S'arreglarà el camí entre Biar i el Camp de Mirra gràcies a una subvenció de la Diputació d'Alacant

En el Ple ordinari de l’Ajuntament de Biar corresponent al mes passat que es va celebrar el 31 d'octubre, en primer lloc es va celebrar l'aprovació de les actes de les sessions anteriors per a procedir seguidament amb el segon punt de l'ordre del dia.

 

Modificació de l'ordenança fiscal reguladora de l'IBI

S'aprova per unanimitat la modificació de l'ordenança, gràcies a la qual els veïns i veïnes notaran una xicoteta baixada en el rebut de l'IBI, si bé és cert que serà molt poc apreciable, tot i que segons l'alcalde de la Vila, Julio Sanjuán, és voluntat de l'Equip de Govern baixar la part de l'IBI que l'Ajuntament pot modificar. Per la seua part, Ángel Troncoso, com a regidor de Serveis Socials va afirmar que s'estava estudiant amb Conselleria la forma de baixar un 95 % l'IBI de les vivendes socials dirigides a persones que no tinguen recursos, que així es pot dir que no pagarien este impost.

 

Acceptació de condicions de subvenció nominativa de la Diputació d'Alacant dirigida a la millora del camí Biar-Camp de Mirra

És un tràmit per a acceptar les condicions de la subvencií i poder arreglar el camí asaltat entre Biar i la veïna localitat d'El Camp de Mirra, la inversió puja als 44.000 €, una decisió celebrada pel Plenari i que serà per a "major seguretat dels veïns" segons l'alcalde Julio Sanjuán.

 

Informe trimestral de morositat

Una línia de pagament que cal seguir, ja que segons l'alcalde està pagant-se en menys de deu dies les factures als proveïdors i serveis que necessita l'Ajuntament. El tràmit també s'aprova per part del Plenari.

 

Modificació de crèdit mitjançant un crèdit extraordinari

Una modificació de crèdit que s'ha fet segons la titular de Parcs i Jardins Cristina Hernández per a arreglar el parc que hi ha baix d'El Plàtano per la necessitat de fer-ho, es farà un parc nou. Per la seua part la portaveu Magdalena Martínez en nom del grup popular va afirmar que el seu grup votaria a favor tot i que havien dit moltes voltes en els plenaris que calia atendre a millorar este parc. La proposta es va aprovar per unanimitat.

 

Canvi de representants en el Consell de Participació Ciutadana de l'Associació de Dones, Consumidors i Usuaris de Biar

S'aprova per unanimitat i es dóna la benvinguda al Consell de Participació Ciutadana a Teresa Galvañ Baena com a titular, i a Mª Teresa Román Espasa com a suplent.

 

Canvi de representants en el Consell de Participació Ciutadana de la Colla de dolçaina i tabal Bassa la Vila

S'aprova per unanimitat i es dóna la benvinguda com a titular a Tomàs Barceló Francés, i a Pau Valdés Colomina com a suplent.

 

Moció del Grup Popular per a donar suport a les Forces i Cossos de seguretat de l'Estat com a garats de l'estat de dret

La proposta d'inclusió en l'ordre del plenari no s'accepta finalment i per este motiu no es debat, seguidament es va passar a la lectura dels decrets i anuncis de l’alcaldia per part de l'alcalde de Biar, Julio Sanjuán.

 

Precs i preguntes per part de l'oposició

Finalment, el Ple Municipal es va tancar com és habitual amb els precs i preguntes, en primer lloc es va respondre a les preguntes de l'oposició del plenari passat. Per una part l'alcalde Julio Sanjuán va donar resposta sobre la petició de l'oposició al canvi de leds en les faroles que ja estaven fundides, per la seua part la primera autoritat va confirmar que s'havia trobat un preu de 170 € el led i que es procedia a canviar-les, val a dir que les anteriors costaven el doble. Pel que fa a la pregunta sobre la falta d'informació sobre els cursos de natació de la Diputació d'Alacant la regidora d'Esports Laura Valdés va afirmar que s'havien repartit 350 fulls als xiquets i xiquetes del col·legi, s'havia publicat en premsa, s'havia informat al Poliesportiu Municipal, i a través de les xarxes socials i el Whats App municipal. Sobre la BTT va afirmar que l'organitzador és el Club Ciclista i que es va respondre a la sol·licitud del Club en 6 dies, estant en contacte amb el CCB.

El Plenari es va tancar amb les preguntes de l'oposició, entre altres sobre els horaris dels cursos de valencià -els cursos està previst que comencen a les 17 h.- o també sobre l'estat d'algunes faroles que cal reparar, o sobre que no s'estiga sancionant a vehicles que aparquen en la plaça de l'Ajuntament -on no es pot aparcar-. Pel que fa a la festivitat del Nou d'Octubre segons la portaveu popular s'han invertit més de 12.000 € en tres dies, un fet excessiu per a la portaveu Magdalena Martínez "quan l'Equip de Govern està buscant alternatives per estalviar". 

 

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital 📌Cada mes i sols en Biar Digital en paper trobaràs "Destrellataes", l'actualitat biaruda amb el millor humor. 👉🏻Es… https://t.co/oS6ueWZRsC
2hreplyretweetfavorite
BiarDigital Tres nous casos positius de #Covid19 i un total de 13 altes a espera de l'actualització de demà dimarts.… https://t.co/udGIwOvRBv
16hreplyretweetfavorite
BiarDigital El Centre de Càlcul va suposar la incorporació de l'estat espanyol en els corrents intel·lectuals i tecnològics més… https://t.co/4WTPJ35Ond
18hreplyretweetfavorite
BiarDigital Ens acostem a la realitat del comerç, l'hosteleria i l'empresa local de la mà de Belén Puig, presidenta d'AEBI. Qui… https://t.co/rv6kIDo5T1

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com