• Inici
  • Política
  • El Ple Municipal d'abril proposa sol·licitar la condecoració amb la medalla al mèrit policial a Gregorio Albero Crespo "Goyo"

El Ple Municipal d'abril proposa sol·licitar la condecoració amb la medalla al mèrit policial a Gregorio Albero Crespo "Goyo"

| Eduard Garcia Molina | Política
El Ple Municipal d'abril proposa sol·licitar la condecoració amb la medalla al mèrit policial a Gregorio Albero Crespo "Goyo"

En el Ple ordinari de l’Ajuntament de Biar corresponent al mes d'abril celebrat el passat dia 20, en primer lloc es va celebrar l'aprovació de les actes de les sessions anteriors i seguidament es va passar a la lectura dels decrets i anuncis de l’alcaldia per part de l'alcalde de Biar, Julio Sanjuán.

 

Contracte gestió de serveis públics d'abastiment d'aigua potable

El punt es deixa per al pròxim Ple per l'absència per qüestions personals del regidor d'Esquerra Unida Ángel Troncoso, fet del que va adonar l'alcalde Julio Sanjuán al començament de la sessió plenària.

 

Proposta de condecoració a agent de Policia Local

S'aprova per unanimitat demanar a la Direcció de Seguretat de la Generalitat Valenciana per donar la Creu de Mèrit policial amb distintiu blanc a Gregorio Albero Crespo "Goyo", que està exercint com a policia local des de 1988 a Biar, per tant porta quasi 30 anys dedicat al servei públic al nostre municipi i el passat 2013 va fer 25 anys amb una trajectòria a la qual no se li ha posat cap objecció.

 

Resolució del conveni de col·laboració de la bústia ciutadana

La bústia ciutadana que tenia com a objectiu tindre un contacte directe amb la ciutadania, per tant es decideix donar de baixa, des de Conselleria està treballant-se per crear nous instruments per a posar en contacte administració i ciutadania, però al no ser útil es decideix donar de baixa. Realitzar el tràmit s'aprova per unanimitat.

 

Canvi de representant de l'Associació Espanyola Contra el Càncer de Biar (AECC) en el Consell de Participació Ciutadana

S'aprova incloure les dos representants en el Consell a Mª Ángeles Bordera Verdú i Zaira Benítez Bohórquez per esta associació, un tràmit que va tindre l'aprovació per unanimitat del Ple.

 

Inici d'expedient i contractació per a la rehabilitació del llenç de la muralla i la torre de la muralla de l'Arc de Jesús

S'aprova per unanimitat dels membres de la Corporació Municipal donar començament als tràmits de rehabilitació del llenç i la torre de l'Arc de Jesús, aprovat els plecs administratius per donar posteriorment a l'empresa adjudicatària que s'aprove per part dels tècnics en concurs públic.

Per la seua part, Magdalena Martínez va posar l'accent en la urgència de la necessitat de posar en marxa les obres, entre altres coses per la necessitat de justificar la subvenció que es donarà des de la Diputació d'Alacant que cal justificar-ho en octubre, ja que la restauració està subvencionada per Ajuntament, Diputació i Generalitat. 

 

Precs i preguntes per part de l'oposició

Finalment, el Ple Municipal es va tancar com és habitual amb els precs i preguntes, entre altres amb preguntes del Grup Popular en veu de la seua portaveu Magdalena Martínez sobre un Ple extraordinari convocat per al 13 de març que posteriorment no es va convocar ni es va notificar a l'oposició, també sobre algunes factures d'una actuació de l'Orquestra Simfònica de Villena o sobre les obres al Poliesportiu que estan portant-se a terme, sobre la neteja que s'ha realitzat a Biar durant la passada Setmana Santa, i sobre alguns contractes que s'han de renovar amb diferents entitats.

D'altra banda Martínez també va preguntar sobre l'adjudicació a l'empresa de focs d'artifici per 11.000 € amb una diferència de 2.000 i 3.000 euros amb les dos empreses més econòmiques, preguntant per què s'havia triat l'oferta més cara, al que la regidora de Festes Cristina Hernández va dir que s'havia triat eixa empresa per l'informe tècnic favorable a contractar l'empresa, entre altres.

L'article té 43 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).