Cristóbal Torres Albero serà pregoner de Festes de Maig 2018

En el Ple ordinari de l’Ajuntament de Biar corresponent al mes passat que es va celebrar el 29 de novembre, en primer lloc es va celebrar l'aprovació de les actes de les sessions anteriors per a procedir seguidament amb el segon punt de l'ordre del dia, la lectura dels anuncis i decrets d'alcaldia per part de l'alcalde de la Vila Julio Sanjuán, seguidament es va seguir amb el següent punt:

 

Reconeixement extrajudicial de crèdit 

En veu de la portaveu del Grup Socialista, Asun Gregori, una vegada comprovat que s'han realitzat les obres de rebombeig entre dipòsits d'aigua del Santuari i la lloma de la Mare de Déu, una despesa que es va quedar per pagar l'any passat i després de comprovar-ho s'ha de procedir a realitzar el pagament, això sí, amb un estalvi de prop de 15.000 €, l'import és de poc més de 21.000 €.

El punt es va aprovar per unanimitat.

 

Proposta de pregoner de Festes de Maig 2018

Es proclama a Cristóbal Torres Albero (1961) com a pregoner,  catedràtic en el Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), Departament del qual també va ser director (2013-16), ha publicat una dotzena de llibres de temàtica sociològica, també autor d'uns huitanta articles publicats per diferents publicacions, llibres, revistes o editorials de dins i fora d'Espanya, etc... en l'actualitat president del CIS. Els regidors i regidores feliciten a Cristóbal Torres per la seua elecció i el punt s'aprova per unanimitat.

 

Proposta contra la violència de gènere

S'aprova la proposta per unanimitat dels membres de la Corporació Municipal, una xacra que Joan Lluís Escoda com a regidor d'Igualtat va qualificar de "terrorisme que ja supera als morts dels anys d'ETA" per escenificar d'alguna manera esta violència. Per la seua part Asun Gregori va afirmar que esperava que arribara el dia que el 25 de novembre no fora necessari eixir a les portes dels ajuntaments contra la violència masclista.

Per la seua banda, Ángel Troncoso va insistir en la formació contínua que des de Serveis Socials -com a titular de l'àrea- els professionals per detectar estos casos i que les persones afectades puguen rebre l'ajuda, a nivell de la treballadora social i el SEAFI. Finalment per la seua banda, la portaveu popular Magdalena Martínez va lamentar que tots els anys es porte a plenari esta moció, i també va esperar que tant de bo que no es porte esta moció a plenari. Per la seua part l'alcalde va recordar els plans que des de la Policia Local estan realitzant per formar-se també sobre esta problemàtica.

 

Moció per l'adhesió de Biar al Consorci de les Comarques Centrals

A proposta de Compromís s'aprova per unanimitat la proposta d'adhesió, a este ens creat en 1.999 i que té com a finalitat dinamitzar cultura, turisme, comerç o indústria, aprofitant també els fons europeus que puguen arribar i dinamitzar estes dinàmiques. Formant part de les Comarques Centrals "podrem aprofitar els recursos que ens porta el Consorci de les Comarques Centrals" en veu de Joan Lluís Escoda com a portaveu de Compromís, i així ser motor econòmic i beneficar al poble d'este Consorci.

 

Moció del Grup Popular per a donar suport a les Forces i Cossos de seguretat de l'Estat com a garants de l'estat de dret

La moció es va defensar per part de Magdalena Martínez com a portaveu popular, qui va defensar "que la policia estava en compliment del seu deure i per defensar a la ciutadania, concretament en la comunitat autònoma de Catalunya". "Sempre tenim al nostre costat a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil" segons Martínez, qui va demanar donar-los un vot de confiança.

