Previous ◁ | ▷ Next

Dos mocions del Grup Popular i la modificació del contracte de neteja principals temes del Ple de setembre

Primer de tot s’aprova l’acta anterior, i a continuació s’accepta la renúncia de Patricia Pillet com a edil socialista, a qui substituirà Verónica Pérez Román.

Envideo

Puxeu este enllaç per veure el vídeo que recullen les càmeres de Canal 3 TV

Pel que fa a anuncis i decrets d’Alcaldia s’informa entre altres de la VIII Fireta d’Estiu celebrada l’últim cap de setmana de juliol comentant que hi havia una subvenció de 7000 € per part de Diputació, així com altres subvencions de Conselleria per a contractació de joves desocupats menors de 30 anys. També s’informa que per a registrar l’atur o qualsevol certificat es pot fer a través de la màquina instal·lada en el registre de l’Ajuntament de Biar. També es va anunciar que s’entregarien els premis de Compromís Turístic a diferents comerços de Biar el pròxim 9 d’Octubre. Es va voler agrair a Flama Violeta, Dones de Biar i el Club Ciclista per la seua col·laboració en la marxa cicloturista Dones Bicibles, així com les activitats esportives dels campus a l’estiu. També es va advertir de la subvenció de la Diputació per posar els seients en les grades del camp de futbol i es va agrair al voluntariat medioambiental durant l’estiu. Entre altres qüestions.

Modificació de crèdit

Segons s’explica per part del regidor d’Hisenda es necessitaran per poder afrontar 16.000 € per arreglar i acondicionar camins i altres infraestructures, pel que fa a neteja es necessitaran uns 7000 € addicionals i altres temes uns 11000 € addicionals. José Luís Valdés va explicar que no es podria sobrepassar la regla de gasto, i que s’ha de restar d’altres partides per a no sobrepassar el límit pressupostari. Gastos que es llevaran de la partida d’adequació i museïtzació del castell justificant-ho en que es pot posposar de cara a l’any que ve, més quan segons Valdés no s’ha redactat el projecte i per este motiu no es rebrà la subvenció de Conselleria, raonant que per este motiu eixirà d’esta partida. Per la seua banda, Asun Gregori, com a portaveu del Grup Socialista va explicar que pel canvi de secretària durant la legislatura passada no arribant a temps a preparar la documentació i entenent per part de l’edil socialista ques es procedisca d’esta forma. Per la seua banda, Teresa Román, com a portaveu del grup de Compromís, en absència de Joan Lluís Escoda va avançar el vot a favor del seu grup, proposta de modificació que finalment es va aprovar per unanimitat. Finalment i després d’un nou torn de rèplica es va aprovar el punt gràcies als vots a favor de PP i PSOE i el vot en contra de Compromís.

Modificació contracte de la neteja

Segons s’explica per part del portaveu del PP José Luís Valdés, es veu necessària la modificació del contracte que va entrar en vigor recentment, però cal incrementar el número d’hores per a que el centre social i les escoles estiguen en les millors condicions, segons Valdés “s’estava pagant més diners per menys hores, augmentant un total de 10 hores setanals, huit per a les escoles i dos per al Centre social”, augmentant en 8.712 € anuals el contracte. Per la seua banda, Asun Gregori, qui era regidora de Neteja quan es va fer el contracte va justificar que no es va incloure el Centre Social quan es va fer el contracte perquè la persona encarregada del bar del centre va faltar. Pel que fa a l’escola Gregori va explicar que al contractar-se amb l’empresa creu que no va ser realista a l’hora de fer el contracte i que ara necessita més hores, lamentant que al fer-se un concurs públic si per part de l’empresa es va oferir un preu més baix i ara es puja, l’altra empresa podria fer algun recurs. Per la seua banda des del Grup Municipal de Compromís es va anunciar el vot en contra de la formació valencianista, afirmant que el contracte és molt recent i que podria hi haver un agravi comparatiu amb altres empreses que havien concursat anteriorment per guanyar el contracte de l’administració local.

Moció per a reclamar al govern la transferència a les entitats locals dels recursos derivats de la participació en els ingressos de l’Estat

Moció del Partit Popular que s’explica per part del portaveu del grup, qui explica que l’Ajuntament té una participació en els impostos estatals, segons el portaveu té una participació de 733.000 € per a este any, un 20% dels ingressos venen d’estes transferències per la recaptació a Biar d’estos tributs estatals. Segons el portaveu les administracions locals i autonòmiques no estan rebent estes transferències, un fet que va contra l’autonomia política, segons Valdés, referint-se a un “incompliment per part del govern estatal”. El portaveu va mostrar la seua preocupació per la situació d’itiniretat en la què es troba el govern espanyol, afirmant que “no és excusa que el govern estiga en funcions”. Per la seua banda, Asun Gregori va afirmar que al vindre eleccions i que s’han d’esperar els resultats. Gregori va recordar que molts ajuntaments del PP que s’han gastat el que no podien i per això es va fer la regla de gasto, també dient que els Pressupostos estan prorrogats i sent que el govern espanyol fa el possible perquè les administracions locals tinguen la seua autonomia, segons Gregori. També segons la portaveu socialista l’Advocacia de l’Estat afirma que no es poden fer les transferències al estar el govern en funcions, lamentant també que en el seu moment no es van poder aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat i que amb uns prorrogats no hi ha la possibilitat de beneficiar-se de les transferències, acusant al PP pel seu vot en contra en el Congrés dels Diputats, entre altres. Per la seua part, Tere Román va anunciar que el seu Grup s’abstendria, posat que a 40 dies de les eleccions no veien lògic portar a ple esta moció, recordant que fa molt de temps que des de la seua formació es treballa per un finançament just per a la nostra comunitat autònoma. Finalment es va aprovar el punt gràcies als sis vots a favor del PP, dos vos en contra del PSPV-PSOE -cal comptar amb l’absència de Patricia Pillet que va presentar la seua dimissió- i una abstenció de Compromís.

