La proposta del PP de gravar amb una taxa l'accés a la piscina municipal i la polèmica amb un comunicat popular marquen el plenari de juliol

El passat 31 de juliol va tindre lloc la sessió ordinària del plenari de l'Ajuntament de Biar, a banda de l'aprovació de l'acta anterior per part dels membres de la Corporació Municipal, es va donar pas a la lectura dels decrets i informes d'alcaldia per part del primer edil Julio Sanjuán, per a posteriorment passar als punts que resten a continuació:

Resultats de l'exercici de 2017

Amb la finalitat d'enviar els comptes al Tribunal de Comptes s'aprova amb els sis vots de l'equip de Govern i els vots en contra dels cinc regidors i regidores populars, un punt que com diu l'alcalde de la Vila és un tràmit.

Per la seua part, la portaveu popular Magdalena Martínez explica que la línia continua sent un augment en el gasto, tot i que l'Ajuntament té més ingressos que despeses, especialment en Cultura i Festes, que sumen més gasto que altres regidories.

L'alcalde Julio Sanjuán va replicar que "els ciutadans sabran apreciar el que s'està fent" i que hi ha més pressupost que quan va entrar el nou Equip de Govern a l'Ajuntament. Per la seua banda Joan Lluís Escoda, va afirmar que Cultura sols era l'1'8% del total del Pressupost.

Adhesió a les centrals de contractació

S'aprova l'adhesió a esta central de la Diputació d'Alacant, i també a lacentral estatal, i a la central de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), i per últim a la central de contractació de la Generalitat Valenciana. 

Modificació pla general d'organització urbana nº 15 - 933/17

Segons l'alcalde de la Vila la modificació del PGOU ve donada per les dificultats a l'hora d'utilitzar determinada maquinària per a algunes empreses, que després de l'exposició pública sense al·legacions, es porta al plenari per a poder aprovar-se de forma definitiva que es fa per unanimitat de la Corporació Municipal.

Proposta de contractació de l'Escola Infantil municipal

Es prorroga a la concessionària el contracte fins que es tinga la licitació necessària i es donarà a l'empresa que finalment es trie. Segons Asun Gregori, regidora d'Educació, ja s'havia fet una reunió amb els pares i mares i el funcionament i inici de curs serà el mateix, tot i que de moment no se sap quina empresa se'n farà càrrec, un fet que se sabrà en setembre.

Per la seua banda, Magdalena Martínez va demanar que s'agilitzen els tràmits. Finalment el punt s'aprova per unanimitat. S'aprova per unanimitat el punt.

Proposta de festius locals per a 2019

Els dies proposats són el 29 d'abril, dilluns, Sant Vicent, 10 de juliol, dimecres, Sant Cristòfol. El punt s'aprova per unanimitat.

Revisió contracte per a la restauració del llanç de la murralla i l'arc de Jesús situats al carrer la Torreta

L'alcalde parla de les dificultats de l'obra que fa mesos que hauria d'haver estat acabada. Segons l'alcalde hi ha una modificació de preus i es fa necessari passar pel plenari com a demanda de la Diputació, una de les tres institucions que estan subvencionant l'obra.

La rèplica ve per part de l'oposició, en veu de Magdalena Martínez qui va criticar que les modificacions incloses en l'informe de l'arquitecte hi ha diferents conceptes que ja estaven incloses en el projecte primer, i que sumen un import que en principi estava reflectit en el projecte, la regidora es va preguntar si "s'estava pagant dos voltes el mateix".

Segons l'alcalde de la Vila, l'augment de 24.000 €uros ve donat pels informes dels tècnics, replicant a Martínez que es farà una penalització a l'empresa una vegada acabada l'obra de forma definitiva, un fet que per la no existència d'esta penalització va criticar la portaveu del Partit Popular.

Finalment el punt s'aprova amb els vots a favor del PSPV-PSOE, Compromís i Esquerra Unida i els vots en contra del Partit Popular.

Moció del PP per demanar una taxa en l'entrada a la piscina municipal

Pels fets ocorreguts setmanes enrere amb individus que feien un ús il·lícit de les instal·lacions públiques i que van fer necessària la presència de la Policia Local i la Guàrdia Civil, els populars proposen eliminar la gratuïtat de l'entrada a la piscina per als menors de 12 anys, que haurien de pagar 1 €, posant així trabes a les persones dels pobles dels voltants que haurien d'abonar esta quantitat simbòlica. Segons Martínez que vinga la gent de forma gratuïta dóna que pensar a la gent del poble que el poble paga les instal·lacions i les disfruta la gent de fora, provocant massificació en les instal·lacions o fins comportament irresponsables per part de gent de fora de Biar.

La proposta dels populars és que de 6 a 14 anys es pague una taxa d'1 euro en el cas d'abonats, i 2 els no abonats, els dies laborals, i 2'5 € els festius. A partir de 15 anys caldria pagar 1'5 € els abonats, i el no abonat 2'5 i 3 €, segons siga laboral o festiu. La modificació inclou també alguns abonos com ara 35 € per a dos persones d'una mateixa unitat familiar al mes. Tot i que la mesura no s'aprovaria enguany.

