Julio Sanjuán: "Preferim invertir els diners en el poble que tindre'ls guardats en un caixó"

El passat 15 de novembre va tindre lloc el Plenari extraordinari per a aprovar la modificació de crèdits. En primer lloc pren la paraula l’alcalde Julio Sanjuán afirmant que sent necessari a final d’any utilitzar el remanent de tresoreria per a diverses partides, afirmant que els Pressupostos Municipals que es fan durant l’any poden patir modificacions, i que al cap i a la fi per a «tindre els diners al banc sense generar cap benefici l’Ajuntament es preferia invertir-los».

Per la seua banda, Asun Gregori com a portaveu del Grup Socialista va assenyalar que si a final d’any des de l’administració es troben imprevistos i es suplementen les partides a les quals cal fer front s'utilitzen estos diners per fer front al pagament de factures, entre altres.

La rèplica va vindre per part de l’oposició, que en veu de la seua portaveu Magdalena Martínez afirmant que en maig -quan es va aprovar el Pressupost- era un Pressupost realista, ja que segons Martínez ha hi hagut un important increment en algunes partides, lamentant que no s’incrementara en Educació, Serveis Socials o Parcs i Jardins, justificant el vot en contra del Grup Popular, afirmant que s’estaven icomplint les lleis d'estabilitat pressupostària i regla de gasto, tot i que per part de l’Equip de Govern es va negar este fet.

 

Julio Sanjúán: «Cal esperar al dia 31 per demostrar que no estem incomplint la regla del gasto»

En resposta l’alcalde va afirmar que si s’estaven fent coses pel poble calia gastar eixos diners per a invertir-los en activitats per al poble, pel que fa a l’incompliment de regla del gasto la primera autoritat va assegurar que calia esperar al dia 31 de desembre quan es tanque l’any.

 

Joan Lluís Escoda: «Volen fer-nos entendre que invertir en turisme, comerç o cultura no afecta al ciutadà»

Per la seua banda, el regidor de Cultura Joan Lluís Escoda va replicar a l’edil popular que podien preguntar a la ciutadania sobre les seues regidories si els semblava mal l’augment d’inversió per part del nou Ajuntament en comparació a quan governaven els populars. També va replicar que invertir els diners en partides com la de Cultura entre altres no era «malgastar» sinó invertir on l’Equip de Govern per decisió seua creia que s’havia d’invertir, i lamentava que segons el Partit Popular «invertir en partides com ara turisme, comerç o cultura no afecte directament a la ciutadania», com havia indicat en la seua intervenció Martínez.

Per la seua part, Cristina Hernández, com a regidora de Comerç i Turisme va afirmar que per part de l’Ajuntament s’havia triat el suport al sector comercial, en la seua promoció i formació, incrementant els cursos de formació. I per la part de turisme al haver un increment en este sector pel que fa als visitants ha fet que s’hagueren de donar més serveis, entre altres en les rutes, rebent també més subvencions que altres anys -unes 70 subvencions-.

 

Ángel Troncoso: «S’inverteix en més i millors serveis per a la ciutadania i en el seu benestar»

La recuperació de la mitja jornada a la psicòloga del SEAFI, en l’assistència a domicili, en la contractació d’una nova treballadora social per a la valoració de la dependència, i en definitiva en més i millors serveis i en el benestar de la ciutadania, com es va afirmar per part d’Ángel Troncoso com a regidor de Serveis Socials.

 

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Tres nous casos positius de #Covid19 i un total de 13 altes a espera de l'actualització de demà dimarts.… https://t.co/udGIwOvRBv
14hreplyretweetfavorite
BiarDigital El Centre de Càlcul va suposar la incorporació de l'estat espanyol en els corrents intel·lectuals i tecnològics més… https://t.co/4WTPJ35Ond
16hreplyretweetfavorite
BiarDigital Ens acostem a la realitat del comerç, l'hosteleria i l'empresa local de la mà de Belén Puig, presidenta d'AEBI. Qui… https://t.co/rv6kIDo5T1
BiarDigital 📌Esta vesprada a les 20 h. dins del nostre espai "Fent poble" ens acostem a la realitat del comerç, l'hosteleria i… https://t.co/WeUwTMASFZ

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com