• Inici
  • Política
  • La intervenció d'un veí i algunes baixades d'impostos marquen el Ple de setembre

La intervenció d'un veí i algunes baixades d'impostos marquen el Ple de setembre

| Eduard Garcia Molina | Política
La intervenció d'un veí i algunes baixades d'impostos marquen el Ple de setembre

El Ple de l'Ajuntament de Biar celebrat el passat dijous, 25 de setembre, va deixar principalment.

 

Aprovació acta sessió anterior.

S'aprova l'acta del Ple de juliol.

 

Informes i Decrets de l'alcaldia.

L'alcaldessa, Magdalena Martínez, dóna lectura als Informes i Decrets.

Proposta d'adjudicació de contracte de recollida de residus sòlids urbans.

Es va aprovar amb els vots a favor del Partit Popular (PP) i del Partit Socialista (PSOE) assignar a l'empresa que fins ara venia fent-se responsable de donar este servei, Fobesa. Per la seua banda, el portaveu d'Esquerra Unida (EUPV), Vicent Galvany, va justificar el vot en contra de la seua formació per la necessitat de la municipalització del servei de recollida de residus sòlids urbans.

 

Proposta d'acceptació de projecte dins la convocatòria d'inversió en obres i reparacions de cooperació municipal 2014.

S'aprova per unanimitat dels tres grups representats en el consistori local dur avant la rehabilitació de les boreres de l'avinguda d'Alacant, dins del programa d'obres de la Diputació d'Alacant, el mateix programa que s'ha dut en la polèmica reforma dels carrers del Centre Històric. La subvenció per a reformar-ho no arriba als 90.000 euros.

 

Modificació de l'Ordenança Municipal Reguladora de l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM).

S'aprova la rebaixa de l'impost de circulació al 1.35 del 1.75, és a dir un rebaixa del 22%. L’import del total dels Pressupostos de la partida són 210.000, que representen el 6.5% del total del pressupost d'ingressos de l'Ajuntament.

El punt es va aprovar per unanimitat dels tres grups representats en la Corporació Municipal.

 

Modificació d'Ordenança Reguladora de l'Impost de Béns Immobles (IBI).

Per part de l'Equip de Govern Municipal es va defensar que esta rebaixa de l'IBI venia sumada a altres que ja s'havien realitzat, i que en total suposaven 90.000 euros que l'Ajuntament deixaria d'ingressar.

Per part de l'oposició, el Grup Socialista va titllar la mesura d' "electoralista" esta baixada d'impostos per la proximitat de les eleccions municipals.

Finalment, el punt es va aprovar per unanimitat amb els vots a favor del Grup Popular, Socialista i d'Esquerra Unida (EUPV).

 

Modificació del Reglament de Subministre del servei d'aigua potable.

La modificació del Reglament de Subministre va tindre també, el vot favorable dels tres grups del consistori.

 

Sol·licitud de subvenció del Pla Provincial d'Estalvi Energètic, anualitat 2015.

El punt huité, també va rebre el suport dels tres grups, i va ser aprovat per unanimitat. En este punt, segons va explicar l'alcaldessa, es sol·licita una subvenció per a canviar les finestres del col·legi Mare de Déu de Gràcia de Biar, ja que suposa una despesa mantindre les actuals per la pèrdua de calor que estes tenen, ja que es tracta d'unes finestres poc aïllants fabricades en els anys 70 del segle passat, fet que s'ha constat després d'un estudi.

 

Designació dels dies festius locals de 2015.

En el nové punt del Ple Municipal de setembre s'estableixen com tots els anys els dies festius locals per al proper any 2015, punt aprovat per unanimitat.

 

Precs i preguntes.

Finalment, els Precs i preguntes van estar marcats per la resposta de l'Equip de Govern sobre un estudi que està realitzant Hidraqua per tal de trobar algun jaciment d'aigua al terme municipal i així obrir la possibilitat de realitzar un pou per la necessitat d'abastiment d'aigua provocada per l'escassesa de pluges.

D'altra banda, les preguntes per part del Grup Socialista van ser sobre les errades ortogràfiques en el programa de mà de la Festeta de Setembre, sobre el deute de la Generalitat amb l'Ajuntament, i sobre l'estat de les cases que algunes famílies de Biar han sol·licitat en la zona de "Fontcalent", sobre els seu cost i si han estat adjudicades.

Per part del Grup d'Esquerra Unida (EUPV) també es va preguntar per les errades ortogràfiques en el programa de la Festata i per l'absència del valencià i l'anglés en el nou web sobre turisme de Biar.

 

Es demana la paraula sobre les obres del Centre Històric

El Ple va concloure amb la intervenció del veí Aramís López, que havia demanat mitjançant Registre Municipal esta possibilitat. López va recriminar a l'Equip de Govern l'actuació que s'està duent a terme al Centre Històric de Biar, segons el veí s'estava cometent una "agressió molt forta sobre el patrimoni, i va preguntar sobre les raons de posar paviment i pedra artificial", ja que segons ell, "s'estava redecorant els carrers sense necessitat i deixant-los sense dignitat".

Aramís López també va preguntar l'alcaldessa per la dificultat en els accessos a alguns dels carrers, al qual, la primera edil va respondre que ja s'havia reunit amb els veïns i veïnes dels carrers afectats per l'actuació, i que la realització de les obres era una decisió que es va prendre per unanimitat en Ple, com també, que parlaria amb l'empresa que està realitzant les obres per tal de preguntar-los pels accessos als que es refeia el veí.

L'article té 56 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).