S'obrirà un expedient per l'incompliment de terminis en l'execució del contracte d'obres de restauració i rehabilitació de la torre i el llenç de la muralla de l'arc de Jesús

El plenari del mes de febrer que s'havia de realitzar el passat dijous 28, per malaltia de la secretària es va haver de passar a dimarts 5, sent este últim en sessió extraordinària, i sense precs i preguntes com marca la llei.

El plenari sols va constar d'un punt, del qual es va aprovar la inclusió pels tres grups de l'Equip de Govern i l'abstenció del Grup Popular, el punt va ser l'inici d'un expedient d'imposició de possibles penalitats per incompliment de terminis en l'execució del contracte d'obres de restauració i rehabilitació de la torre i el llenç de la muralla de l'arc de Jesús, situat al carrer Torreta.

Després de la lectura per part de la secretària, es dóna un resum per part de l'alcalde de la Vila, Julio Sanjuán, qui fa un recorregut per la licitació de les obres per adjudicar-les a l'empresa concessionària que s'està fent càrrec. Segons Sanjuán conforme es va avançar en les obres, des de l'empresa es van donar compte que no podien treballar les persones estimades en la construcció, i es van haver de buscar solucions per anar solucionant problemes, treball que ha sigut supervisat pels tècnics de l'Ajuntament segons l'alcalde.

A tal efecte es retarden els treballs de l'obra, segons l'exposició. Estes dificultats van requerir una amplicació del pressupost, tot i que segons Sanjuán l'Ajuntament no tenia culpa d'estes dificultats, i que l'empresa privada s'hauria de fer càrrec dels sobrecostos al ser circumstàncies que no s'esperaven, i que hi ha projectes que poden eixir bé o mal en l'empresa privada. Finalment, va ser segons l'empresa un 100% del pressupost inicial, un fet molt qüestionable per part de l'alcalde.

Segon el primer edil s'ha iniciat un procés de penalitzacions pel retard de les obres, demanant més de 200.000 € per part de l'empresa, tot i que des de l'Equip de Govern s'ha dit que no es cediria davant les pretensions de les empreses, demanant més de 22.856 € a l'empresa pels retards. Segons Sanjuán el cas ja està en mans de la justícia, qui haurà de decidir qui té la raó en el pleit.

A continuació va agafar la paraula l'edil popular Magdalena Martínez, qui va lamentar que no es realitzara el plenari el passat dijous, per al qual tampoc s'hauria convocat comissió, segons Martínez es podria haver solventat el plenari amb un secretari accidental. L'edil del PP va apuntar que l'empresa no va complir amb els terminis d'execució, també fent un recorregut cronològic. La cap de l'oposició va qüestionar les formes de l'Equip de Govern, que no hauria convocat el plenari quan es no es van complir amb els terminis, al principi, assenyalant també que el seu grup hauria advertit en plenaris passats a preguntar per este tema i per la tardança de les obres, constituïnt un agravi per a les altres empreses també -pel temps d'execució-. Magdalena Martínez va assenyalar que el se grup no aprovaria el punt al no estar d'acord ni en les formes ni el procediment, anunciant que el seu grup s'abstindria, i acusant de deixadesa els grups governants.

Durant el torn de rèplica l'alcalde es va dirigir a Martínez lamentant que li diguera que "no s'havia fet res" i que l'Equip de Govern no podia vore com "es caia la Torreta", havent-se reunit "17 voltes amb l'empresa constructora". Segons l'alcalde sols era anar "un poquetet a males", també assenyalant el primer edil que l'obra estava molt ben feta i que pel preu i les condicions de la Torre i el llenç pagava la pena concedir les obres a l'empresa.

Després d'un nou torn de rèplica en el què es va insistir sobre el debat i els arguments posats damunt la taula pels diferents grups es va procedir a la votació, si bé és cert que es va incidir per part de Martínez en que s'havia saltat un pas per part de l'Equip de Govern. Mentre que per part de la portaveu del Grup Municipal Socialista es va defensar que el procediment estava avalat pels tècnics de l'Ajuntament, i que després de debatre el punt calia votar i aprovar o no. Postura també defensada pel també portaveu del Grup de Compromís, Joan Lluís Escoda. Finalment el punt es va aprovar amb els vots dels Grups Socialista, de Compromís i d'Esquerra Unida del País Valencià i l'abstenció del Grup Popular.

Precs i preguntes del plenari anterior

Pel caràcter extraordinari del plenari no hi havia torn de precs i preguntes, segons marca la llei, per tant i segons l'alcalde Julio Sanjuán es respondrien a l'oposició per escrit les peticions que es van deixar damunt la taula durant la sessió plenària del mes de gener.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital 📌Cada mes i sols en Biar Digital en paper trobaràs "Destrellataes", l'actualitat biaruda amb el millor humor. 👉🏻Es… https://t.co/oS6ueWZRsC
2hreplyretweetfavorite
BiarDigital Tres nous casos positius de #Covid19 i un total de 13 altes a espera de l'actualització de demà dimarts.… https://t.co/udGIwOvRBv
16hreplyretweetfavorite
BiarDigital El Centre de Càlcul va suposar la incorporació de l'estat espanyol en els corrents intel·lectuals i tecnològics més… https://t.co/4WTPJ35Ond
18hreplyretweetfavorite
BiarDigital Ens acostem a la realitat del comerç, l'hosteleria i l'empresa local de la mà de Belén Puig, presidenta d'AEBI. Qui… https://t.co/rv6kIDo5T1

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com