Magdalena Martínez: "Si l'alcalde no està capacitat per a estar en el lloc el que ha de fer és dimitir, que hi ha altres persones en la seua llista"

Repassem alguns aspectes de la política municipal amb la portaveu del Grup Popular a l'Ajuntament de Biar, Magdalena Martínez Martínez quan ens trobem a poc més d'un any per a les eleccions locals, on a banda d'atendre les preguntes dels nostres lectors i lectores Martínez respon a alguns dels temes que conformen l'actualitat local com ara l'aprovació dels Pressupostos Municipals per al 2018, la polèmica entre el Club Ciclista de Biar i l'alcalde Julio Sanjuán a propòsit de la Marxa BTT "Serra de Biar, la tensió dels últims plens o les reivindicacions dels pensionistes de Biar, com també fer un repàs a la marxa de la legislatura.

En primer lloc trobareu les preguntes dels nostres lectors/es, i en segon lloc l'entrevista realitzada per Biar Digital.

PREGUNTES DELS LECTORS I LECTORES

En primer lloc un lector o lectora que mostra el seu disgust amb la gestió de l'equip de govern i ens pregunta si ha hagut alguna possibilitat per presentar una moció de censura i rellevar del càrrec al senyor alcalde.

He de dir-li que no ha hagut cap possibilitat, tot el món sap que nosaltres vam guanyar les eleccions amb els cinc regidors que tenim i que la unió d'estos tres partits, que la llei ho permet, van fer que nosaltres no governàrem i estigueren ells. No hem tingut cap possibilitat de fer cap moció, sí que vam parlar amb cada u dels partits abans de fer el tripartit que han muntat per saber la situació d'ells i saber què anaven a fer, i sí que he de dir que fins a última hora, el dia abans de la presa de possessió no es van posar d'acord. És a dir si la situació va ser eixa abans de la presa de possessió, ja van tindre "sus más y sus menos", la línia ha continuat tota la legislatura així.

Per tant he de dir que no hem tingut possibilitat de fer cap moció, amb una persona haguérem tingut prou i continuem igual. Pensem que a un any vista del que queda per a les eleccions, tot i que no s'ha proposat, crec que no l'acceptaríem encara que es proposara, perquè entenem que a un any vista de les eleccions... ells van decidir unir-se els tres, i si els tres treballen de la manera que treballen, i tot el món està veient el caos que tenim a Biar, doncs que continuen este any i el poble ja decidirà l'any que ve què és el que va a passar i quina és la forma que vol que es governe.

 

Parlant de la forma de governar la següent pregunta és quina responsabilitat li dones als tres partits que formen l'equip de govern per separat: Partit Socialista, Compromís i Esquerra Unida.

La responsabilitat és la mateixa, els tres estan governant, el cap és el senyor alcalde -que és qui ha repartit les regidories- però no és el cap, perquè cada u va a la seua, repetesc que són tres partits, cada u té la seua parcel·la de treball i no es fica en l'altre i la responsabilitat, per exemple pel tema de la BTT li la done als tres.

Perquè estos comunicats que estan fent-se donant-se la culpa uns a altres, crec que no és així, un equip de govern ha d'estar a una i no és la responsabilitat d'un, la responsabilitat és de tots: un per no fer o per dir el que no havia de dir, i els altres per deixar fer i no intentar convéncer-lo de que canvie la seua postura i la seua opinió, tan responsable és un, com l'altre, com l'altre, els tres partits, i en realitat la culpa és de les sis persones que estan en l'equip de govern. Ni un té més ni altre té menys, com dic un fa però l'altre no li diu que no, nosaltres entenem que estan pel que estan, perquè podien unir-se i desbancar al Partit Popular, que va ser el partit més votat, i "estamos por lo que estamos", ni més ni menys, perquè tot el món està cobrant i està ahí en la seua Regidoria fent allò que considera i com dic moltes voltes anem als llocs i ens diuen que una àrea és d'un i no sap res, per tant no estem parlant d'un equip de govern, però ja des d'abans de començar la legislatura -i és de domini públic- que per molt que vulguen dir que són un equip de govern, no ja nosaltres que som l'oposició, sinó la gent del poble veu que és un pur desastre i que ahí no hi ha equip de govern ni des del minut u.