Per la seua banda, Laura Valdés com a regidora d'Esports, va comentar que li hauria agradat que el Grup Popular haguera parlat amb ella primer com a responsable de l'àrea, així com al Consell assessor d'esports anunciant el vot en contra de l'Equip de Govern.

Un Consell consultiu d'esports que segons Martínez està format pels clubs esportius, però no necessàriament pels usuaris de la piscina. Replicant per part de Joan Lluís Escoda que s'hauria d'haver consultat a l'Equip de Govern abans de portar la moció al plenari. La moció no va eixir avant pels vots en contra dels tres grups que formen l'Equip de Govern, tot i tindre els cinc vots a favor del Grup Popular.

Instar a la Generalitat Valenciana a condecorar amb la medalla d'honor al cantautor valencià Paco Muñoz

Segons el portaveu del Grup de Comrpromís, Joan Lluís Escoda, Paco Muñoz és un "gran candidat que als seus 80 anys ha fet una gran difusió de la cultura i llengua dels valencians", instant a que se li concedisca esta distinció al cantautor valencià. Finalment el punt va eixir avant amb els vots dels tres grups de l'Equip de Govern i l'abstenció del Partit Popular, qui va apostillar que hauira de ser la Generalitat qui decidira sobre este premi.

Comunicat per part de la secretària-interventora de l'Ajuntament de Biar

Abans de passar a l'últim punt del dia, Precs i preguntes, l'alcalde Julio Sanjuán va donar lectura a un comunicat de l'Equip de Govern sobre les declaracions emeses pel Partit Popular en les xarxes socials en relació a la revisió de les RPT, i més concretament al del lloc de la secretària-interventora de l'Ajuntament de Biar, demanant al PP que no fera ús dels treballadors de l'Ajuntament per a qüestions "polítiques i partidistes". Segons l'alcalde Subdelegació del Govern havia donat el vist i plau als canvis, i que és per això que l'Equip de Govern estava d'acord amb la llei fent la modificació.

Tot seguit l'alcalde de la Vila va llegir el comunicat de la secretària interventora, Soledad Megías, qui feia referència al comunicat dels populars publicat en la seua pàgina de Facebook i en este mateix mitjà de comunicació els passats 19 i 20 de juliol respectivament, la secretària va lamentar que es posara en dubte la seua professionalitat, formulant algunes aclaracions per la seua banda, comentant que des de 2006 no s'havia canviat les RPT, i que segons la llei des de fa 12 anys els secretaris-interventors havien anat tenint noves responsabilitats i obligacions. Segons Megías en els informes que s'han fet per modificar el lloc de treball està reflectides, un total de 20 funcions adicionals, una documentació a la qual els populars han tingut accés.

Segons el comunicat de la secretària-interventora la seua jornada de treball no s'havia vist disminuïda. Megías també respon que les funcions que s'estan fent que no s'havien cobrat i ara vulguen cobrar-se és que durant 14 anys les funcions que estan assumint-se per part de la secretària no eren funcions que tenia acreditades, però que per responsabilitat calia fer-les, tot i que no se li han retribuït els treballs, per responsabilitats i professionalitat i sentit cap a allò públic. La secretària també va lamentar que a ella com a funcionària pública se la fique en una lluita política. Demanant finalment una disculpa pública als populars, així com una retirada dels articles publicats per part del Partit Popular local.

Precs i preguntes

En primer lloc es responen les preguntes del plenari anterior, a més a més anunciant per part de l'alcalde de la Vila, Julio Sanjuán, que les preguntes no es respondran durant este plenari, sinó que es donaria resposta en el plenari de setembre a les preguntes de juliol -en agost no hi ha plenari municipal-.

Pel que fa a les preguntes d'este plenari, per part de la portaveu popular Magdalena Martínez es pregunta entre altres per la persona responsable del cementeri municipal, si està previst treure una plaça per cobrir-la, ja que la persona que està ara deixarà de prestar este servici en breu. També es va preguntar per algunes factures registrades per part de l'Ajuntament, també sobre una demanda d'arreglar alguns camins, també sobre la possibilitat de contractar a la psicòloga, que de moment manté el seu lloc de treball de forma externa, és a dir, que no és funcionària de l'Ajuntament. La portaveu popular va comentar que en el Campus de futbol sols ha hi hagut 8 xiquets de Biar d'un total de 110, preguntant per quina raó no s'havia publicitat.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital D'altra banda s'haurien registrat quatre altes mèdiques. @GVAsanitat https://t.co/nlbAwpVZHV
BiarDigital En total, #Biar compta amb 11 entitats reconegudes per aquest certificat de qualitat. @Biarsensacion, @GVAturisme,… https://t.co/r4gG3Jiy6z
BiarDigital L’equip mèdic hauria administrat sèrum en compte de la vacuna a 25 persones no identificades d’un torn de 38.… https://t.co/pGrP6EKeA1
BiarDigital Trenta anys després, a través de notes de premsa, fotografies i del relat de les activitats, han deixat plasmat la… https://t.co/hIiSpebc6I

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com