Moció per a preservar les tradicions i festes lligades a l’arcabusseria en la CV

A través de la moció el Grup Popular busca solucions per a esta problemàtica, segons el portaveu del grup, qui veu tres problemes fonamentals, per una banda pel temps que es pot tindre la pólvora, també pels repartiments i com es fa este repartiment, així com que “ens trobem amb un monopoli” ja que sols hi ha una empresa en tot l’Estat que està autoritzada a la distribució la pólvora. Per part del Grup Socialista, l’exedil de Festes, Cristina Hernández, va defensar en la Diputació ja s’havia defensat l’any passat per part dels socialistes l’ús de la pólvora i els problemes que hi havia i que feia que el número de festers baixava gradualment. Hernández va recordar que el PP va votar en contra d’una moció en defensa de l’ús d’este element, a finals de la legislatura passada, afirmant que les restriccions a la pólvora venen del govern de Mariano Rajoy i que des del Partit Popular no es va fer cap queixa. Hernández va titllar d’oportunista la moció popular, lamentant que no s’haguera fet partícips als presidents i presidentes de comparses, avançant el vot en contra del seu grup. Per la part de Compromís van qualificar d’important l’ús de la pólvora en la festa i va avançar el vot a favor del seu grup, sent que és patrimoni de la festa i argumentant de la seua importància. Tot i que també va lamentar que les restriccions a la pólvora venen del Partit Popular. La moció va eixir avant amb els vots a favor de PP i Compromís i els vots en contra del PSPV-PSOE.

Precs i preguntes

Respostes a les preguntes del plenari anterior

Sobre si s’havien comprat senyals per senyalitzar places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda es va respondre que s’havien delimitat a sol·licitut d’alguns veïns que ho havien demanat. Pel que fa a l’horari de l’Agència de Lectura es va comentar que tenia el mateix horari tot i que dissabtes de moment estarà tancat fins que es resolga la plaça definitiva del treballador o treballadora de la biblioteca. Entre altres sobre el canvi d’ubicació de la Fireta d’Estiu, sobre el que es respon que va ser una sol·licitud d’AEBI que va demanar que es puguera posar la Fireta en la part més comercial del poble, en el carrer Pare Arnau. Sobre la neteja dels embornals de l’arbre del Plàtano se netegen una volta a la setmana segons Pepe Soler, regidor de Parcs i Jardins. Sobre la no celebració del sopar de germanor en estiu es va respondre que es va fer baix els actes del 25 aniversari de la coronació canònica de la Mare de Déu de Gràcia. Sobre la no celebració del Campus de futbol Ricardo Arias la resposta va ser que l’organització ha decidit realitzar-ho en altres municipi, Ana Campos com a regidora d’Esports va comentar que per part de l’anterior Equip de Govern no s’hauria atés a esta petició perquè no sabien què havia passat i que no s’havia organitzat res anteriorment a arribar al mes de juliol. Sobre el número de participants en la Fireta d’Estiu es va nomenar que van ser 51 i pel que fa a l’afluència de visitants es va fixar en unes 6000 o 7000 persones. Pel que fa a situar uns altaveus en l’arbre del Plàtano Roberto Soler va donar la raó a l’oposició tot i que pregutant-se per què altres anys també s’havia permés fer-ho, ja que segons l’empresa havia sigut així. Biar SETEMBRE 2019

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Mitjà

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital Cada mes amb el vostre exemplar de Biar Digital en paper trobareu una nova vinyeta de sàtira de l'actualitat local. https://t.co/cVyTVNoseV
BiarDigital De què moren els biaruts i biarudes? https://t.co/WRMP2qlD2Y
BiarDigital Primera entrevista a Magdalena Martínez des de que torna a ocupar el càrrec d'alcaldessa. @Biarsensacion https://t.co/PnyFBgXGVi
BiarDigital En les papereries-llibreries de Biar trobareu el nou exemplar de Biar Digital en paper. https://t.co/DlPXjgdBMA

Enquesta

Molt positiu - 12.2%
Positiu - 9.8%
Regular - 12.2%
Negatiu - 22%
Molt negatiu - 34.1%
Indiferent - 9.8%

Han votat: 41
Enquesta tancada on: Novembre 11, 2019
Joomla templates by Joomlashine