 

ENTREVISTA AMB MAGDALENA MARTÍNEZ, PORTAVEU DEL GRUP MUNICIPAL POPULAR A L'AJUNTAMENT

El Partit Popular es va mostrar crític amb alguns aspectes dels Pressupostos Municipals de l'any passat, així com per la tardança en la seua aprovació, ens agradaria saber si ja se vos ha informat de l'aprovació d'enguany.

Esta és una de les preguntes que vam fer en el plenari de gener, perquè el regidor d'Esquerra Unida en una de les entrevistes que vos va fer a vosaltres va dir que anaven a dur-se els pressupostos al plenari de gener, no va ser així, ha passat el ple de febrer i tampoc, aleshores se'ns va dir que quan estigueren ja ho veuríem, no sabem res dels pressupostos, de fet ja li vaig dir al senyor alcalde que portem la mateixa línia que l'any passat, que es van aprovar en el mes de maig quan el pressupost normalment en el mes de desembre ha d'aprovar-se perquè és la previsió per a que l'ajuntament funcione durant tot l'any, es poden aprovar després si es prorroguen els pressupostos anteriors, però el normal és poder començar l'any amb el pressupost, i així ho hem fet nosaltres els anys que hem estat governant llevat d'alguna excepció.

En este ple de febrer van dur la liquidació del pressupost, i nosaltres durant tot l'any hem insistit molt en que ha hagut molt de gasto en determinades partides com ara Festes o Cultura, partides que s'han fet moltíssimes modificacions de crèdit fins i tot agafant remanent de tresoreria -el benefici anterior-. En els últims informes que van haver respecte a la modificació del pressupost la secretària ja marcava que estava incomplint-se l'estabilitat pressupostària, és a dir, una norma que fa uns anys, quan va començar la crisi el Ministeri d'Hisenda va marcar el que es diu la regla de gasto i l'estabilitat pressupostària, és a dir són uns marges que se'ls marca als ajuntament per a que tinguen un tope i evitar este desastre que a ha hagut en anys anteriors on la gent gastava sense tindre-ho en compte. Al cap i a la fi l'ajuntament és com una casa, diguem: tants diners s'ingressen, tants diners pots gastar-te, per tant estes lleis marquen un tope del que no pots passar-te, aquell que es passa està l'any següent "castigat" i ha de fer un pla econòmic financer per a poder regular eixa situació, per tant has de gastar menys i regularitzar el que tens. Això va passar el primer anys, en el 2015, quan van entrar [l'actual equip de govern] van gastar sense control i qui aleshores era regidor d'Hisenda, Vicent Galvany, crec que marcava un poc les pautes, però no se li va fer cas i va haver molt de descontrol, com dic a l'any següent es va haver de fer el pla econòmic financer.

L'any passat, en els informes de la secretària-intervenció eren que estava passant-se de l'estabilitat pressupostària, el que passa que fins que no arriba final d'any no es marca la línia. Sí que hem insistit molt en que no es pot gastar i derrochar així com així, cal tindre un poc de control i al final la liquidació del pressupost d'enguany, l'altre dia [en el plenari de febrer] sí que vam comentar que hem hagut d'agafar la liquidació amb pinces posat que han quadrat els comptes fent virgueries i que som estables en 2.000 €, justetet, per a mi que han hagut de fer algun tipus de càlcul per a poder quadrar.

El que també vam destacar és que el remanent de tresoreria -que és el benefici que tens l'any anterior, i que eixos diners sí que es poden utilitzar per a l'any següent, per a poder fer obres financerament sostenibles i sobre tot per a pagar deute com marca la llei-, ha anat baixant, vull dir nosaltres teníem un milió i pico, i com ha anat baixant l'any passat eren 775.000 euros i enguany són poc més de 220.000 euros. També hem insistit en que han hagut més ingressos però també molt més de gasto i no ha sigut un gasto efectiu llevat d'algunes partides que ja hem comentat.

