La construcció de l'edifici d'Infantil del CEIP Mare de Déu de Gràcia a l'avinguda d'Alcoi gràcies al Pla Edificant, principal tema del plenari d'abril

En el Ple ordinari de l’Ajuntament de Biar corresponent al mes d'abril i que es va celebrar el dia 30, en primer lloc es va celebrar l'aprovació de les actes de les sessions anteriors per a procedir seguidament amb el segon punt de l'ordre del dia, la lectura dels anuncis i decrets d'alcaldia per part de l'alcalde de la Vila Julio Sanjuán:

 

Donar compte de l'informe trimestral sobre morositat

S'aprova el tràmit de donar compte al Ministeri d'Hisenda.

 

Modificació de crèdits mitjançant suplement de crèdits

Des de la bancada popular es va criticar el major gasto en les partides de Festes, Comerç i Turisme, advertint que els Pressupostos Municipals s'aprovaren en març i que ja s'estaven fent suplements per arribara poder pagar totes les necessitats d'estes regidories. Per la seua banda va defensar que estaven tenint previsió i va lamentar l'aprovació de la nova llei de contractació que ve des del Ministeri d'Hisenda.

Per part de l'Equip de Govern es va fer per explicar que és molt complicat tindre una previsió de les despeses de tot l'any sense haver de realitzar en alguna de les partides una modificació per ampliar-les. Per la seua banda el regidor d'EU Ángel Troncoso va explicar que per la nova llei de contractació no es podia fer cap modificació d'un pressupost que no està en vigor, ja que el que actualment ho està és el de l'any passat.

El punt es va aprovar gràcies als vots dels tres grups de l'Equip de Govern, mentre que el Grup Popular va mostrar el seu desacord votant en contra de la modificació.

 

Adonar de les objeccions de 2017

S'informa del punt en el plenari.

 

Delegació competències Pla Edificant

Per part d'Asun Gregori com a regidora d'Educació s'explica que la posada en marxa a Biar d'este pla que porta avant la Generalitat ve d'una demanda per part del CEIP Mare de Déu de Gràcia, col·legi públic que es troba en diferents punts com sabem, i que gràcies a l'aprovació en Consell Escolar ha fet que vaja avant la proposta.

Gregori explica en primer lloc que es canviaran les finestres dels edificis de la carretera d'Alcoi, esta serà la primera actuació. La segona atenent a les demandes serà el trasllat de l'edifici del Convent al costat dels edificis que actualment es troben en la carretera d'Alcoi. Gregori també va recordar que milloraria la factura de la calefacció quan es canvien les finestres, recordant que l'edifici més vell dels dos és de 1978 i que cal anar millorant algunes coses.

Tant Joan Lluís Escoda com a portaveu del Grup de Compromís com Ángel Troncoso com a portaveu d'Esquerra Unida es van sumar a les paraules de Gregori i van celebrar la proposta.

Per part de Magdalena Martínez com a portaveu popular va preguntar que si els més de dos milions d'euros no es pagaven finalment per part de Conselleria d'Educació no es pagaven, d'on eixirien. El punt es va aprovar amb els vots dels quatre grups representats en el plenari, per tant per unanimitat, tot i que el Partit Popular va demanar un informe respecte al procediment.

[També podeu llegir la notícia sobre que va donar Biar Digital sobre este projecte la setmana passada]

 

Canvi dels representants d'AEBI en el Consell de Participació Ciutadana

S'inclouen a Mª Dolores Ferriz Albero i a Rosa María Almiñana.

 

Inclusió de representans en el Consell de Participació Ciutadana d'UPAM (Unitat de Prevenció i Actuació de Muntanya)

S'inclouen a Juan Carlos Jiménez Valdés i Adrián López Silvestre. UPAM és una nova associació local.

 

Proposta per a establir un sistema públic de pensions amb major capacitat de redistribució i reducció de les desigualtats a petició del Grup Socialista

El plenari no arriba a debatre la proposta per falta de consens entre els grups que formen l'Equip de govern i trobar-se l'oposició del Grup Popular, finalment els vots a favor de debatre la moció foren els tres dels socialistes, amb l'abstenció de Compromís i EU, i com s'ha dit els quatre vots en contra del Partit Popular (que com és sabut una de les seues regidores està temporalment de baixa i per això no va assistir al plenari).

 

Canvi d'empresa adjudicatària per a l'explotació de l'Hotel "Vila de Biar"

Per la seua banda, la regidora de Turisme, Cristina Hernández va explicar que una altra empresa s'encarregaria de l'explotació de l'hotel, ja que serà ECOSEC SL qui s'encarregarà de la seua gestió, tot i que el contracte amb Hoteles Poseidón no havia acabat encara, tot i estar dins del termini legal segons el contracte per poder rescindir-lo al haver superat els dos anys. Finalment el punt es va aprovar per unanimitat.

[Podeu llegir la notícia al respecte d'esta qüestió publicada per Biar Digital]

 

Precs i preguntes

El plenari es va tancar amb els precs i preguntes de l'oposició per a l'Equip de Govern, on entre altres la portaveu popular Magdalena Martínez va preguntar per les raons de no incloure en la sessió plenària una moció sobre la situació de la Policia, al qual l'alcalde Julio Sanjuán va respondre que s'estava a l'espera d'un informe al canviar una sèrie de reglamentacions. També sobre les possibles penalitzacions que rebrà l'empresa contractada per a la restauració del llanç de la muralla i l'arc de Jesús al carrer Torreta pel retard en les obres. També sobre que no s'avisara d'un curs per als regidors i regidores electes sobre la nova llei de contractació del Ministeri d'Hisenda.

Martínez també va preguntar per la posició de l'Ajuntament sobre la petició de la Plataforma de Jubilats i Pensionistes de Biar que ha reunit més de 2.000 firmes per reivindicar un Centre de Dia a Biar, un tema que de moment l'Equip de Govern no ha volgut posicionar-se, tot i que han afirmat que la seua voluntat és dotar al poble d'estes instal·lacions, recolzades per este alt número de firmants. Pel que fa a Agricultura Martínez va lamentar la pèrdua d'una subvenció per a agricultura ecològica, afirmant que és una contradicció que es pomocione amb cursos este tipus d'agricultura, fet al qual va respondre Cristina Hernández que com de moment no hi ha un responsable en esta àrea s'ha deixat de moment este aspecte fins trobar un nou responsable, entre altres qüestions.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital En total, #Biar compta amb 11 entitats reconegudes per aquest certificat de qualitat. @Biarsensacion, @GVAturisme,… https://t.co/r4gG3Jiy6z
16hreplyretweetfavorite
BiarDigital L’equip mèdic hauria administrat sèrum en compte de la vacuna a 25 persones no identificades d’un torn de 38.… https://t.co/pGrP6EKeA1
19hreplyretweetfavorite
BiarDigital Trenta anys després, a través de notes de premsa, fotografies i del relat de les activitats, han deixat plasmat la… https://t.co/hIiSpebc6I
BiarDigital En forma de vídeos curts des d’Esquerra Unida Biar es posicionen sobre diversos temes municipals. https://t.co/e8nwsxWhJJ

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com