Imprimir aquesta pàgina

L'Ajuntament de Biar rep prop d'un milió i mig d'euros pel parc fotovoltaic

Parc fotovoltaic de Bellpuig (Lleida) Parc fotovoltaic de Bellpuig (Lleida) Imatge: Wikipedia

Tot i que durant l'estiu l'actualitat local relaxa el seu ritme, un dels temes més importants que es porta arrossegant els últims anys va tindre este estiu un nou capítol, concretament sobre la instal·lació d'un parc fotovoltaic al marge de la carretera que comunica Biar i Banyeres de Mariola, dins del terme municipal de Biar tot i que molt pròxim al de la veïna Beneixama.

Més concretament la notícia que ha saltat a la palestra és l'ingrés fa unes setmanes de prop d'un milió i mig d'euros -concretament 1.430.000 €- per part de l'Ajuntament de Biar en concepte d'un dels cànons que l'empresa adjudicatària ha de pagar a l'administració local, un import que ja s'ha vist reflectit en les arques del consistori. Val a dir que és una quantitat que està pròxima a la meitat del Pressupost Municipal de l'Ajuntament de Biar per tot un any. Una xifra que ja en l'entrevista que va realitzar per a Biar Digital el regidor d'Esquerra Unida Ángel Troncoco, va posar de manifest.

Val a dir que esta quantitat forma part dels poc més de 28 milions d'euros que segons es va informar per part de l'Ajuntament de Biar en juliol de 2017 suposarà la inversió per al poble per la construcció i explotació del parc fotovoltaic.

 

No exempt de polèmica

D'altra banda la polèmica no ha quedat fora d'este gran projecte, ja que per part d'un dels nostres lectors es va voler denunciar la tala indiscriminada de pins i carrasques en els terrenys on s'ha d'ubicar la planta fotovoltaica, una pràctica no permesa segons l'ordre publicada en el DOCV i que s'adjuntava en la notícia. Tot i que en el seu dia es va demanar un aclariment a l'administració local d'estos fets, de moment no s'ha rebut resposta.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Articles relacionats (per etiqueta)