 

Un tema que també es va parlar durant el plenari de febrer i que està d'actualitat és la BTT. Bé el Partit Popular no s'havia pronunciat en cap comunicat fins al plenari.

Nosaltres no hem volgut fer cap comunicat perquè vam prendre la decisió de que el Club Ciclista era suficientment competent i és qui ha donat la seua opinió i les seues raons en les xarxes socials i ha hagut una contraprestació per part de l'equip de govern o millor dit de l'alcalde.

Nosaltres hem preguntat en plens cada volta que el Club Ciclista ha presentat un escrit per saber realment què passava, tot i que en l'escrit s'estava explicant molt bé i de forma molt detallada què estava passant i on demanaven una sèrie de qüestions, en este cas demanaven que el senyor alcalde demanara públicament disculpes per les ofenses i publicacions que havia fet que crec que han estat totalment fora de to, pensem que una persona que és un representat del poble i de tots els ciutadans independentment de color polític que tinguen o de la seua situació, deu de saber estar i evitar les xarxes socials, com tampoc crec que els mitjans de comunicació estiguen per a això, u ha de saber on està, com i de quina manera.

Aleshores en el plenari de novembre ja li vam preguntar, i el senyor alcalde va dir que ell era qui havia de parlar amb el Club Ciclista perquè estaven dient rumors o difamacions d'ell per ahí. En el ple de desembre no vam preguntar i ho vam fer en el de gener, i l'alcalde va dir que estava esperant que el telefonaren quan l'alcalde va dir que ell seria l'encarregat de telefonarr-los, encara que no ha parlat en cap moment amb el Club Ciclista, i a partir d'ahí es van precipitar els esdeveniment, com tot el món sap, en les xarxes socials.

Han hagut comunicats per part del senyor alcalde, un comunicat per part del Club Ciclista explicant la situació, també han hagut comunicats per part de la Regidoria d'Esports i de Compromís. El 20 de febrer el Club Ciclista també va presentar un escrit de deu fulls amb nombroses proves, amb firmes, explicant la situació i rebatent tot el que havia passat i que s'havia publicat, en este ple [el de febrer] va començar el senyor alcalde dient que ja estava intentant solucionar-ho i que ja donaria explicacions i que la porta del seu despatx estava oberta per a qualsevol persona que anara a preguntar-li sobre este tema, i quan va arribar el punt de precs i preguntes li vaig dir que s'havia presentat eixe escrit i que on calia respondre era en el ple, a nosaltres com a oposició i a la resta de ciutadans independentment de que el seu despatx estiguera obert, el lloc era el ple i que havia de saber-se l'opinió i quines eren eixes negociacions, també li vaig preguntar a la regidora d'Esports, qui es va remetre al seu escrit i que era el senyor alcalde el que havia de complir. També vaig preguntar al portaveu d'Esquerra Unida, qui va dir que com jo havia comentat, ni les xarxes socials ni en els mitjans de comunicació es pillen solucions, que cal parlar i sentar-se i que si cal demanar disculpes que es demanen, que era un poc el que havia dit, que si no havien sabut com fer-ho que es demane. El portaveu de Compromís també va dir que ells havien fet un escrit i que ja estava tot solucionat i que si el Partit Popular el que intentava era utilitzar políticament [la polèmica amb la BTT] perquè hi ha una crisi dins de l'equip de govern, que no era així, li vaig replicar que en cap moment havíem dit que tingueren una crisi política, que eren paraules seues i després el senyor alcalde va començar a perdre les formes i dir paraules que crec que no són el lloc ni el moment on dir-les, i a l'oposició no és la primera volta que se'ns perd el respecte, de fet ja hem abandonat vàries voltes el ple perquè no són maneres, nosaltres estem allí per a controlar, fiscalitzar i preguntar, i que se'ns donen les contestacions.

