Resum del Ple Municipal - Octubre

En el ple de l'ajuntament de Biar corresponent al mes d'octubre, celebrat el passat dijous 31 va tindre lloc entre altres, l'aprovació de l'acta de la sessió anterior, en primer lloc, donant pas als informes i decrets de l'alcaldia, l'informe de tresoreria que es dona trimestralment i la posada al dia de la previsió econòmica del marc pressupostari que es realitza a mitjà plaç, però un dels punts que va suscitar més polèmica fou el quart, on es proposava la modificació del PGOU número 4, que suposa llevar la prohibició de poder contruir una planta de plaques fotovoltaiques de grans dimensions a menys de 2.000 metres del casc urbà.

Per la seua banda, Cristóbal Valdés, com a portaveu del Grup socialista es va mostrar a favor de les energies renovables, tot i que va qüestionar com s'havia realitzat el procediment per justificar el seu vot contrari a la modificació del PGOU.

Per altra banda, Vicent Galvañ, com a protaveu del Grup d'EU, també es va mostrar a favor d'aquest tipus d'energia, tot indicant que instalar aquestes grans plaques a poca distància del casc urbà generaria un gran impacte visual al poble, especialment a Biar, que vol tindre en el turisme, un referent per a la seua economia local.

El PP, va justificar la mesura en que els informes d'impacte paisagístic estaven aprovats i que no tots els passos estaven donats, ja que totes les Conselleries implicades havien de donar informes positius per la instal·lació de les plaques, així com per part del Ministeri d'Indústria. L'alcaldessa, durant la seua intervenció, va defensar que tenien tot en regla i que a l'ajuntament se li demanava este pas per acabar la tramitació.

Finalment, la modificació va ser aprovada amb els vots a favor del PP, i els vots en contra de PSOE i EU.

Al següent punt, es va tractar sobre l'aprovació de la revisió de preus del contracte de recollida domiciliària de brosses i neteja viària, que necessita pujar un 1'7 % d'acord amb l'IPC. El Partit Socialista no va posar cap objecció, i Esquerra Unida va defensar que votaria en contra encara que fos de forma simbòlica, ja que segon l'edil d'EU, això suposaria una pujada de 2.000 €uros en total i que per la difícil situació que estan passant moltes famílies del poble pensava que no és admissible la pujada en la taxa de les brosses.

L'alcaldessa, va afirmar que els preus per als veïns i veïnes no pujarien, i que d'altra banda l'empresa de neteja realitza molts altres serveis que no cobra. Finalment el punt va tindre l'aprovació del ple amb 10 vots a favor, per part del PP i el PSOE i un en contra, per part d'EU.

Al setè punt es van aprovar per unanimitat els dies de festius locals corresponents al calendari laboral del 2014, concretament el dia de Sant Vicent, 28 d'abril, i el dia de Sant Cristòfol, 10 de Juliol.

Seguidament es va procedir al nomenament del pregoner de Festes del 2014, Pedro Pérez Gimeno, el punt es va aprovar per unanimitat tot destacant per part de José Soler, regidor de Festes que Pérez Gimeno farà “un bon pregó, al tractar-se de la persona indicada” per realitzar este comés.

Per part de Cristóbal Valdés, pel Grup Socialista va destacar que és una persona implicada en moltes associacions del poble i que serà un bon representant.

Finalment, Vicent Galvañ per EU es va reafirmar en els comentaris que els altres grups havien fet i va felicitar el nou pregoner, a l'igual que l'alcaldessa.

En el penúltim punt, es va aprovar per unanimitat del ple la sol·licitud a RENFE per augmentar els trens regionals que fan el trajecte de Villena a Alacant. L'alcaldessa va anunciar que era una moció que ja havia estat aprovada en la veïna població de Villena i que era necessari el reforç d'esta línia.

Per la seua part, el Partit Socialista es va adherir tot comentant que és necessari reforçar el servei per donar facilitats a la gent del poble i que és beneficiós en molts aspectes. EU va anunciar que la iniciatiava naixia d'un grup de ciutadans/es de Villena i va comentar que caldria que els horaris foren des de primera hora del matí un tren, i a última hora de la nit, per ajustar-se als horaris laborals dels usuaris i usuàries. Per últim, el PP ho va qualificar de “molt bona idea” tot exposant la seua queixa per la dificultat d'aparcar el vehicle particular a les immediacions de l'estació de Villena.

