La compatibilitat per a activitat público-privada de l’Enginyer Tècnic un dels temes més debatuts en el ple de març

El ple se va celebrar de forma telemàtica com ve sent habitual El ple se va celebrar de forma telemàtica com ve sent habitual

El passat dimecres 31 de març va tindre lloc la sessió ordinària del plenari de l'Ajuntament de Biar corresponent al mes de març, on a banda de l'aprovació de les actes per part dels membres de la Corporació Municipal es va donar pas a la lectura dels decrets i informes d'alcaldia que es va deixar per al final.

EnVídeo

Punxeu si voleu veure el vídeo de Canal 3 TV Biar

Proposta de bonificació de l'ICIO per construcció de nau industrial

Es bonifica el 50% de l'ICIO per l'impost a una comunitat de béns per la realització d'una nau en el polígon industrial "Els dos pins", una vegada s'ha obert la nau industrial amb l'activitat econòmica que li pertoca.

Proposta de no autorització de compatibilitat per a activitat en el sector públic i privat de l’Enginyer Tècnic

A l'arribar una proposta per registre tot just el mateix dia del plenari es decideix per part de l'Equip de Govern deixar damunt la taula la proposta. L'entrada per registre demana que no es passe avant ja que s'estan estudiant jurídicament altres alternatives. Per part del Grup Socialista, en veu d'Asun Gregori com a portaveu, es demana que es devatisca el punt, tot i això i amb el vot a favor del Grup Popular s'aprova no procedir al debat i votació de la proposta, mentre que per part de Compromís es vota abstenció i les tres edils socialistes voten en contra de deixar damunt la taula la proposta fins al proper plenari.

Bonificació d'ICIO per a l'establimenet d'una casa rural ubicada en el carrer Major

S'aprova el tràmit de la bonificació del 90% del que tocaria pagar per l'ICIO per començar activitat econòmica i del 50% per ser obra del centre històric de bonificació per la llicència d'obres a l'estar en el centre històric. La iniciativa s'aprova per unanimitat.

Modificació de crèdit

Biar ha de tramitar la modificació per a que des del consorci de residus es puga fer càrrec del servici d'educador ambiental per a Biar, que ha de compartir amb altres municipis. La suma ascendeix a poc més de 8.900 €. També pel que fa a la subvenció que es demana a l'IVACE -Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, depenent de la Generalitat Valenciana-, de 165.000 €, mentre que l'Ajuntament ha d'assumir una suma de 162.000 €, per a les millores en el polígon industrial, concretament la seua segona fase de millora. Es pot fer gràcies a un canvi en la partida de festes, pel que fa a l'educador mediambiental i pel que fa al polígon industrial els diners eixiran del remanent de tresoreria. El punt s'aprova per unanimitat dels tres grups.

Donar compte de les inversions financerament sostenibles

La reparació de la xarxa de clavegueram, la substitució tubs i al·lògens en edificis públics, la reparació d'infraestructures afectades per temporal, pavimentació a El Navarro o l'acondicionament del camí entre Biar i El Camp de Mirra, així com el reacondicionament del carrer Olleries, i alguns altres, la zona verda de l'sky-parc o la rehabilitació del dipòsit d'aigua de la Mare de Déu, des de 2015 fins a l'actualitat són algunes de les inversions que es notifiquen a la Diputació d'Alacant.

Donar compte també del període mitjà de pagament del 4t trimestre de l'any 2020

El període mitjà són sis dies, tot i que segons el regidor d'Hisenda una de les factures de primers d'anys fa que la mitjana puge, tot i això una vegada s'aprova la factura s'abona en menys de dos dies.

Informes i decrets d'alcaldia

Entre altres s'informa sobre el treball de les brigades contractades a través dels plans de la Generalitat, també que ja s'ha procedit a la substitució del rellotge del campanar. Sobre les activitats realitzades amb motiu del 8 de Març. També sobre la programació d'un concurs de marcallibres per celebrar el Dia del llibre. També de l'entrega dels segells de Compromís Turística, pel que fa a les ajudes del Pla Resistir de la Generalitat s'ha recordat que fins al dia 6 encara està dins de termini, hi ha 20 sol·licituds i de moment hi ha set aprovades per Junta de Govern. S'està estudiant una nova promoció conjuntament amb AEBI de foment del comerç local similar a la de maig. També sobre l'obertura de diferents bosses de treball pròximament per cobrir algunes places.