Crec que el ple va ser un poc menys que un mercat, per donar la paraula, i crec que no és el comportament que ha de tindre un alcalde, de fet li vaig dir que el poble no es mereixia tindre un representant així i que es mereixia molt més de respecte, començant per l'oposició i acabant per la resta de persones, i que la BTT és una marxa que porta 13 anys fent-se amb moltíssima gent implicada, des del Club Ciclista, voluntaris, comerços, amb moltes persones que venen a Biar aportant moltíssim a este poble. És turisme, aporta als bars i restaurants, al comerç,... portem 13 anys com dic implicant a tot el poble sencer i crec que per no demanar disculpes o per no tractar el tema... crec que ningú no som perfectes i tots ens podem equivocar, no costa tant sentar-se, parlar i si ha de demanar disculpes que les demane, i torne a repetir que el plenari de l'altres dia va ser molt boxornós, en el moment que diga que nosaltres demanem explicacions i al senyor alcalde no li pareix bé tanca, s'alça i no ens deixa parlar i eixes són les maneres que té de tractar a l'oposició i crec que no són les maneres i l'educació per a estar en el ple que al cap i a la fi és el lloc on deu donar explicacions, on estem nosaltres que som els representants d'una part molt important d'este poble.

 

Estem parlant del que va passar en l'últim plenari, també al principi de la legislatura, com has comentat, ha hagut plenaris que no es van acabar i ens agradaria saber si creus que des del Grup Popular si es fa alguna cosa malament en estos casos o si hi ha alguna cosa que es podria evitar des del Grup Popular. 

La nostra faena és preguntar, de fet quan hem abandonat el ple sempre ha sigut en l'últim punt, en el punt dels precs i preguntes. L'equip de govern està per a respondre'ns a allò que preguntem, de fet moltes voltes ens han dit que ens respondrien al plenari següent, però sempre ho hem demanat, i ho he dit en diverses ocasions que si demanem respecte i educació, si no els agrada o els incomoden les preguntes que fem, quan nosaltres hem estat governant, també hem tingut eixa situació i en cap moment hem faltat al respecte a l'oposició, hem contestat o hem dit que ja contestarem, però en cap moment hem faltat al respecte ni hem perdut les formes com el senyor alcalde, que ja les ha perdudes en diverses ocasions. Crec que no són maneres, i que per damunt de tot som persones i estem per un servici públic al nostre poble, a ningú ens han obligat a estar ahí, si u no vol estar o creu que no deu estar se'n pot anar perfectament. Des del nostre punt de vista creiem que estem fent la nostra faena i en cap moment hem faltat al respecte.

De fet l'altre dia [durant el plenari de febrer] el senyor alcalde va començar a dir que un dels nostres regidors li va faltar al respecte, no va ser així, va ser ell qui en la seua contestació va utilitzar paraules molt fortes per estar on estàvem, i com li vaig dir: si no està capacitat per a estar en el lloc el que deu fer és dimitir, que hi ha altres persones en la seua llista.

 

Parlant del treball del PP en l'oposició per a fiscalitzar la labor de l'equip de govern penseu que les vostres propostes es pillen en consideració per part de l'equip de govern?

No, no cap, totes les mocions que hem dut a terme encara que no hagen tingut majoria per la falta d'algun regidor no s'han aprovat gràcies al vot de qualitat de l'alcalde. A més la contestació moltes voltes és que "nosaltres estem governant així, quan vostés estiguen governant, governen d'una altra manera".

 

Obrim un poc el focus i vist tot açò la valoració del Partit Popular de la legislatura no seria positiva en eixe cas...

No ja per part del Partit Popular, sinó que crec que és de domini públic i de fet estan arribant moltes persones per la situació que hi ha, pense que el poble està crispat, també hi ha moltes queixes des del principi de la legislatura. La gent té molts problemes i no se li solucionen, van a l'ajuntament i no saben amb qui han de parlar, no és la primera volta que ho dic, en altres entrevistes ho he dit, la gent va i no estan els regidors, els tècnics moltes voltes no donen solucions i s'ha donat el cas de persones que tenen un atasc en el clavegueram per exemple i no se'ls soluciona. En definitiva molt de descontrol per part dels regidors i pensem que el funcionament de l'ajuntament no és el correcte perquè no hi ha un control per part de la part política que és la que ha de dirigir i és la que ha de saber per on va i la que ha de dirigir als funcionaris.

