Previous ◁ | ▷ Next

S'han multiplicat en un 150% les actuacions i reduït a 4 mesos el període per atendre els casos de dependència a Biar

Al gener de 2017 les directrius de Consellleria en favor de dotar de major proximitat, eficàcia, agilitat i proximitat a la cutadania realitza una delegació de competències en matèria de Dependència als Serveis Socials dels Municipis o Mancomunitats. Per a millorar els serveis de les persones dependents decidim gestionar directament la dependència des de l'Ajuntament de Biar i a l'agost d'aquest mateix any incorporem a la plantilla de Serveis Socials a la treballadora social de Dependència i coordinació del servei d'ajuda domiciliària Municipal i SAD per dependència.

Troncoso 

Fa poc més de dos anys l'edil Ángel Troncoso (EU) es feia càrrec de la Regidoria de Serveis Socials

Al febrer de 2018 comencem a realitzar Valoracions prioritzant els casos estancats des de l'any 2013 al 2016 a causa de la falta de dotació pressupostària, falta de personal i l'absolut desinterés a solucionar els problemes dels nostres majors i dependents.

Dels 214 expedients oberts des de l'inici de la implantació del sistema de la dependència, 81 es trobaven actius. Cal ressaltar i així ho estem fent, d'informar i assessorar del dret que tenen els hereus de dependents que han mort i que van ser valorats, d'exigir a la Conselleria les reclamacions patrimonials i retroactivitat de les quantitats no percebudes, així com la devolució del copagament que van haver de sufragar els dependents per l'ingrés en Centres de dia i residencial.

Des d'agost de 2017 s'han resolt expedients endarrerits des dels anys 2013, 2014 i 2015, s'han multiplicat en un 150% les actuacions i reduït a 4 mesos el període mitjà perquè nostres veïns i veïnes reben la seua prestació.

- Registre de sol·licituds inicials….......... 40

- Valoracions ……………………….…….. 32

- Resolucions de grau …......……………. 31

- Prestacions concedides …....…………. 52

- Pendents de valoració ...........………… 16

Dins del catàleg de prestacions, la menys demandada pels nostres majors i dependents són els Centres de dia i residencial, el trasllat diari a poblacions veïnes o traure'ls del seu entorn familiar i d'amistat són els motius principals, és per això que continuarem donant suport des de la Regidoria de Serveis Socials a la vital i necessària construcció en la nostra localitat d'un Centre de Dia, Centre Residencial o una altra solució dotacional com puguen ser els habitatges tutelats. No podem deixar de donar solucions als nostres majors i dependents i que hagen d'anar-se'n a una altra població a exercir un dret que per llei els correspon que el tinguen a Biar.

Des de principis d'any també se'ns ha delegat competències en el Servei d'Ajuda a Domicili (SAD) a través de la Llei de Dependència. El SAD Municipal continua funcionant com a atenció primària fins que el dependent tinga la resolució de Conselleria, cobrint d'aquesta forma el 100% d'atenció en aquesta prestació tan necessària i sol·licitada pels nostres veïns i veïnes.

En els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a enguany la línia nominativa de finançament és de 73.700 euros per al nostre municipi.

56.000 euros per a l'Equip Base de Serveis Socials.

12.700 euros per a SAD municipal (ajudes d'emergència, ajudes al lloguer, llum etc.)

5.000 euros per a SAD de Dependència.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital [IES Digital] Entrevistes a la Fira Internacional d’Iberflora https://t.co/DHh7W60Qpu https://t.co/H9soGWUUcf
2hreplyretweetfavorite
BiarDigital 'La Vinyeta', per Eloy Alemañ - 'Joc de Trons' https://t.co/0VB14Qe94X https://t.co/sgsNFO6tL7
BiarDigital "A poesía abierta soy", per Mayte Salguero https://t.co/V5fS5NASpO
BiarDigital Els Premis 9 d'Octubre reconeixen la trajectòria esportiva i associativa, i la qualitat de la nostra hostaleria https://t.co/pLSLE4jtqG

Enquesta

Joomla templates by Joomlashine