El ple municipal de desembre es va resoldre sense temes importants

El passat 20 de desembre va tindre lloc la sessió ordinària del plenari de l'Ajuntament de Biar, a banda de l'aprovació de l'acta anterior per part dels membres de la Corporació Municipal, es va donar pas a la lectura dels decrets i informes d'alcaldia per part del primer edil Julio Sanjuán, entre altres:

Des de la Regidoria d'Educació que s'ha fet possible la gratuïtat de les aules de 2 a 3 anys en l'Escola Infantil municipal en primer cicle. També sobre la recollida per part dels alumnes d'una recollida d'aliments solidaris. Per part de la Regidoria de Medi Ambient, Neteja i RSU es va felicitar el poble per la notícia apareguda al diari Información sobre el lideratge de Biar a nivell de reciclatge.

Canvi de representació en el Consell local de Participació Ciutadana de l'AMPA del CEIP Mare de Déu de Gràcia

Christian Bueno i Erica Sánchez Carrión formaran part del Consell en representació de l'AMPA. El tràmit es va aprovar per unanimitat.

Alçament de reparos de desembre de 2018

Amb motiu del dia del llibre es fa un concurs en col·laboració amb l'IES, i al no tindre les bases correctes la forma de donar el premi no és la correcta segons secretaria de l'Ajuntament. I és per això que necessita anar a ple i aprovar-se. El punt s'aprova amb els vots a favor de l'Equip de Govern i l'abstenció del Grup Popular.

Precs i preguntes

En primer lloc es responen les preguntes del plenari anterior, entre altres sobre les raons per les quals no s'escanegen i registres tots els documents que es presenten a l'Ajuntament. Referint-se l'alcalde a que es registra tot llevat de quan els continguts de la documentació és molt gran i no es pot escanejar tot i 'penjar' en la plataforma d'Internet pel pes que té. També pel que fa a l'aclariment d'algunes factures d'obres.

Respecte a la no publicació en la web de l'ajuntament de les subvencions rebudes per la Diputació s'explica per part de Laura Valdés, regidora d'Esports, que tot i que mai no s'ha fet que es parlaria amb l'administrador de la web per començar a fer-ho, posat que ja s'informa a les associacions esportives i al Consell d'Esports local.

Des del Grup Popular, es va preguntar entre altres per les raons de contractar jardiners quan ja s'està pagant una nòmina als que s'encarreguen dels jardins municipals. També sobre que no es revisen els documents abans de firmar-los, segons l'oposició s'haurien de revisar per part del funcionariat. Sobre la contractació d'una empresa externa quan hi ha un ingenyer municipal. També sobre la minorització d'algunes subvencions que han de vindre des de la Generalitat pel que fa a la Fireta d'estiu, perdent-se més de 5.000 € segons la portaveu de l'oposició Magdalena Martínez Martínez.

També es va preguntar sobre l'actualització d'alguns apartats en la pàgina web de l'Ajuntament, o sobre l'aprovació dels Pressupostos. També sobre que no s'òbriga l'Agència de Lectura en les dates nadalenques.

El ple municipal es va tancar amb una lectura d'un text per part de l'alcalde per felicitar el Nadal al poble.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital 📌Cada mes i sols en Biar Digital en paper trobaràs "Destrellataes", l'actualitat biaruda amb el millor humor. 👉🏻Es… https://t.co/oS6ueWZRsC
11mreplyretweetfavorite
BiarDigital Tres nous casos positius de #Covid19 i un total de 13 altes a espera de l'actualització de demà dimarts.… https://t.co/udGIwOvRBv
15hreplyretweetfavorite
BiarDigital El Centre de Càlcul va suposar la incorporació de l'estat espanyol en els corrents intel·lectuals i tecnològics més… https://t.co/4WTPJ35Ond
16hreplyretweetfavorite
BiarDigital Ens acostem a la realitat del comerç, l'hosteleria i l'empresa local de la mà de Belén Puig, presidenta d'AEBI. Qui… https://t.co/rv6kIDo5T1

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com