Biar planteja aprovar una bateria d'ajudes a empreses per a mitigar els efectes del COVID-19

Biar planteja aprovar una bateria d'ajudes a empreses per a mitigar els efectes del COVID-19 Pixabay

L'Ajuntament estudia les línies marcades pel Pla Resisteix per a concretar les subvencions a les pimes i micropimes

NP 27/12/2021. L'Ajuntament de Biar s'adherirà al Pla Resisteix, dissenyat per la Generalitat Valenciana. Així ho ha indicat el regidor d'Indústria i Comerç, Roberto Díez, que ha insistit que “el decret s'ha publicat aquest matí i ara estem estudiant les directrius marcades per a conéixer com gestionar-les des de l'Ajuntament i que arriben al major nombre d'empresaris, com ja vam fer el mes de maig”.

En aquest sentit, Díez insisteix que “coneixem que es concedeix una ajuda de 2.000 euros a cada autònom o microempresa amb un màxim de 10 treballadors, i d'altra banda, una quantitat fixa de 200 euros per treballador afiliat a la Seguretat Social a data 31 de desembre”.

El Pla Resisteix significa per a Biar una ajuda de 115.726 euros destinat a empreses d'hostaleria, establiments esportius, oci nocturn, restauració i sector turístic. Els serveis tècnics de l'Ajuntament estan estudiant la normativa per a posar en marxa tota la maquinària ja que les ajudes del Pla Resisteix són finançades per la Generalitat Valenciana, les diputacions i els ajuntaments. La Generalitat destinarà a cada municipi beneficiari el 62,5% d'aquest. Cada Ajuntament es comprometrà a realitzar una aportació del 15%. El 22,5% restant serà aportat, en el seu cas, per la Diputació Provincial corresponent.

Referent a això, el regidor d'Hisenda, José Luis Valdés, ha assenyalat que “depenent de les línies que marque la línia d'ajudes directes i als sectors al que vagen destinats, en l'equip de govern establirem de quina forma podem complementar-les perquè arribe a totes les empreses que estan vivint moments difícils pel COVID-19”. L'Ajuntament de Biar va crear en l'any passat algunes ajudes que es mantindran en 2021 com la reducció de l'Impost sobre Béns immobles (IBI) de naturalesa urbana en un 3%, que s'aplicarà en l'actual exercici així com una bateria de reduccions fiscals a través de l'Impost d'activitats Econòmiques (IAE).

El Pla Resisteix està dotat amb 160 milions destinats als sectors més afectats per les restriccions de la pandèmia del coronavirus.

Ajudes anteriors

El mes de maig passat, l'Ajuntament de Biar va implantar un pla de xoc dotat amb 50.000 euros en ajudes per a fer front a les necessitats urgents, generades pel tancament de les activitats davant l'estat d'alarma.
El fons per a la reactivació es va destinar a ajudes immediates i directes a comerciants, restauradors, pimes i autònoms amb la finalitat d'assegurar la seua viabilitat i salvar el màxim nombre de llocs de treball. En la bateria de mesures es va implementar una línia d'ajudes al lloguer de locals comercials de 600 euros i de 500 per als negocis que exercisquen la seua activitat en un establiment propi.

Així mateix es va aprovar l'exempció de la taxa als restaurants, bars i cafeteries per les taules i cadires a les terrasses. Per a aquest tipus d'empreses va crear una subvenció al lloguer de 500 euros i de 400 per als negocis que exercisquen la seua activitat en un establiment propi.

(Aquesta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Payá es va encarregar de l'Arxiu municipal durant més de 50 anys i va ser pregoner de les Festes en 2011. https://t.co/HWpWTqXXbl
BiarDigital 📌Aigua de les Fontanelles? Que té a veure amb la vinyeta d'este mes realitzada per Eloy Alemañ Navalón? 👉🏻Ho pots… https://t.co/cRHdCByC02
BiarDigital Una competició que no és prioritària per al club local. https://t.co/Swi5wS7vHy
BiarDigital Tot i això la incidència a #Biar continua sent alta. @GVAsanitat #Covid19 https://t.co/uKhPQ1ch9K

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com