Biar rebrà de la Diputació d'Alacant una subvenció de 350.000 € per a la reurbanització dels carrers

Els grups del PP, PSPV i Compromís de la Diputació d'Alacant han aconseguit un acord per a impulsar un Pla d'Obres i Serveis que compte amb el recolzament de la majoria de la institució provincial i que contempla, després de les negociacions, una inversió de 18 milions d'euros per a un total de 54 actuacions en tota la província.

El pacte ha establit com a criteris per a accedir al pla la nostra població, incloent a tots els municipis que ho havien sol·licitat amb menys de 4.000 habitants front als 3.000 del projecte inicial. D'aquesta forma, han entrat en el programa Biar, amb una inversió de 350.000 euros per a la reurbanització de carrers, i Algorfa, amb una de 700.000 euros per al pavelló municipal d'esports.

El president provincial, César Sánchez, ha mantingut trobades amb els portaveus del PSPV, José Chulvi, i de Compromís, Gerard Fullana, buscant el màxim consens per al principal programa inversor de la institució. La reunió amb la portaveu d'EUPV, Raquel Pérez, va tindre lloc amb posterioritat per problemes d'agenda.

D'altra banda, s'eliminen una sèrie de criteris que motiven l'eixida del Pla de Coix, Calp, Gata de Gorgos, Petrer i Oriola (aquest últim manté l'ajuda per a la pedania de Sant Bartolomé).

 

Crítiques des de l'oposició a nivell municipal

Si bé és cert és que tot i que finalment la subvenció ha sigut concedida al nostre municipi, en l'entrevista concedida a Biar Digital per part de la portaveu popular Magdalena Martínez i que es va publicar el passat diumenge Martínez va afirmar que "de fet s'ha publicat ara que el Pla d'Obres i Servicis ha sigut introduït a Biar, no serà gràcies a les gestions del senyor alcalde", així com va voler recordar que "la majoria de subvencions que venen a este municipi per no dir el 90% corresponen a la Diputació, ara el senyor alcalde ja parla que gràcies a la Diputació que ens dóna les subvencions [en referència a l'última subvenció per al pla d'Obres i Servicis]" i també va voler recordar que al principi de la legislatura "ell [l'alcalde] va votar en contra de mantindre les diputacions, que es necessiten, sobretot els pobles xicotets vivim per a poder fer inversió de les subvencions que ens dóna Diputació o Generalitat, però en el nostre poble és Diputació."

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital D'altra banda s'haurien registrat quatre altes mèdiques. @GVAsanitat https://t.co/nlbAwpVZHV
BiarDigital En total, #Biar compta amb 11 entitats reconegudes per aquest certificat de qualitat. @Biarsensacion, @GVAturisme,… https://t.co/r4gG3Jiy6z
BiarDigital L’equip mèdic hauria administrat sèrum en compte de la vacuna a 25 persones no identificades d’un torn de 38.… https://t.co/pGrP6EKeA1
BiarDigital Trenta anys després, a través de notes de premsa, fotografies i del relat de les activitats, han deixat plasmat la… https://t.co/hIiSpebc6I

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com