S'han multiplicat en un 150% les actuacions i reduït a 4 mesos el període per atendre els casos de dependència a Biar

Al gener de 2017 les directrius de Consellleria en favor de dotar de major proximitat, eficàcia, agilitat i proximitat a la cutadania realitza una delegació de competències en matèria de Dependència als Serveis Socials dels Municipis o Mancomunitats. Per a millorar els serveis de les persones dependents decidim gestionar directament la dependència des de l'Ajuntament de Biar i a l'agost d'aquest mateix any incorporem a la plantilla de Serveis Socials a la treballadora social de Dependència i coordinació del servei d'ajuda domiciliària Municipal i SAD per dependència.

Troncoso 

Fa poc més de dos anys l'edil Ángel Troncoso (EU) es feia càrrec de la Regidoria de Serveis Socials

Al febrer de 2018 comencem a realitzar Valoracions prioritzant els casos estancats des de l'any 2013 al 2016 a causa de la falta de dotació pressupostària, falta de personal i l'absolut desinterés a solucionar els problemes dels nostres majors i dependents.

Dels 214 expedients oberts des de l'inici de la implantació del sistema de la dependència, 81 es trobaven actius. Cal ressaltar i així ho estem fent, d'informar i assessorar del dret que tenen els hereus de dependents que han mort i que van ser valorats, d'exigir a la Conselleria les reclamacions patrimonials i retroactivitat de les quantitats no percebudes, així com la devolució del copagament que van haver de sufragar els dependents per l'ingrés en Centres de dia i residencial.

Des d'agost de 2017 s'han resolt expedients endarrerits des dels anys 2013, 2014 i 2015, s'han multiplicat en un 150% les actuacions i reduït a 4 mesos el període mitjà perquè nostres veïns i veïnes reben la seua prestació.

- Registre de sol·licituds inicials….......... 40

- Valoracions ……………………….…….. 32

- Resolucions de grau …......……………. 31

- Prestacions concedides …....…………. 52

- Pendents de valoració ...........………… 16

Dins del catàleg de prestacions, la menys demandada pels nostres majors i dependents són els Centres de dia i residencial, el trasllat diari a poblacions veïnes o traure'ls del seu entorn familiar i d'amistat són els motius principals, és per això que continuarem donant suport des de la Regidoria de Serveis Socials a la vital i necessària construcció en la nostra localitat d'un Centre de Dia, Centre Residencial o una altra solució dotacional com puguen ser els habitatges tutelats. No podem deixar de donar solucions als nostres majors i dependents i que hagen d'anar-se'n a una altra població a exercir un dret que per llei els correspon que el tinguen a Biar.

Des de principis d'any també se'ns ha delegat competències en el Servei d'Ajuda a Domicili (SAD) a través de la Llei de Dependència. El SAD Municipal continua funcionant com a atenció primària fins que el dependent tinga la resolució de Conselleria, cobrint d'aquesta forma el 100% d'atenció en aquesta prestació tan necessària i sol·licitada pels nostres veïns i veïnes.

En els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a enguany la línia nominativa de finançament és de 73.700 euros per al nostre municipi.

56.000 euros per a l'Equip Base de Serveis Socials.

12.700 euros per a SAD municipal (ajudes d'emergència, ajudes al lloguer, llum etc.)

5.000 euros per a SAD de Dependència.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Vos deixem la vinyeta del mes de setembre, si voleu conéixer la d'este mes només la trobareu amb el vostre exemplar… https://t.co/Vt3DrC5Vw4
6hreplyretweetfavorite
BiarDigital Com és habitual la sessió es va retansmetre per Canal 3 TV Biar. https://t.co/ZEJee3riVm
BiarDigital La Fira de Nadal s'inaugurarà el 4 de desembre i, al llarg de tot el cap de setmana, omplirà d'activitat la vila. https://t.co/k7gl9cBbE3
BiarDigital Els biaruts es quedaren amb la sensació que amb una poca sort de cara a porta, la pel·lícula podria haver acabat d'… https://t.co/TTx635Y2qy

Enquesta

Sí, estic d'acord - 38%
No, preferiria que de nit no tocaren - 53.5%
Indiferent - 8.5%

Total votes: 129
The voting for this poll has ended on: Novembre 23, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com