• Inici
  • Política
  • El Club Ciclista denuncia coaccions i joc brut per a intentar tancar la polèmica amb la Marxa BTT "Serra de Biar"

El Club Ciclista denuncia coaccions i joc brut per a intentar tancar la polèmica amb la Marxa BTT "Serra de Biar"

| Eduard Garcia Molina | Política
El Club Ciclista denuncia coaccions i joc brut per a intentar tancar la polèmica amb la Marxa BTT "Serra de Biar"

Després de que a l'inici del plenari ordinari del mes de febrer l'alcalde Julio Sanjuán explicara que s'estaven prenent les mesures necessàries per tancar la polèmica entre alcaldia i el Club Ciclista de Biar amb motiu dels diversos comunicats realitzats pel Club i alcaldia, als quals se sumaren altres de la Regidoria d'Esports i Compromís per Biar, semblava que la polèmica es tancava, però ahir mateix el CCB va dirigir un nou escrit per registre municipal a l'atenció de l'alcalde Julio Sanjuán i tota la Corporació Municipal.

En este escrit el Club Ciclista ha volgut respondre al comunicat difós a través de les xarxes socials per l'alcalde Julio Sanjuán, on el club esportiu explica el seu desig de que el primer edil "deixe d'emetre opinions personals amb la finalitat de fer mal a l'associació".

Segons el CCB "arribats a este punt de descrèdit i mal gust, ha sigut per l'actuació (per desgràcia) d'este Ajuntament, fomentant amb mentides el descrèdit al Club". L'Associació esportiva recorda que el primer edil es va posar en contacte per intentar arreglar el problema sorgit, tot i que la seua exigència era que en primer lloc Sanjuán havia de demanar una disculpa pública per "totes les dades errònies i acusacions gravíssimes i falses vessades cap al Club".

Estos contactes, sempre segons l'escrit del Club Ciclista, es produïren a través de l'assessor personal d'alcaldia, si bé és cert que el Club denuncia que "el «mediador» va tindre cap a nosaltres [els membres del Club] una actitud totalment violenta i coercitiva", de fet "ens va intentar obligar a que acceptàrem unilateralment el document que posteriorment ha subscrit l'alcalde des del seu perfil personal de Facebook", un fet que des del Club es titlla com a inacceptable, explicant que en l'escrit la primera autoritat "En primer lloc es disculpa per les formes dels fets realitzats; per a posteriorment desacreditar-nos com joguets polítics, fomentant novament la divisió en el Club i sobretot continuar semblant el dubte sobre la nostra honorabilitat amb que els nostres comptes d'ingressos no estan ni se'ls espera".

Així mateix el Club ha denunciat que en una d'estes reunions per part de la persona que assessora a l'alcalde foren amenaçats amb frases com ara "si no accepteu, jo també puc remoure merda; i si no la tinc, me la invente...", uns fets que es poden provar segons el Club Ciclista, qui també lamenta en el seu escrit que esta polèmica puga afectar a l'alcalde "en les seues aspiracions polítiques" i que per este motiu hauria intentat "per tots els mitjans desacreditar i fer tot el mal possible al Club, incloent el joc brut i la mentida", sempre segons la versió del Club Ciclista de Biar, titllant esta actitud d'inadmissible i acusant a Sanjuán de "no sols haver-se enredat a arribar a este punt, sinó que ha intentat obligar a tancar este assumpte a base d'amenaces cap al Club".

Finalment, en el seu escrit, el Club Ciclista demana: "Obliden els jocs de la política, per a tractar d'una forma justa i equànime al seu propi poble, i no deixen caure en el silenci i l'oblit allò descrit. Si realment estimen a Biar, l'única forma de fomentar la convivència en el municipi és fomentar la justícia, la veritat i evitar l'enfrontament".

Així mateix l'associació organitzadora de la BTT "Serra de Biar" ha demanat a l'alcalde que "únicament ens conformem amb que ens deixe en pau, que no ens ataque més de forma pública, i no torne a manifestar acusacions contra esta Associació" i donant a entendre que qualsevol persona que vulga comprovar els comptes d'ingressos i despeses, així com els extractes bancaris del Club pot fer-ho, tot i que és una informació que de moment no s'ha fet pública.

Com a conclusió en el seu escrit dirigit a registre municipal el Club Ciclista de Biar lamenten "haver patit la vengança del Sr. Alcalde, degut a que els nostres problemes per culpa de la seua poca visió al tractar el problema, han començat a afectar-li políticament. Per això, abans de que afectara única i exclusivament a ell, ha decidit mesclar-ho amb els assumptes polítics. Ha repartit les culpes entre els demés intentant posar el focus d'atenció en altres coses, encara que siga a base d'actuar de forma immoral, com ha quedat més que acreditat", deixant palés en la seua carta dirigida a la Corporació que el Club no desitja establir cap contacte amb alcaldia ni tindre cap altre tipus de contacte amb la figura del primer edil.

 

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

L'article té 21 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).