La gent es dona compte i el problema és que sempre ho hem dit: no és un equip de govern, són tres partits polítics i cada u té la seua cartera i cada u fa el seu, cada u va a la seua i no es preocupa pels demés... si hi ha un equip han d'estar tots a una, no cada u en el seu, almenys ha sigut la forma de treballar que nosaltres hem tingut. Val a dir que la primera legislatura [2007-2011] vam estar en coalició, érem dos partits polítics [el Partit Popular i Biaruts per Biar] i érem un equip de govern, tots els dies ens reuníem, parlàvem i sabíem què anava a fer l'altre i se li ajudava, hi havia persones que estaven treballant i no estaven tot el dia en l'ajuntament i en canvi qualsevol persona que venia se l'atenia i s'intentava resoldre el problema que tenia, i si no es podia quan vinguera el regidor de l'àrea es posava en contacte i ajudava. Hi havia una unió, que és el que ha d'haver.

Des del principi ho hem dit: hi ha tres equips de govern i cada u va a la seua, i això es reflecteix en la situació del poble, i com dic, cada u va i fa la faena de la seua regidoria.

 

Obrim ara el focus i ens centrem en la nostra comunitat autònoma: el regidor Ángel Troncoso feia al·lusions pel fet que en el ple de gener el Partit Popular es va abstindre en la moció per a instar a l'ex-president Camps a deixar el Consell Jurídic Consultiu de la Generalitat Valenciana, quina valoració fas d'estes al·lusions?

És un tema que han aprofitat políticament, Compromís el mateix dia que estava presentant eixa moció en les Corts estava presentant-la en Biar. Vam dir que el senyor Camps en un primer moment va ser president de la Generalitat i hui per hui no és, ni forma part del Partit Popular. El senyor Troncoso deia que no sabíem pillar responsabilitats i jo li vaig dir que sí que s'havien pres responsabilitats des del PP perquè no en forma part del partit.

Començant per l'executiva regional del partit, de la qual jo també en forme part, fins a qualsevol municipi ha hagut una regeneració, i estes persones que estan imputades, cap d'elles està. En el cas del senyor Camps els vaig dir que des del moment que han ocorregut els fets, en 2008, han passat deu anys, a eixe senyor ningú no l'ha imputat, ni la fiscalia, ni els jutges, estem parlant de competències que no són municipals, sinó d'un jutjat o en este cas d'Audiència Nacional estava en eixos moments jutjant-se el cas.

Sempre estem en el mateix cas, abans de condemnar a ningú, la premsa i la gent en particular estem condemnant. Hi havia unes paraules d'un senyor que també formava part del Parit Popular i que el va acusar en unes determinades circumstàncies, nosaltres vam dir que no ens pareix correcte que un senyor parle sense proves es puga acusar, el Partit Popular va demanar fa uns anys que es canviara l'estatut del Consell Jurídic Consultiu i dels presidents que després passen a formar part d'eixe Consell, i no van voler canviar-lo, el PSOE va ser el primer que no va voler, perquè estan governant i l'actual president serà el primer que passarà al Consell.

