Previous ◁ | ▷ Next

Biar perdria prop de 40.000 € si la Diputació manté les ajudes “a dit”

Segons la formació nacionalista valenciana Biar perdrà vora 40.000 € en inversions de la Diputació Segons la formació nacionalista valenciana Biar perdrà vora 40.000 € en inversions de la Diputació

39.982 € deixaria de rebre Biar si la Diputació manté les ajudes “a dit” de més de 7 milions, segons ha publicat el diari Información. Això és el que ha denunciat la Coalició Compromís abans que PP i PSPV frenaren l’aprovació del Pla d’Inversions sostenibles. En total, una retallada del 40% en el pressupost degut al que la Coalició ha qualificat com “inversions a la carta”.

El Partit Popular ha traslladat part de la inversió de la Diputació d’Alacant repartida amb criteris objectius, com la població o la superfície de la localitat, a recuperar un paquet de subvencions “a dit” per a pobles de vicepresidents i membres del govern de César Sánchez. Alguns d’ells havien estat paralitzats per la justícia. S'hi afegeixen també alguns acords sense justificar proposats pel PSPV.

Compromís ha informat que aquest tipus d’ajudes “trenca el principi d’acord al que havien arribat PP, PSOE i Compromís, ja que suma al pacte un paquet de 7,3 milions d’euros que afecta a totes les comarques”. En total, enguany es repartiran entre els 141 pobles un 40% menys d’inversió, i amb aquesta reducció es fa front a l’import en subvencions “a dit” de 7.337.017’56 €, de les quals 2.720.000 € són per a recuperar les nominatives als vicepresidents.

El portaveu adjunt de Compromís, Jose Manuel Penalva, ha declarat que “No ens poden fer xantatge incloent inversions injustes i irregulars a canvi de votar o no el Pla d’Inversió sostenible, no és ètic ni just pels municipis”.

La davallada en la inversió de Biar de vora 40.000 € és similar a la d’altres localitats com Beneixama, l’Alguenya o El Pinós, i inferior a la de La Canyada, amb una pèrdua de 50.018 €. Villena, amb 100.097,50 €, es situa en el grup de localitats més afectades junt amb Novelda, Petrer o Elda, totes amb més de 100.000 € de pèrdues. A continuació reproduïm el comunicat de Compromís en la Diputació d'Alacant:

 

Compromís demana al PSOE consensuar un pla sense les subvencions a dit                                     

“No ens poden fer xantatge incloent inversions injustes i irregulars a canvi de votar o no el pla d’inversió sostenible, no és ètic ni just pels municipis. Estem a temps de salvar l’acord”, ha destacat Jose Manuel Penalva, portaveu adjunt del grup Compromís.

El Pla d’inversions que recuperava les subvencions irregulars als vicepresidents i membres del govern del PP i restava un 40% de la inversió amb criteris democràtics als pobles es pretenia dictaminar en la comissió d’Hisenda d’este dimecres però finalment el punt ha desaparegut de l’ordre del dia. Compromís celebra “la frenada” de PP i PSPV i insta als dos partits a fer públiques les seues negociacions, al temps que anuncia que oferirà una eixida de consens a través d’una esmena per retirar les ajudes ‘a dit’ i destinar estos recursos, que superen els 7 milions d’euros, als municipis repartits per criteris de población densitat.

El portaveu de Compromís, Gerard Fullana, ha sol·licitat este matí una reunió amb el portaveu del PSPV, José Chulvi, per intentar pactar una opció que aparque les polèmiques subvencions a dit i recupere l’esperit de consens i de repartiment amb criteris democràtics del anys 2016 i 2017. En este sentit, Compromís ja prepara un esmena que afectaria únicament al paquet dels 7,3 milions d’euros de subvencions a dit dels 31 milions d’euros previstos. “No ens poden fer xantatge incloent inversions injustes i irregulars a canvi de votar o no el pla d’inversió sostenible, no és ètic ni juts pels municipis”, ha destacat Jose Manuel Penalva, portaveu adjunt del grup Compromís.

 

Un 40% menys de subvencions amb criteris democràtics

Compromís ha destacat que respecte a les ajudes sostenibles del 2017 el Partit Popular pretén reduir un 40% les ajudes amb criteris objectius marcats per factors com la població o la superfície de la localitat, i que havien sigut el centre dels acords per unanimitat en 2016 i 2017. En total este any es repartiran entre els 141 pobles un 40% menys d’inversió per criteris democràtics i objectius, i amb esta reducció es fa front a l’import en subvencions a dit de 7.337.017,59 euros, de les quals 2.720.000 són per a recuperar les nominatives als vicepresidents.

 

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital La solidaritat de Biar arriba a les persones damnificades en el Baix Segura https://t.co/BiGbx29hzH https://t.co/cyH5ysSH1p
3hreplyretweetfavorite
BiarDigital "Les aus a Biar", per Just Román Soriano https://t.co/InOqcmLwKh
21hreplyretweetfavorite
BiarDigital Miguel Ferre: "Encara que porte 20 anys fora de Biar, no he deixat de ser un biarut per on he anat, un enamorat de… https://t.co/jhS0y2V32T
BiarDigital Biar votarà després del Mig Any Fester https://t.co/xI51GH9BYE

Enquesta

Joomla templates by Joomlashine