Mocions urgents

Resolució PAI "El Figueral 2"

Es desestimen algunes al·legacions, i es notifica a cada una de les persones afectades. Es passa a resoldre el PAI i es notificarà, així com es publicarà oficialment. Per part del Grup Socialista es comenta que com no ha hi hagut temps d'estudiar l'informe el seu vot serà d'abstenció. Per part de Compromís s'avança el seu vot a favor. La moció ix avant amb els vots a favor de PP i Compromís i l'abstenció del PSPV-PSOE.

Precs i preguntes

PSPV-PSOE

Entre altres assumptes es va preguntar sobre una concessió a un particular en l'hostaleria si es canviarà el contracte ja que és una concessió municipal perquè estava tancat per les restriccions, segons Roberto Díez es deixaran de cobrar dos mesos a l'estar tancats. Sobre la cessió de la Casa de Cultura per fer una assemblea per part d'una associació local que se li respon que "són dies de vacances per a tots" per ser Setmana Santa, s'indica per part de la regidora de Cultura Amparo Albero que el permís estarà condicionat per l'evolució de la pandèmia. Sobre el manteniment dels contenidors soterrats s'afirma per part d'Ana Campos que s'aniran canviant poc a poc, ja que tenen uns 13 o 14 anys. Per la situació de l'hotel per traure a concurs que alguna empresa es puga fer càrrec s'indica per part de Roberto Díez que s'espera a que la situació sanitària millore. Pel que fa a les fotovoltaiques s'afirma que és competència de la Generalitat i de que la subestació de Beneixama ho accepte, comentant que hi hauria dos plantes que sembla que sí que van avant. Pel que fa al rellotge del campanar es comenta per part de Pepe Soler que sempre s'ha mantingut per part de l'Ajuntament tot i estar ubicat en la parròquia. Pel que fa a la celebració del Dia de l'arbre es va comentar que per la situació sanitària no s'havia fet.

Compromís

Sobre perq què no s'ha celebrat el Dia de la Llengua materna es indicar que es va recordar en el Facebook de la Regidoria, per part d'Amparo Albero es va afirmar que no és moment de fer cap celebració. Sobre una persona acomiadada en un pla d'ocupació de la Generalitat i no està conforme es comenta que davant d'un informe mèdic es va fer la liquidació i la baixa d'eixa persona i que va passar la següent persona de la llista. També es va preguntar pels cursos de l'EPA i valencià, pel seu desenvolupament per la pandèmia i segons Amparo Albero es comenta que fins ara eren online, però al millorar la situació de la pandèmia ara seran presencials. Sobre la utilització de l'hotel i la proposta de fer un Centre de Dia a l'hotel per part d'una plataforma local, segons Roberto Díez s'afirma que la destinació de l'hotel és que s'utilitze per crear llocs de treball i tinga destinació turística, i que no ha hi hagut canvis respecte a eixe tema perquè es va aprovar per unanimitat una proposta diferent durant la legislatura passada.

Preguntes del ple del mes de març

PSPV-PSOE

Entre altres es va preguntar quan es faran presencials els plens de l'Ajuntament. Sobre algunes millores en l'asfalt del carrer Maisonnave de Biar, i algunes queixes pel que fa a la neteja i manteniment dels contenidors de la brossa. També es va preguntar per l'ús de l'alberg juvenil de Biar, per saber quin futur tindrà o quina utilitat vol donar Conselleria. Per part del Grup Socialista es va demanar trellat en estos dies de vacances de Setmana Santa.

Compromís

Per part del Grup de Compromís es va manifestar l'alegria perquè es realitze un Pla d'Igualtat a Biar, tot i que per part de Compromís no es van realitzar preguntes per part de l'edil Tere Román al no disposar d'elles.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Mitjà

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Tot i això a hores d'ara són dos els casos actius al poble. @GVAsanitat https://t.co/zsXgmWppth
2hreplyretweetfavorite
BiarDigital El sector serveis continua sent el més castigat per la desocupació a nivell local. https://t.co/RV6VD13I3F
BiarDigital 🌍El pròxim diumenge a les 18 h. vos portem una nova entrega de "Biaruts i biarudes pel món" amb Laura Marco Conca,… https://t.co/qwbgTunlWf
BiarDigital Esta setmana s'acabarà de vacunar al grup d'entre 70 a 74 anys a la nostra comunitat autònoma. @GVAsanitat https://t.co/DzxifUKjCC

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com