Previous ◁ | ▷ Next

El conseller Serafín Castellano visita Biar

La localitat de Biar va ser l'escollida per la conselleria de Governació i Justícia per presentar el Projecte de Prevenció III fase de manteniment ZAU d'Alacant, que abaca les serres d'Onil , Reconco , Fontanella i Penya Roja, segons ha informat Escaparate Digital.

El conseller Serafín Castellano acudia el dijous 23 de gener a Biar , acompanyat per tècnics del seu departament , que han estat els que han explicat els detalls d'aquest programa d'infraestructures per a la prevenció d'incendis forestals a la demarcació d'Alcoi , que comprèn les comarques l'Alt Vinalopó , l'Alcoià , el Comtat i la Marina Alta , encara que d'aquesta última comarca tan sols forma part de la demarcació d'Alcoi el municipi de la Vall d'Alcalà , estant inclòs la resta de la comarca a la demarcació d'Altea.

Les comarques del Comtat i l'Alcoià són les més forestals. La superfície que gestiona la Generalitat és d'un 37 per cent , mentre que la resta de parcel · les són de propietat privada . Degut en part a l'escassetat de superfície de gestió pública , es fa complicat l'execució de les àrees tallafocs , de manera que aquesta s'ha realitzat mitjançant la declaració per Decret de Zona d'Actuació Urgent ( ZAU ) , figura legal que requereix el consentiment exprés del propietari per dur a terme l'execució dels treballs . A la demarcació d'Alcoi ha una ZAU declarada per perill d'incendi que es troba situada entre les comarques de l'Alt Vinalopó i l'Alcoià , concretament a les serres d'Onil , Reconc , Fontanella i Penya Roja , la superfície foreestal és de 13.000 hectàrees.

Els municipis que abasta aquesta actuació són els d'Alcoi , Banyeres de Mariola , Castalla , Ibi , Onil , Biar , Saix i Villena . A l'acte han assistit representants polítics de tots aquests municipis . El conseller, en el saló de Plens municipal ha signat al llibre d'honor i l'alcaldessa de Biar , Magdalena Martínez , li ha obsequiat amb un quadre.

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital Malestar entre les mares i pares per la supressió d'un grup de 6é de Primària en el CEIP Mare de Déu de Gràcia… https://t.co/wuton566w2
BiarDigital "La política municipal", per Eduard Garcia Molina https://t.co/Z5pANrRSFp https://t.co/Llotq8ol4j
BiarDigital Cancel·lades les classes i les activitats esportives per alerta roja climàtica https://t.co/FeSgsndLwk
BiarDigital "Por el amor verdadero e interminable", per Mayte Salguero https://t.co/srG6M0Rmy4

Enquesta

PP - 8.4%
PSOE - 55.7%
Compromís - 20.5%
Esquerra Unida - 6.9%
M'abstindré - 3%
No ho he decidit - 5.4%

Han votat: 332
Enquesta tancada on: Març 26, 2019
Joomla templates by Joomlashine