Previous ◁ | ▷ Next

40 anys des de les primeres eleccions locals

Recentment tot just s'han complit 40 anys de les primeres eleccions locals des de la superació de la dictadura franquista. Unes eleccions que a Biar arribaven en abril de l'any 1979 amb tres candidatures: Unión de Centro Democrático (UCD), el Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) i el Partit Comunista d'Espanya (PCE).

Unes eleccions que van donar la primera alcaldia a Justo Román Soriano, la primera d'una total de quatre legislatures (1979-1995) per al Partit Socialista. Tot i això la força més votada va ser la conservadora UCD, amb un total de 830 vots (43,94%), la segona força va ser el PSOE amb 722 vots, que va representar el 38,22%, mentre que el Partit Comunista va rebre el 17,84% i un total de 337 vots dels 1.909 biaruts i biarudes que en aquell mes d'abril es van acostar a les urnes.

Si bé és cert que l'abstenció va ser prou alta, ja que 410 persones no assistiren a la cita amb les urnes, del total de 2.319 persones amb dret a vot en aquella època. Pel que fa al repartiment dels regidors a UCD se'n va emporta 5, el PSOE 4 i el PCE 2, fent possible un pacte d'esquerres entre socialistes i comunistes.

A continuació reproduïm les llistes gràcies a la publicació de Mateu Molina i Conca, per deixar constància de que tot i el moment polític delicat que es vivia, aquelles persones foren valentes i defensaren les seues idees:

80

81

82

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital Malestar entre les mares i pares per la supressió d'un grup de 6é de Primària en el CEIP Mare de Déu de Gràcia… https://t.co/wuton566w2
BiarDigital "La política municipal", per Eduard Garcia Molina https://t.co/Z5pANrRSFp https://t.co/Llotq8ol4j
BiarDigital Cancel·lades les classes i les activitats esportives per alerta roja climàtica https://t.co/FeSgsndLwk
BiarDigital "Por el amor verdadero e interminable", per Mayte Salguero https://t.co/srG6M0Rmy4

Enquesta

PP - 8.4%
PSOE - 55.7%
Compromís - 20.5%
Esquerra Unida - 6.9%
M'abstindré - 3%
No ho he decidit - 5.4%

Han votat: 332
Enquesta tancada on: Març 26, 2019
Joomla templates by Joomlashine