Imprimir aquesta pàgina

El PSOE replica a Compromís i EU: "Hauran de donar explicacions a tots els i les pensionistes que dilluns darrere dilluns es concentren a la plaça de l'Ajuntament per reclamar unes pensions dignes"

Els pensionistes es concentren cada dilluns a la plaça de la Constitució en defensa d'unes pensions dignes Els pensionistes es concentren cada dilluns a la plaça de la Constitució en defensa d'unes pensions dignes

El passat dilluns 30 d'abril es va celebrar la sessió plenària ordinària de l'Ajuntament de Biar corresponent al mes passat, entre els punts que es debatiren es va presentar una moció en defensa de les pensions dignes a través d'un sistema "públic de pensions amb major capacitat de redistribució i reducció de les desigualtats" per part del Grup Socialista, moció que es va passar per registre municipal el passat 5 de març però que per "diversos motius" no va formar part dels punts del plenari de març -tot i haver-se presentat amb temps suficient- i en el d'abril al no passar per la sessió informativa prèvia al plenari es va incloure en l'ordre del dia, tot i que a l'hora de debatre's la proposta es va haver de votar per procediment d'urgència.

Un fet al que va donar curs l'alcalde Julio Sanjuán per a que la moció es puguera debatre durant la sessió, tot i que no va ser possible perquè els tres vots del PSPV-PSOE no van trobar suport en els seus socis de govern municipal: Compromís i Esquerra Unida que es van abstindre, mentre que els cinc edils del Partit Popular (PP) van votar en contra de passar a debatre la moció i per este motiu no es va donar pas a debatre i posteriorment, votar la moció.

Per la seua banda, Asun Gregori com a portaveu del Grup Municipal Socialista va afirmar en declaracions per a Biar Digital "no entendre que si ja s'havia pactat amb el portaveu de Compromís Joan Lluís Escoda que s'afegirien al final de la moció dos punts a proposta de Compromís per obtindre el vot favorable de la formació, finalment Compromís s'abstinguera". Gregori va apelar a la responsabilitat dels seus socis de govern local, qui segons l'edil socialista "hauran de donar explicacions a tots els i les pensionistes que dilluns rere dilluns es concentren a la plaça de l'Ajuntament per reclamar unes pensions dignes".

11269907

El PSOE local va organitzar un acte en defensa de les pensions la setmana passada

L'anomenat factor de sostenibilitat no es posarà en funcionament fins a 2020

Per altra banda la regidora Asun Gregori va explicar que finalment el "factor de sostenibilitat" no entrarà en vigor l'any que ve, ja que des del govern del Partit Popular s'ha reculat per la necessitat d'aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) i necessitar del suport del Partit Nacionalista Basc (PNB), a banda de Ciudadanos (C's). Un factor, el de la "sostenibilitat", que segons la portaveu socialista no es pot permetre que es pose en funcionament, com també va lamentar sobre este tema la minsa pujada del 0'25 % de les pensions públiques, entre altres.

Per la precària situació de molts pensionistes, Gregori va lamentar la situació del passat plenari i va afirmar "no donar crèdit a les raons per les quals els socis de govern del tripartit local votaren desfavorablement la inclusió de la moció", la qual s'hauria debatut durant la sessió plenària i que "cada u haguera exposat els seus motius i haguera aportat les seues modificacions a la moció". Un fet que que no es va donar per trobar el "bloqueig a la moció tant per part de Compromís com d'Esquerra Unida".

Finalment i segons la portaveu socialista Asun Gregori "el Partit Socialista continuarà defensant els drets dels ciutadans, i en este cas dels pensionistes que després d'una vida de treball i cotitzar a la Seguretat Social tenen dret a gaudir d'una pensió digna, més tenint en compte que moltes voltes són l'únic sustent de famílies senceres". Gregori va lamentar que hi ha molts ciutadans que viuen baix del llindar de la pobresa, ja que "hui en dia tindre un treball no significa que puguem viure bé", lamentant també que és trist que a Espanya estiga passant açò i que el govern espanyol tinga milions i milions d'euros per a dedicar-los a altres partides, per ser un govern -segons Gregori- que no creu en el públic i tampoc en el social.

77

La portaveu del Grup Municipal Socialista Asun Gregori

El govern de Rajoy va recòrrer davant del TSJCV el copagament que havia eliminat el govern presidit per Ximo Puig

Gregori va apostillar també que per a les pròximes eleccions del 2019 molts pensionistes haurien de pensar "abans d'agafar la papereta i saber quin partit defensa les seues pensions, i quin partit ha defensat la seua qualitat de vida i les seues millores". Recordant també que és el govern del Partit Popular qui està "retallant les prestacions de pensions i altre tipus de prestacions".

També va voler recordar que un dels aspectes que es defensava en la moció era la defensa dels convenis especials a favor dels cuidadors i cuidadores de les persones en situació de dependència per ajudar a les famílies, sense deixar de banda que segons Gregori el govern de Ximo Puig al entrar al govern de la Generalitat va llevar el copagament dels medicaments, una llei que va ser recorreguda pel govern de Mariano Rajoy a través de l'Advocacia de l'Estat davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en abril de 2016.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Articles relacionats (per etiqueta)