A continuació, el regidor d'EU, Vicent Galvañ, va sol·licitar al ple l'admissió d'una moció en favor dels 30 anys de l'aprovació de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, moció que no fou inclosa en este ple pels vots en contra del PP i a favor d'EU i PSOE.

Finalment, en els precs i preguntes des d'EU es va preguntar per com afectaria la nova llei de règim local que vol aprovar el govern espanyol, ja que es preveu eliminar moltes competències que fins ara eren locals per tal que siguen gestionades per les diputacions. Al que el portaveu del PP, Cristóbal Molina, va respondre que no està previst que “es toque res”.

Pel que fa a les respostes de les demandes exposades per l'oposició foren les següents:

En resposta a la crítica per la gestió d'esports a la regidora d'aquesta àrea, Ana Campos.

L'edil va respondre que s'havia reunit amb el president de l'equip de futbol sala, i que no és fàcil coordinar-ho tot, posat que hi ha molts equips i disciplines, però que procurarà estar “més damunt” de la persona responsable de la coordinació.

Pel que fa a la proposta per part del PSOE de dur grups de música del poble en lloc d'una orquestra de fora, l'alcaldessa va respondre que cal tindre música “que li agrade a tot el món” i que tampoc cap d'estos grups es van oferir ni anaren a parlar amb cap responsable de l'ajuntament.

Pel que fa a la prevenció d'incendis a les muntanyes del terme municipal, pregunta que presentava EU, la regidora de medi ambient, Ana Campos, li responia que ja “hi ha plans de Conselleria per previndre-ho”.

Pel que fa al servei d'autobús que venia oferint-se al poble per poder baixar a Villena, l'alcaldessa responia que és una concessió que es fa a través de Conselleria, i que s'està mirant de tornar-ho a posar en marxa, que ja s'havia donat avís que calia que el servei es restablir el més prompte possible, però que es tornarà a avisar.

Pel que fa a la pregunta del regidor d'Esquerra Unida sobre quines foren les raons que van dur a l'alcaldessa a votar favorablement a que Biar, entre altres poblacions, rebera la brossa de la comarca del Baix Segura, la primera edil va respondre que si allí no tenen pla de residus, la brossa ha d'anar a algun lloc, ja que es distribuirà entre Biar, Elx, Xixona.

Finalment, el ple es va tancar amb els precs per part del PSOE i EU.

Per part del PSOE va exposar que si l'ajuntament pensava resoldre el problema que ha generat entre dos comerciants del poble per la ubicació de la terrassa d'un d'ells tot just davant de la porta de l'altre negoci causant greus perjudicis a aquest últim.

En segon lloc, Asun Gregori, pel PSOE, va reclamar al regidor de Noves tecnologies, Cristóbal Molina, per la cooficiliat de les dues llengües en el web de l'ajuntament, ja que hi ha moltes parts del mateix que no estan traduïdes al valencià, i que a més a més hi ha nombroses faltes d'ortografia.

Des del Grup Socialista també es va demandar que l'ajuntament no havia vist “ni un euro” del deute que manté la Generalitat Valenciana amb l'ajuntament o pel que fa al Pla de pagament a proveïdors de la Generalitat Valenciana, com també va mostrar la seua sorpresa per com estaven de nets els carrers abans de la visita del president Alberto Frabra, el passat 10 d'octubre.

Per part d'Esquerra Unida, entre altres, es va preguntar a l'equip de govern per quina raó durant la celebració dels actes del Nou d'Octubre, Diada del País Valencià, no es va poder escoltar cap cançó en valencià, al que l'alcaldessa va respondre que per a l'equip de govern “això no és important”.

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Dos terceres parts de les persones en situació de desocupació a #Biar són dones. https://t.co/AFQW5YRJrB
43mreplyretweetfavorite
BiarDigital 🏐Resultats dels equips federats de #Biar. https://t.co/WUYa7htZ3Y
3hreplyretweetfavorite
BiarDigital Vos deixem l'entrevista realitzada des de La Vall Digital, entre altres a la biaruda María Lázaro Molina. https://t.co/RFUCC1Wuvs
19hreplyretweetfavorite
BiarDigital Les baixes i les condicions climatològiques li dificulten al Biarense el fet de competir contra el Rayo Ibense. https://t.co/eI3RPYYqxf

Enquesta

Sí, estic d'acord - 38%
No, preferiria que de nit no tocaren - 53.5%
Indiferent - 8.5%

Total votes: 129
The voting for this poll has ended on: Novembre 23, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com