Nosaltres des de la nostra posició som els primers que volem modificar eixe Consell i que no siga un Consell polític, sinó que entren persones de rellevància que puguen assessorar després a la Generalitat. Ens vam abstindre perquè com vam dir és una qüestió [els casos de Camps] que no s'ha de debatre políticament sinó que ha de de debatre's en l'Audiència Nacional i la part política que sí que podem fer és modificar eixe estatut del Consell i de l'estatut dels presidents que s'ha de debatre en les Corts, però no s'ha volgut. L'únic que intentem és fer fum i portar propostes que no solucionen. Per altra part vam dir que si una persona està en el Consell Jurídic la decisió d'estar o no és d'ell, no se'l pot tirar perquè l'estatut no apareix cap requisit de que les Corts o el Consell de la Generalitat puguen tirar-lo, no existeix perquè no es reforma amb la qual cosa eixe senyor se n'hauria d'anar, és el mateix que un regidor d'un municipi, ningú no pot tirar-lo si no se'n va ell, en este cas és el mateix, i vam dir que el que havia proposat el Partit Popular per reformar l'estatut del Consell Jurídic Consultiu s'havien negat i que l'altra part, la decidien els jutjats que és on s'ha de decidir, i si eixes persones han comés una irregularitat que ho paguen, perquè sempre ho he dit: siga del meu partit o del que siga... també vaig comentar que al mateix temps en Andalusia estan jutjant-se al mateix temps uns casos d'EROs que són casos més perillosos, diguem, perquè sí que s'han pillat diners públics per a pagar a certes persones, i hi ha dos expresident de la comunitat autònoma i una ex-ministra, són casos molt important i en cap moment se'ls ha demanat res, és a dir, estem en el mateix cas, que sembla que el roí és el Partit Popular i la resta no, siguem tots i guals i mesurem per la mateixa mida per a tots, i els jutges diran el que s'ha de fer.

 

Per a finalitzar ens centrem en un tema d'àmbit estatal, com saps que en molts municipis i capitals d'Espanya -i Biar no és l'excepció- un grup de persones estan concentrant-se cada dilluns a la plaça de l'Ajuntament amb una sèrie de reivindicacions pel que fa a la pèrdua de poder adquisitiu de les seues pensions -seria una qüestió d'àmbit estatal-, i el que sí que és una reivindicació d'àmbit local és la demanda de la construcció d'un centre de dia a Biar. No sabem si s'han interessat per les seues demandes.

És un tema estatal molt complicat del qual el president del govern eixirà a donar explicacions, l'altre dia també va eixir el tema ací a Biar [durant el plenari de febrer] i vaig dir que hem viscut una crisi molt important en uns anys que estava governant el PSOE i no es van prendre les mesures que calia, es parlava de "brotes verdes" i de que "no hay crisis", de fet vaig comentar que el ministre que hi havia d'Economia, el senyor Solves no fa molt va fer unes declaracions dient que insisistia al president Zapatero que calia fer alguna cosa, que estàvem en crisi i calia posar mitjans, i no li feien cas. Ningú no tenim una bola de cristall per a saber què es podia fer, però a la millor si s'hagueren pres unes determinades decisions en aquell moment no hauríem arribat on vam arribar. Quan va entrar el Partit Popular [al govern central] es va trobar un país pràcticament arruïnat, es van haver de prendre unes decisions molt importants que a ningú li van agradar i estic segura que el president del govern és el primer. Teníem el perill de que Europa anava a intervindre'ns. Pel que fa a les pensions el senyor Zapatero les va congelar, no va ser el PP.

Està pujant-se molt poc, sí, però hem de veure la situació conforme estem eixint, i estic segura que dins d'eixa línia, de que l'economia va millorant, i les previsions que han hagut i les que hi ha des d'Europa i des d'altres llocs del món veuen que estem prosperant i eixint d'eixa crisi, les pensions, estic segura de que van a contribuir. De fet no s'han deixat de pagar, quan anava dient-se per ahí que no es pagarien, però hi ha un fons creat per a poder-se pagar, de moment no perillen. Ara, per a que no perillen el que ha de passar és que s'ha de crear ocupació, si no creem llocs de treball no es contribueix a eixa caixa de les pensions i eixa és la funció que està fent el Partit Popular, és un tema molt complicat, a tots ens afecta, tots tenim persones majors i nosaltres anem complint anys i algun dia arribarem també a eixa situació, però el Partit Popular està posant ja eixa línia de treball de poder complir i incrementar eixes pensions per a que puguen recuperar eixe poder adquisitiu que les persones majors han perdut i que són molt importants, ja que en molts casos han sigut el suport de moltes famílies que ho han estat passant mal, però confiem en la creació d'ocupació.

