Compromís demana congelar el nomenament de la nova directora de l’Agència Provincial d’Energia

Magdalena Martínez durant l'última entrevista realitzada per Biar Digital Magdalena Martínez durant l'última entrevista realitzada per Biar Digital

La coalició considera que la Diputació d’Alacant ha de paralitzar la designació de Magdalena Martínez i demana la memòria presentada per la interessada al concurs públic d’alta direcció, del que va eixir guanyadora per davant de candidats amb més mèrits acadèmics.

Compromís demana a la Diputació d’Alacant congelar el nomenament de la exalcaldessa de Biar i actual càrrec del PP, Magdalena Martínez, com a nova directora de l’Agència Provincial d’Energia després d’haver-se conegut l’informe de la secretària municipal d’aquesta localitat en el que s’apunta a irregularitats i fraccionament de contractes en obres de la xarxa d’aigües.

En dit informe, la secretària posa en dubte el pagament de dos obres de renovació de la xarxa d’aigua potable de Biar per valor de més de 77.000 euros i senyala que es van eludir els controls de fiscalització municipal així com es va adjudicar per un procediment inapropiat.

La coalició ha demanat per registre la memòria de funcionament de l’agència presentada al concurs per Magdalena Martínez, document que li ha valgut després de una “valoració orientativa” dels funcionaris per a posicionar-se per damunt d’altres concursants amb més mèrits tècnics com és el cas de l’exdirector territorial de la conselleria d’Economia, Rafael Muñoz, enginyer i professor de la Universitat d’Alacant.

Compromís dubta que Martínez tinga el perfil idoni per a dirigir l’òrgan provincial, al que accedeix segons les informacions publicades també per ser “advocada”, professió que ni exerceix actualment i tampoc li va valer per a adonar-se de les nombroses irregularitats que destaca la secretària municipal del municipi que Martínez va governar entre 2007 i 2015.

Compromís reclama paralitzar el procés de selecció entenent que la convocatòria ja recull prou dubtes com per a nomenar a Martínez directora d’un organisme autònom de la Diputació, institució que en la present legislatura ja ha colocat a diversos càrrecs del Partit Popular en administracions provincials com GEONET, SUMA o el Patronat de Turisme.

Des de Biar Digital després de conéixer la notícia a través del diari Información i altres fonts s'estan recollint les impressions dels implicats per tal d'informar sobre esta qüestió.

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital D'altra banda s'haurien registrat quatre altes mèdiques. @GVAsanitat https://t.co/nlbAwpVZHV
BiarDigital En total, #Biar compta amb 11 entitats reconegudes per aquest certificat de qualitat. @Biarsensacion, @GVAturisme,… https://t.co/r4gG3Jiy6z
BiarDigital L’equip mèdic hauria administrat sèrum en compte de la vacuna a 25 persones no identificades d’un torn de 38.… https://t.co/pGrP6EKeA1
BiarDigital Trenta anys després, a través de notes de premsa, fotografies i del relat de les activitats, han deixat plasmat la… https://t.co/hIiSpebc6I

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com