• Inici
  • Política
  • Valoracions del Ple de novembre i novetats en transparència i administració electrònica

Valoracions del Ple de novembre i novetats en transparència i administració electrònica

| Eduard Garcia Molina | Política
Valoracions del Ple de novembre i novetats en transparència i administració electrònica

El nomenament del nou pregoner de Festes de Maig de 2018 Cristóbal Torres Albero, l'adhesió de Biar al Consorci de Comarques Centrals Valencianes, així com les obres de millora per a l'avastiment d'aigua al nostre municipi són alguns dels temes que tractem en esta entrevista amb el regidor de Serveis Socials Ángel Troncoso, a qui també preguntem per altres temes del plenari del passat mes de novembre com ara l'aprovació de la moció contra la violència de gènere que cada any es fa, així com algunes novetats de les àrees de Transparència o Noves Tecnologies, de les quals també és responsable.

Vos oferim esta nova entrevista on des de la Regidoria de Serveis Socials es dóna mostra al poble del treball de la Regidoria i de les professionals que treballen en ella gràcies a este espai patrocinat per les Regidories de Serveis Socials, Noves Tecnologies i Comunicació, Transparència i Sanitat.

Ens agradaria saber en primer lloc pel que fa als nous canvis en l'administració electrònica.

Eixos canvis corresponen a uns avanços que s'estan produint en l'administració sempre per a millorar les relacions entre l'administració i el ciutadà, en este sentit la plataforma que s'utilitza en l'ajuntament farà una sèrie de canvis per millorar la connectivitat amb l'administració de l'Estat, ja que tot allò referent a la contractació pública es deixarà per part de Conselleria i per a fer-se'n càrrec des de l'administració estatal.

 

Una de les teues regidories és la de Transparència, ens pots comentar quins canvis ha hi hagut?

els canvis estan sent lents al dependre de cada departament, el que es tracta és de posar en marxa els contractes públics per oferir així la màxima transparència i respectar així la nova legislació que ens estan marcant des de l'administració general de l'Estat.

 

En el plenari de novembre es va aprovar una ampliació extrajudicial de crèdit pel que fa a les obres de rebombeig entre els dipòsits d'aigua del terme municipal de Biar, què ens pots comentar?

Estes obres venen com a conseqüència d'un problema amb la qualitat de l'aigua, com tot el món sap Biar es nodreix de dos pous: el pou dels Àngels i el pou del Perino, pel que fa al primer tenim suficient cabdal però no té la qualitat d'aigua que hauria de tindre, i el del Perino té menys cabdal però la qualitat de l'aigua és molt bona, el que es fa és barrejar els dos abastiments i les obres del rebombeig han sigut per esta raó, ja que es trasllada l'aigua al dipòsit de la Mare de Déu per a repartir-la per tot el poble.

 

Un tema importantíssim...

Sí, i a més és un tema que ve de molts anys enrere i eixe tema a Biar ha sigut sempre important perquè no és possible que a Biar tinguem problemes amb el sistema d'abastiment d'aigua, aleshores estes obres hidràuliques es van fer en el seu moment per a que continuem amb la mateixa quantitat i qualitat d'aigua.

Pel que fa a la nova concessió del contracte d'aigua està en procés, ja hem passat la primera fase on s'han presentat deu empreses com a candidates, i el pròxim mes de gener obrirem el sobre B que correspon a les condicions tècniques pel que fa a la contractació.

 

Per estes dates en el plenari es proposa al pregoner de Festes de Maig...

Sí, és Cristóbal Torres, president del CIS (Centre d'Estudis Sociològics), es va proposar al plenari i va hi haver unanimitat, abans es va posar en contacte amb ell el senyor alcalde i va acceptar encantat, a més a més té un gran currículum: és doctor en Sociologia per la Universitat Complutense de Madrid i professor titular d'Antropologia Social de la Universitat Autònoma de Madrid, el seu àmbit de treball i les seues publicacions s'ha centrat en Antropologia del Coneixement i de la Ciència, en la Metodologia de la Investigació Social, en la Sociologia de la Investigació i de la Formació, és un currículum impressionant... també va ser fester i música, aleshores el millor és escoltar-lo el dia del pregó, conéixer així eixa relació que té amb Biar i les seues festes.

 103

Cristóbal Torres Albero serà el pregoner de Festes de Maig

 

En el plenari també es va aprovar la moció que es porta altres anys contra la violència de gènere...

Sembla que quan es porta a plenari, i tot i que sona al mateix hem de dir que és un mal endèmic, és una situació que per desgràcia no hi ha forma d'acabar amb ella. Estem treballant moltíssim: per exemple en l'adhesió del Pacte contra la violència de gènere, també obliguem a posar-lo en marxa i difondre'l dins de les possibilitats que té l'ajuntament, és un tema que per desgràcia està impregnat en la societat, si bé és cert que gràcies a Déu la societat cada vegada és més conscient de que este problema cal eradicar-lo, és per això que estem treballant en diversos àmbits, com ara l'educació, l'àmbit laboral o social. així com s'estan donant passos molt importants en el camp de la conscienciació de que és un tema a eradicar.

 

Finalment a proposta del Grup de Compromís a l'Ajuntament de Biar es va aprovar la proposta d'adherir-se al Consorci de les Comarques Centrals Valencianes, què ens pots comentar d'esta qüestió?

L'adhesió al Consorci de Comarques Centrals -que data el seu naixement de 1999- és un entitat supramunicipal i supracomarcal, cal dir que estan adherides 4 mancomunitats i 17 municipis, aleshores del que es tracta esta entitat és de captar totes les possibles ajudes que venen dels fons europeus i actuar d'una manera conjunta a l'hora de promocionar el turisme, el comerç i el sistema d'ajudes a empreses, així com desenvolupar tot este tipus d'activitats i en definitiva unir esforços per a promocionar estos sectors.

 104 

L'article té 26 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).