• Inici
  • Política
  • Alguns tràmits i l'aprovació del Reglament Municipal de la Casa de Cultura marquen el Ple de febrer

Alguns tràmits i l'aprovació del Reglament Municipal de la Casa de Cultura marquen el Ple de febrer

| Eduard Garcia Molina | Política
Alguns tràmits i l'aprovació del Reglament Municipal de la Casa de Cultura marquen el Ple de febrer

En el Ple ordinari de l’Ajuntament de Biar corresponent al mes de febrer celebrat el passat dimarts 28 de febrer, en primer lloc es va celebrar l'aprovació de les actes de les sessions anteriors i seguidament es va passar a la lectura dels decrets i anuncis de l’alcaldia per part de l'alcalde de Biar, Julio Sanjuán. 

 

Adonar de l'informe trimestral de morositat i PMP del 4t trimestre de 2016

Per unanimitat s'aprova adonar de l'informe, un tràmit que es realitza cada trimestre per donar a conéixer les dades al Ministeri d'Hisenda.

 

Aprovació ordenança reguladora aprofitament espais mitjançant instal·lació terrasses

Segons la regidora Cristina Hernández amb la nova ordenança reguladora escoltant totes les parts es vol arribar a un acord escoltant a la ciutadania i el sector de l'hostaleria es vol regular esta activitat pel que fa a les terrasses que ocupen la via pública per tal d'ajudar a la convivència entre totes dues parts, l'ordenança ha de regular el número de taules i cadires (una vintena de taules), els llocs on es pot instal·lar, o les taxes que ho regularan.

Val a dir que des de l'oposició es va preguntar per alguns aspectes en veu de la seua portaveu, la popular Magdalena Martínez, temes com ara el número de taules que tindran els establiments per a alguns establiments que en alguns dies -especialment en estiu- podrien posar-ne més per necessitat de tindre més clientela, o algunes suggerències sobre els beladors. Finalment es va procedir a l'aprovació de l'ordenança que va eixir avant amb sis vots a favor, els de l'Equip de Govern municipal i cinc abstencions, les del Grup Popular. Val a dir que des de la seua aprovació (el passat 28 de febrer) hi ha un període d'al·legacions de trenta dies.

 

Aprovació del Reglament Municipal de la Casa de Cultura

En veu del regidor de Cultura, Joan Lluís Escoda Parra, s'indica que després de 25 anys de funcionament de la Casa de Cultura per part de la Regidoria per tal de regular el seu funcionament. Una aprovació que va "tirar" avant amb els vots a favor de tots els grups, per tant per unanimitat.

 

Règim dedicació parcial càrrecs Corporació

Amb motiu de l'entrada del nou regidor Ángel Troncoso per Esquerra Unida i Laura Valdés per Compromís tindran una remuneració del 25 % de la jornada, un total de 324 € mensuals cada u (4.540 € anuals per a cada regidor/a nets), el total de la remuneració mensual que estava rebent Vicent Galvany com a regidor d'EU que rebia una remuneració de mitja jornada. Val a dir que per part del Grup Popular es va opinar que el seu vot seria favorable perquè s'està treballant pel poble, tot i que opinava que hauria de ser una retribució d'acord al treball que es realitza, com "és la Regidoria de Serveis Socials, que no és que diguera en una entrevista que se li va fer que estiguera deixada de la mà, però que porta molt de treball", en atenció a l'entrevista realitzada per Biar Digital a Ángel Troncoso.

Finalment es va aprovar per unanimitat el nou règim.

 

Adonar liquidació del Pressupost Municipal

Actualment el remanent de l'Ajuntament de Biar passa dels 700.000 euros, un tràmit que es demana des del Ministeri d'Hisenda i que cal informar d'estes dades, complint la regla de gasto amb un superàvit de més de 450.000 €.

 

Adonar objeccions anualitat 

S'aprova el tràmit d'adonar de les objeccions de la passada anualitat de 2016, tot recordant per part de l'oposició que cal complir amb la regla del gasto. Si bé és cert que des de l'oposició s'ha volgut avisar que ha baixat la inversió durant l'any passat i l'Equip de Govern ha hagut de contindre la despesa en alguns àmbits.

 

Modificació crèdits. Suplement de crèdits

Es va una nova modificació de crèdit per tal de poder acometre les obres de la torre i el llenç de la Torreta, posat que les subvencions per les obres, en veu de l'alcalde Julio Sanjuán tardaran més temps en arribar. Per part del Partit Popular es va afirmar que es votaria a favor, més després de les pluges i nevada dels últims mesos, tot i que va mostrar la seua preocupació per la tardança de l'arribada de les ajudes des de Conselleria, ja que la financiació serà per part de Conselleria, Diputació i l'Ajuntament de Biar. Una proposta que finalment es va aprovar per unanimitat. 

 

Modificació crèdits. Crèdit extraordinari

Un tràmit que fa que el punt també s'aprove per unanimitat. 

 

Precs i preguntes per part de l'oposició

Finalment, el Ple Municipal es va tancar com és habitual amb els precs i preguntes, entre altres amb preguntes sobre un pagament de prop de 3.500 € en un taller de dansa i una obra, on segons l'oposició l'assistència de la gent del poble no va ser massa alta per a esta quantitat, demanant al consistori local que es controlen estes despeses. També el contracte de la Banda música que encara no s'ha fet, així com per algunes factures i la gestió dels últims canvis en el cementeri municipal dels quals el consistori local ha estat informant a través dels canals oficials.

D'altra banda per part de l'oposició també es va preguntar si hi ha alguna novetat sobre l'enverinament que estan patint desenes de gats al poble, així com per un contracte de més de 13.300 € a una empresa externa per supervisar la contractació sobre les aigües i clavegueram del poble, tot i que encara no hi ha contracte en vigor.

L'article té 34 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).