Per uns Serveis Públics de qualitat als nostres pobles

A finals de setembre saltava la notícia en la premsa local, l’oficina de Correus de Biar, o millor dit, el servei de repartiment passaria a ser gestionat per l’oficina de la veïna localitat de Villena. Un fet que es va materialitzar per decisió de València el passat 1 d’octubre.

Una decisió que té per una banda un efecte immediat per al servei al poble i els treballadors, així com un factor discriminatori per als municipis menuts com Biar. Per una banda cal tindre present que l’oficina de Correus de Biar queda amb un sol treballador, i que els repartidors s’han de presentar a l’oficina de Villena des d’on se’ls dóna instruccions de quan hauran de fer el repartiment a Biar, decisió que entenem que estarà condicionada per les condicions del repartiment a Villena, una població pràcticament deu voltes major que Biar. Els treballadors per tant tenen un major desplaçament i empitjorament de les seues condicions de treball.

D’altra banda no deixa de ser una decisió controvertida perquè va en el sentit d’anar buidant els Serveis Públics als pobles xicotets, com ara Biar. Un fet que pot deixar la porta oberta a empitjorar altres serveis i fins i tot reduir hores d’apertura de l’oficina, com és el cas de la veïna localitat de La Canyada, on l’oficina sols resta oberta una hora al dia.

Des d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) a través de la seua assemblea local a Biar i com no pot ser d’altra forma defensem els Serveis Públics pels quals la gent treballadora hem lluitat durant segles, i continuem fent-ho i donem tot el suport a la recollida de firmes iniciada. Així mateix volem denunciar com la banca privada, després d’un rescat de 65.000 milions d’euros amb diners públics per part dels governs espanyols del PP i PSOE van minvant els serveis que ofereixen als municipis com ara Biar a través de les seues oficines.

Cal tindre en compte que qui naixem i vivim a un poble menut podem tindre menys oportunitats laborals, econòmiques i d’altre tipus, això i tot paguem les mateixes contribucions, quota d’autònoms, preus de subministres, etc... que en una gran ciutat. En tot cas com s’ha demostrat en altres ocasions que Biar va lluitar contra macrourbanitzacions i camps de golf o pel retorn del servei d’urgències nocturnes al Centre de Salut és capaç d’organitzar-se i treballar en favor de viure dignament i amb uns Serveis Públics forts, els quals paguem amb el nostre treball i és responsabilitat nostra treballar per no perdre’ls.

ESQUERRA UNIDA DEL PAÍS VALENCIÀ (EUPV)

COL·LECTIU LOCAL DE BIAR

Informació addicional

  • Subscriu-te!:

    (Aquesta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Vos deixem la vinyeta del mes de setembre, si voleu conéixer la d'este mes només la trobareu amb el vostre exemplar… https://t.co/Vt3DrC5Vw4
6hreplyretweetfavorite
BiarDigital Com és habitual la sessió es va retansmetre per Canal 3 TV Biar. https://t.co/ZEJee3riVm
BiarDigital La Fira de Nadal s'inaugurarà el 4 de desembre i, al llarg de tot el cap de setmana, omplirà d'activitat la vila. https://t.co/k7gl9cBbE3
BiarDigital Els biaruts es quedaren amb la sensació que amb una poca sort de cara a porta, la pel·lícula podria haver acabat d'… https://t.co/TTx635Y2qy

Enquesta

Sí, estic d'acord - 38%
No, preferiria que de nit no tocaren - 53.5%
Indiferent - 8.5%

Total votes: 129
The voting for this poll has ended on: Novembre 23, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com