Imprimir aquesta pàgina

Ximo Puig ressalta la festa de Sant Antoni com "una de les de major interés de la cultura valenciana" en la seua visita a Biar

Ximo Puig ressalta la festa de Sant Antoni com "una de les de major interés de la cultura valenciana" en la seua visita a Biar Generalitat Valenciana

Ressalta que és una festa que "forma part de les tradicions populars i de major interés de la cultura valenciana" segons s'ha informat des del Gabinet de Premsa de la Generalitat Valenciana.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en la Cavalcada del Rei Pàixaro que ha discorregut pels carrers de Biar, un acte que forma part de les festes que el municipi celebra el mes de gener en honor a Sant Antoni Abat. 

En atenció als mitjans de comunicació, Puig ha ressaltat que es tracta d'una festa que "forma part de les tradicions populars i de major interès de la cultura valenciana". 

Durant el recorregut de la cavalcada, els veïns i veïnes de Biar han participat encenent les fogueres i torxes típiques d'aquesta festivitat mentre el rei recaptador, acompanyat pel seu sèquit de dansaires i la colla de dolçaines i tabals La Bassa La Vila, arreplegava els tributs. 

La figura del monarca representa al Rei Jaume d'Aragó, qui, en acabar la collita de l'ametla, l'oliva i el raïm en el mes de gener, passava per la població per a arreplegar l'impost que es recaptava en dues safates de bronze donades pels Reis Catòlics.

11

12

14

13

Fotografies: Generalitat Valenciana

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Articles relacionats (per etiqueta)