L’equip de Govern i la Plataforma segueixen donant passes per portar el Centre de Dia a Biar

L’espai de les escoles en què actualment es troba el Centre Educatiu d’Infantil, a la plaça del Convent, és on l’Equip de Govern té previst construir el Centre de Majors al nostre poble. Així almenys li ho ha comunicat a la Plataforma Centre de Majors de Biar. El terreny de les escoles del convent quedaria alliberat a partir de l’any 2021, quan mitjançant el Pla Edificant, els alumnes de les escoles es traslladen al CEIP Mare de Déu de Gràcia, situat a la carretera d’Alcoi.

Aquest és l’últim moviment entre els partits polítics i el moviment  que treballa per portar un Centre de Majors al nostre poble. Anteriorment, l’Equip de Govern havia optat per comprar l’edifici del costat del Centre de Salut però es va descartar després de parlar amb la Plataforma. També s’ha negociat amb la “Fundación doña María Payà Santonja Hogar del Niño Jesús de la Comunidad Valenciana” propietària de l’Asil, però s’ha acabat descartant per dificultats amb l’escriptura i l’estat de l’edifici, tot i que des de la Plataforma també apunten a una manca d’interès polític. Amb tot, fonts municipals han destacat que seguiran negociant pels terrenys de l’Asil però no per ubicar-hi el Centre de Majors. Finalment s’ha escollit el terreny de les escoles del convent perquè és un terreny dotacional i municipal.

Diferents institucions es veuen involucrades per portar avant projectes d’aquest tipus. En aquest cas, l’Ajuntament cedeix els terrenys, la Diputació s’encarregaria de la construcció i Conselleria s’encarregaria de la dotació de personal i equipament del centre i de la gestió. Des de l’Ajuntament s’apunta que el procés de negociació està essent més llarg pel fet que es busca aconseguir un centre de titularitat pública.

Des de la Plataforma s’exigeix un compromís per part de tots els grups polítics, més enllà de l’actual equip de govern, perquè no es puga fer bandera partidista i es porte avant independentment de qui estiga en el govern. Per això, es barallen diferents fórmules com un acord plenari per unanimitat o un posicionament de cadascun dels partits per definir amb caràcter prioritari la dotació del centre de majors.

Els pròxims moviments

Amb el lloc on ubicar el centre decidit i amb el 2021 com a data en que poder començar a construir, hi ha moviments per fer. Segons l’Equip de Govern, de cara al 2019 s’encarregarà a una empresa externa l’estudi comarcal per conèixer la situació de gent en estat de dependència als voltants de Biar. En aquest sentit, des de Conselleria s’indica que, perquè el centre siga viable, ha d’arribar a 35 més o menys. Les places dependrien de Conselleria, tot i que l’Ajuntament tindria la capacitat de reservar-ne per a casos d’urgència, previ pagament.

Per anar donant els passos de manera adequada, Conselleria aconsella mantenir contacte directe, sobretot per part dels diferents tècnics, municipals, autonòmics i independents. Així com informar a Conselleria perquè els pressupostos de l’any següent incloguen el nou centre. Des d’aquestes institucions es destaca el projecte de Centre de la Font de la Figuera com el model a seguir.

A més, de cara a un futur pròxim, des de la Plataforma es valora formalitzar-se com una associació i seguir treballant amb el suport que donaria el compromís pres per unanimitat en plenari i les més de 2000 signatures recollides que donen suport a la seua lluita.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Vos deixem la vinyeta del mes de setembre, si voleu conéixer la d'este mes només la trobareu amb el vostre exemplar… https://t.co/Vt3DrC5Vw4
5hreplyretweetfavorite
BiarDigital Com és habitual la sessió es va retansmetre per Canal 3 TV Biar. https://t.co/ZEJee3riVm
BiarDigital La Fira de Nadal s'inaugurarà el 4 de desembre i, al llarg de tot el cap de setmana, omplirà d'activitat la vila. https://t.co/k7gl9cBbE3
BiarDigital Els biaruts es quedaren amb la sensació que amb una poca sort de cara a porta, la pel·lícula podria haver acabat d'… https://t.co/TTx635Y2qy

Enquesta

Sí, estic d'acord - 38%
No, preferiria que de nit no tocaren - 53.5%
Indiferent - 8.5%

Total votes: 129
The voting for this poll has ended on: Novembre 23, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com