La rèplica va arribar per part del Grup Socialista en veu d'Asun Gregori, qui va donar uns punts per a modificar la moció en nom de l'Equip de Govern, condemnant la incapacitat del Govern central amb la crisi a Catalunya, qualificant d'actitud partidista, electoralista i poc assenyada la del govern del Partit Popular, afirmant que el diàleg és l'únic camí per solventar la situació a Catalunya i a través d'un referèndum pactat entre el Govern català i l'espanyol. Finalment la moció del Partit Popular no va eixir avant per cinc vots a favor i sis en contra.

La moció de l'Equip de Govern es va incloure d'urgència i es va aprovar per sis vots a favor i cinc vots en contra, dins de la moció es va defensar en veu d'Asun Gregori com a portaveu del Grup Socialista va culpar als dos governs, espanyol i català de la incompetència política en la situació, i que els responsables polítics són els primers que haurien de donar exemple. Gregori va asseverar el seu recolzament a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

Per la seua banda, Joan Lluís Escoda en la nova moció presentada va assegurar que no havia hi hagut violència cap a la policia, sempre es va tindre una resistència pacífica per part de la ciutadania catalana en el marc del referèndum de l'1 d'Octubre a Catalunya, també dient que havien sigut tres els cotxes que havien patit danys dels milers i milers de vehicles policials a tota Catalunya, tres cotxes desprotegits per part dels agents. Escoda també va recordar als populars que no recordaren el seu suport a la Policia Local i la Policia Autonòmica.

Finalment, per la seua banda, el regidor d'Esquerra Unida, Ángel Troncoso, va dir que "en lloc del palmadetes a l'esquena el Govern espanyol es fer eco de les seues reivindicacions laborals en quant a horari laboral, falta de material o equiparació laboral entre altres", segons Troncoso es porten vint anys amb estes reivindicacions.

La rèplica a l'Equip de Govern va vindre per part de Magdalena Martínez afirmant que el ministre de l'Interior Zoido atendria les reivindicacions de les associacions i sindicats de Guàrdia Civil i Policia, uns arguments que segons Troncoso ja han dit estes entitats que no es creuen del ministre. Martínez va prosseguir assegurant que el Govern català s'havia saltat la llei, "una situació molt greu" segons Martínez. El torn de paraula es va tancar amb les paraules de l'alcalde Julio Sanjuán qui va apelar al diàleg entre les parts i criticant la deixadesa per part del govern del PP per aplegar a esta situació en la veïna comunitat autònoma de Catalunya. Finalment la moció presentada pel tripartit es va aprovar per sis vots a favor i cinc en contra.

 

Precs i preguntes per part de l'oposició

Finalment, el Ple Municipal es va tancar com és habitual amb els precs i preguntes, en primer lloc es va respondre a les preguntes de l'oposició del plenari passat, per la seua part l'alcalde Julio Sanjuán va respondre a l'oposició sobre algunes lluminàries del poble o sobre alguns arreglos concrets que s'han de fer. El plenari es va tancar amb els precs i preguntes per al plenari d'este mes, entre altres sobre algunes factures, així com sobre les condicions d'algunes instal·lacions, també sobre l'horari de la biblioteca o sobre les obres en la Torreta, amb una subvenció ampliada fins al 15 de novembre, quan s'està a l'espera de l'informe segons l'alcalde.

 

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital "Una mañana, un oficial español, para hacer una gracia, patea el culo de Abd- el Krim y le hace caer escaleras abaj… https://t.co/nUPeMxyklL
14hreplyretweetfavorite
BiarDigital "Us demanem col.laboració i compromís amb aquest Club, referent esportiu del nostre poble i que, sense el vostre re… https://t.co/ibvOwKrFha
19hreplyretweetfavorite
BiarDigital Tot i això manté una incidència molt alta i es diagnostica un nou cas de #Covid19. @GVAsanitat https://t.co/U89l2O78fc
22hreplyretweetfavorite
BiarDigital A #Biar ja es pot inscriure’s per al mes d’agost. https://t.co/uYUSwQANcb

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com