Postura d’Esquerra Unida respecte als comunicats del Partit Popular

Sembla que ja hem començat la campanya per a les pròximes Eleccions Locals del 26 de Maig, un fet que almenys a Esquerra Unida no ens constava. En tot cas volem fer algunes reflexions sobre els fets que encapçalen esta nota de premsa:

En primer lloc ens sembla molt trist que des de Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’haja de subrogar la custòdia i tutela dels i les menors migrants que arriben a Espanya sense acompanyament a empreses privades. És que no existeixen ONGs amb la que es pot realitzar un Concert Social per a que realitzen esta labor tan necessària? O per que no, ser la pròpia administració pública la que garantisca el dret d’Asil. Més quan la Conselleria encarregada està en mans de l’actual vicepresidenta de la Generalitat, que alhora és consellera, Mónica Oltra.

En este àmbit hem de dir que ni de forma oficial ni extraoficial han arribat cap informe als Servicis Socials municipals de l’allotjament o pernoctació de menors acollits, quan precisament serien els nostres Servicis Socials –juntament amb els informes dels tècnics-, qui serien els encarregats de realitzar les corresponents visites i informes de la idoneïtat d’utilitzar estes instal·lacions per a l’acollida dels menors no acompanyats, tot i que com s’apunta en l’informe d’Alcaldia en cap cas s’ha concedit una llicència per a este tipus d’activitat en la Finca ‘Les Fanecaes’.

En segon lloc i pel que fa al comunicat del Partit Popular de Biar sembla que encara no estan al corrent que el secretari general del seu partit, Pablo Casado, després de la pitjor bacarrà electoral dels populars ja es refereix a Vox com a partit d’extrema dreta, i que els missatges que puguen tindre un fons xenòfob i d’odi ja no està ben vist o no és propi del Partit Popular. El matís el tenim en que a Biar no es presenta ni Ciudadanos ni Vox, per tant sembla que cal ampliar el ventall de possibles votants amb este tipus de missatge.

En tercer lloc és preocupant que es parle dels menors -que han viscut unes circumstàncies molt complicades- com a presumptes delinqüents, per treure rèdits electorals amb el discurs de la por, i que no s’empatitze, i no ens posem en la seua pell per saber quina és la seua situació i d’on venen. Concretament estes persones provenen d’un centre d’acollida de la localitat d’Alborache (València) –després de passar per altres centres al territori valencià-, els i les menors estan baix la tutela de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a través d’una empresa de serveis que és qui té cura dels menors. El problema ha sorgit quan el termini de licitació ha caducat o els centres no complien amb les mínimes condicions i han hagut d’abandonar este centre fins a la nova licitació, donant-se Biar com una solució d’urgència, tot i que com és ben sabut no hi ha llicència per a esta activitat on estan actualment instal·lats els menors no acompanyats.

En definitiva entenem que cal complir amb els procediments estipulats per a estos casos però també volem entendre que en setembre de 2015 tots els membres de la Corporació Municipal vam votar a favor de que Biar s'unira a la Xarxa de Ciutats Acollidores, perquè per damunt de tot Biar és un poble solidari i instem a la Conselleria a trobar una solució definitiva per a que estos menors puguen tindre una vida més digna.

Biar, 8 de maig de 2019

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital 📌Cada mes i sols en Biar Digital en paper trobaràs "Destrellataes", l'actualitat biaruda amb el millor humor. 👉🏻Es… https://t.co/oS6ueWZRsC
1hreplyretweetfavorite
BiarDigital Tres nous casos positius de #Covid19 i un total de 13 altes a espera de l'actualització de demà dimarts.… https://t.co/udGIwOvRBv
16hreplyretweetfavorite
BiarDigital El Centre de Càlcul va suposar la incorporació de l'estat espanyol en els corrents intel·lectuals i tecnològics més… https://t.co/4WTPJ35Ond
17hreplyretweetfavorite
BiarDigital Ens acostem a la realitat del comerç, l'hosteleria i l'empresa local de la mà de Belén Puig, presidenta d'AEBI. Qui… https://t.co/rv6kIDo5T1

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com