La proposta de creació d'una taula de treball per a la recuperació integral de la conca del Vinalopó principal tema del Ple de Maig

En el Ple ordinari de l’Ajuntament de Biar corresponent al mes de maig que es va celebrar el passat dia 26, en primer lloc es va celebrar l'aprovació de les actes de les sessions anteriors i seguidament es va passar a la lectura dels decrets i anuncis de l’alcaldia per part de l'alcalde de Biar, Julio Sanjuán.

 

Donar compte de l'informe sobre morositat

Es dona compte, tràmit que es realitza trimestralment.

 

Ordenança reguladora de taules i cadires en les terrasses dels locals d'hostaleria

Es desestimen les al·legacions interposades per part de Josefina Molina abans d'aprovar de forma definitiva l'ordenança, els motius que es donen a banda del "consens" que s'ha fet per arribar a la redacció de l'ordenança per part de la regidora de Turisme i Comerç Cristina Hernández, és que el que es posa la veïna no té cabuda en l'ordenança esmentada, posa que l'ordenança es refereix als negocis d'hostaleria i no a altre tipus de negoci com és el cas segons la regidora, aprovant-se per unanimitat el punt.

 

Canvi de representant de l'Ajuntament en els òrgans col·legiats externs

Per la presa de possessió de la nova Corporació Municipal es va aprovar el canvi de representants, concretament l'alcalde Julio Sanjuán i el primer tinent d'alcalde seran els representants en el Consorci per a la prevenció i extinció d'incendis, i pel que fa al Fons Valencià de Solidaritat els representants seran Joan Lluís Escoda i Laura Valdés.

 

Proposta de la creació d'una taula de treball per a la recuperació integral de la conca del Vinalopó 

Es fa una radiografia de l'estat actual del riu Vinalopó, assenyalant per part de la regidora de Medi Ambient, Asun Gregori, que segons la normativa europea "s'ha de fer alguna cosa" per recuperar l'entor natural del riu, "que ha sigut durant segles l'eix vertebrador de les nostres poblacions". La proposta per tant tracta de posar sobre la taula els esforços econòmics per tal de recuperar la conca del riu i el seu entorn demanant a la Generalitat Valenciana la creació d'una taula amb experts per tal de poder recuperar el riu.

Per part del Partit Popular es va dir que s'estava d'acord en la proposta, tot i que es va comentar que la Confederació Hidrogràfica és la responsable de portar avant estes propostes, afirmant que també s'està d'acord en que es demane al Consell, tot i que per part de Gregori es va dir que en el document es recull que són "totes les autoritats competents" les que han d'intervindre. El punt es va aprovar per unanimitat.

 

Convocatòria de Pla provincial de cooperació a les obres i serveis de competència municipal per a 2018

Es busca la reurbanització del carrer del Perino bajo i la millora d'una part de la vorera del carrer Padre Arnau i Sant Jerònim, uns carrers que es van acondicionar durant els anys 60 i 70 i que ara es busca la seua millora gràcies a la convocatòria del Pla, pretenent suprimir barreres arquitectòniques, urbanístiques i de comunicació.

Per part del Grup Popular es va qüestionar que els tècnics municipals no hagueren elaborat l'informe sobre les obres a fer, així com es va comentar que si bé és cert que els carrers esmentats necessiten arreglar-los per part dels populars hagueren considerat altres vies que també ho necessiten. El punt s'aprova per unanimitat dels quatre grups representats en el Ple.

 

Precs i preguntes per part de l'oposició

Finalment, el Ple Municipal es va tancar com és habitual amb els precs i preguntes, entre altres amb preguntes del Grup Popular en veu de la seua portaveu Magdalena Martínez sobre el contracte de l'aigua, que de moment no s'ha aprovat, tot i que durant el Ple anterior es podria haver aprovat amb el vot de qualitat de l'alcalde, al que Julio Sanjuán va respondre que s'estaven fent les modificacions i es portarà a Ple una vegada es facen, també sobre factures que pugen a prop de 8000 € per l'acte del pregó anunciador de les Festes, o sobre la projecció en el castell de més de 3.600 € durant el dia 13 de maig, entre altres.

Finalment el moment més tens del Ple va ser quan després d'una pregunta de l'oposició la portaveu popular Magdalena Martínez va demanar respecte a l'oposició després de la rèplica de l'alcalde Julio Sanjuán que tallava amb una dita popular a la portaveu dels populars, fet que va desencadenar que els cinc regidors i regidores del Partit Popular abandonaren el Ple i donant-lo així per finalitzat. 

 

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anuncinats, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital Vos portem una nova entrega d’Estudiant fora amb Noelia Coloma Navarro, qui ens relata la seua experiència d’… https://t.co/ekiHjz9wP1
BiarDigital 📚Demà diumenge a les 20 h. vos portem una nova entrevista del nostre espai 'Estudiant fora', amb Noelia Coloma Nava… https://t.co/GSjH0nux3I
BiarDigital Este fet significarà un presumible empitjorament del servei que s'ofereix a #Biar, i deixa la porta oberta a una fu… https://t.co/Ja2Dq0nU7r
BiarDigital La incidència se situa a #Biar en 164 casos per cada 100.000 habitants. @GVAsanitat https://t.co/a3Cmq6t04T

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com