Pel que respecta al centre de dia, quan vam estar governant és una de les possibilitats que vam valorar, tant un centre de dia com el tema d'una residència a Biar, perquè tot el món sap que allò que considerem "l'asilo" hi havia un projecte per a fer una residència i vam estar barallant eixa possibilitat tot i que era un tema complicat. El centre de dia és un tema molt delicat, ja que la concepció que tenen moltes persones és errònia, un centre de dia no és un lloc gratis, i el problema no és construir-lo, el problema és mantindre'l i dotar-lo. Un centre de dia necessita com a mínim tres torns de personal sanitari: des de metges, a sanitaris, auxiliars, ATS, per tant al ser tres torns són tres professionals de cada àrea, perquè necessita dotar-se del mateix que una residència geriàtrica, necessita netejadors, personal per a donar a menjar i després els gastos normals de manteniment de l'edifici, per tant és exactament igual que una residència però en xicotet. És a dir, per a mantindre'l són números molt grans, però un centre de dia no és debades, les persones estan pagant un mínim de 1.000 euros al mes perquè una persona major estiga en un centre de dia, no estem parlant com una escoleta infantil que portes a un xiquet i et costa 100, 200 o 300 euros, estem parlant de molts diners. La majoria de persones no tenen eixa capacitat, per tant hauria de ser un centre de la Generalitat, com per exemple els que hi ha en Onil -on hi ha una residència i una part és centre de dia-, és un tema molt complicat i com dic vam estar veient-ho, estudiant eixa possibilitat, i per al que és l'Ajuntament de Biar és totalment impossible, és totalment inviable perquè el pressupost no dóna. Pràcticament este pressupost -tres milions i poc d'euros- seria el que necessitaria per a fer-se i mantindre's. Nosaltres sabem que cal, algun lloc per a les persones majors, però hem de reconéixer on estem i on vivim, som un poble xicotet, som 3.600 i pico habitants, cal mantindre el centre i amb el pressupost ens ve just per als gastos corrents i fer alguna cosa d'inversió.

Estes inversions, el pressupost ve quasi tot de subvencions, quan estàvem governant per a les subvencions ja em dedicava jo un poc a "plorar" per a que vingueren subvencions tant de Diputació com de Generalitat, hui en dia, l'equip de Govern que tant ah criticat a la Diputació, i que recorde que al principi de legislatura vam presentar una moció en favor de les diputacions, perquè hi havia una corrent que volien llevar-les, en eixa moció l'equip de govern va votar en contra, és a dir, els pareixia correcte que desaparegueren les diputacions. He de dir-los que la majoria de subvencions que venen a este municipi per no dir el 90% corresponen a la Diputació, ara el senyor alcalde ja parla que gràcies a la Diputació que ens dóna les subvencions [en referència a l'última subvenció per al pla d'Obres i Servicis], de fet s'ha publicat ara que el Pla d'Obres i Servicis ha sigut introduït a Biar, no serà gràcies a les gestions del senyor alcalde, però que se'n recorde que al principi de la legislatura ell va votar en contra de mantindre les diputacions, que es necessiten, sobretot els pobles xicotetes vivim per a poder fer inversió de les subvencions que ens dóna Diputació o Generalitat, però en el nostre poble és Diputació. Així que el tema del centre de dia, és un tema molt complicat que Biar per si mateix no pot fer-lo ni mantindre'l i que hauria de ser la Generalitat la que el creara i el mantinguera a base de la Llei de Dependència.

 

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital "Una mañana, un oficial español, para hacer una gracia, patea el culo de Abd- el Krim y le hace caer escaleras abaj… https://t.co/nUPeMxyklL
13hreplyretweetfavorite
BiarDigital "Us demanem col.laboració i compromís amb aquest Club, referent esportiu del nostre poble i que, sense el vostre re… https://t.co/ibvOwKrFha
19hreplyretweetfavorite
BiarDigital Tot i això manté una incidència molt alta i es diagnostica un nou cas de #Covid19. @GVAsanitat https://t.co/U89l2O78fc
21hreplyretweetfavorite
BiarDigital A #Biar ja es pot inscriure’s per al mes d’agost. https://t.co/uYUSwQANcb

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com