Previous ◁ | ▷ Next

El Consell destaca el 90% d’acompliment dels compromisos adquirits fins el moment en el Seminari d’Estiu a Biar

A mode de cloenda del Seminari del Govern Estiu 2018 celebrat a Biar, el Consell al complet ha explicat les conclusions a la sala de plenaris de l’Ajuntament. El President Ximo Puig ha definit les reunions com “una manera d’entendre la governança des de la transparència” i ha destacat el canvi de paradigma del País Valencià en passar de “l’especulació a la solidaritat”. A més, ha destacat que en aquest temps cap indicador econòmic ha anat a pitjor. Tot i això, ha advertit de la necessitat de mostrar-ho sense “autosatisfacció ni triomfalisme”.

IMG 1079

Puig ha aprofundit en la estabilitat, el diàleg i la honradesa com el camí per a recuperar la credibilitat de les institucions, un missatge que també ha repetit la Vicepresidenta Mònica Oltra. Segons el Govern, dels 288 compromisos adquirits des del 2015 hi ha un 91,32% d’execució en els objectius. Oltra ha insistit en què “això demostra que ara complim i governem des de la planificació”.

IMG 1092

La portaveu del Consell ha començat explicant la dinàmica d’aquest fòrum de treball, que serveix per a “adquirir compromisos i retre comptes”, en contraposició a quan, segons la Vicepresidenta, “es funcionava en base a la ocurrència”. Cada conselleria ha adquirit 5 compromisos, dels quals Oltra n’ha destacat els principals. En general, es tracta de projectes d’inventaris, estudis estadístics i mapejos. Una tasca que “després de 3 anys arreglant empastes ja estem en disposició de fer”, ha dit la cap de Compromís.

IMG 1096

Per part de la Presidència de la Generalitat s’ha anunciat un pla de viabilitat financera per a ajudar els municipis en el sosteniment dels serveis públics i un impuls a les “destinacions turístiques intel·ligents”. Dins de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives s’ha acordat apostar per una política migratòria alternativa amb una trobada internacional, amb la intenció d’afrontar els reptes demogràfics i donar suport a la interculturalitat. A més s’aposta per la professionalització de les cuidadores a la dependència, un dels segells del Govern del Botànic, dins del que Oltra ha definit com una “societat de les cures”.

S’ha presentat també la creació d’un Inventari dels bens i el patrimoni de la Generalitat, que no existeix actualment, així com un inventari del patrimoni de la guerra civil, basat en les trinxeres, els refugis i altres construccions relacionades. Des de Sanitat Universal i Salut Pública es vol regular la propaganda i publicitat de productes sanitaris sense evidència científica, un altre dels cavalls de batalla del Govern. Pel que fa a la conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, s’impulsarà l’Observatori de l’Habitat i la Segregació Urbana per a dissenyar i planificar les polítiques públiques.

IMG 1101

En total, en la trobada al nostra poble s’han decidit cinquanta mesures que dibuixen un itinerari per als pròxims sis mesos. Segons el President Puig , “una agenda valenciana dins d’un projecte a llarg termini”. En referència a la proximitat d’eleccions autonòmiques, el President de la Generalitat ha dit que “el Govern valencià no tanca per eleccions i que continua treballant”.

IMG 1098

IMG 1085

IMG 1104

IMG 1110

IMG 1123

IMG 1127

IMG 1136

IMG 1202

IMG 1203

IMG 1149

IMG 1071

IMG 1208

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital Nota de premsa de Compromís Diputació Alacant. @CompromisBiar Coalició Compromís Biar https://t.co/GEC5BrfZgh
16hreplyretweetfavorite
BiarDigital 📌El comerç local de #Biar continua atenent a través de diferents formes a la seua clientela. Especialment en estos… https://t.co/orQuEki3Ro
BiarDigital El comerç de #Biar continua atenent la seua clientela a través de diferents formes, especialment en estos moments h… https://t.co/mOIScvo4jQ
BiarDigital 📌A mediados de los setenta del siglo XX se prepara el Plan de Ordenación Urbano de Biar (1976) al principio de la a… https://t.co/R4Gf3KhMcx

Enquesta

Joomla templates by Joomlashine