Ángel Troncoso: "Creiem que Hisenda necessita d’una dedicació plena i decidim optar per unes altres regidories més en consonància amb la política d’EUPV"

Amb motiu de la presa de possessió d'Ángel Troncoso García com a nou regidor per Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) a l'Ajuntament de Biar l'entrevistem per conéixer quin creu que ha de ser el paper que ha de jugar la seua formació al consistori local, les relacions que manté amb els seus socis de govern, quins objectius es planteja o quines són les regidories de les què es farà càrrec Esquerra Unida amb els canvis a les regidories de l'Ajuntament. Val a dir que Troncoso ocupa les regidories de Comunicació i Noves Tecnologies, Igualtat i Polítiques Inclusives, Serveis Socials i Transparència.

 

  • Quin paper juga Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) a l’Ajuntament de Biar?

Des de les eleccions d’abril del 2014 es va plantejar una nova situació a Biar amb una majoria qualificada per fer un tripartit. Des d’un primer moment es va barallar la possibilitat, es va negociar i al final es va portar a terme. Pel que fa als comentaris que deien que EUPV tenia la clau, la situació va crear incertesa perquè des d’EUPV pensem que la lògica democràtica no és la imposició ni la rigidesa a l’hora de plantejar negociacions, sobretot quan parlem de negociacions amb partits d’esquerra, encara que tinguem diferències.

 

  • Després de la passada dimissió del regidor d’EUPV Vicent Galvany, la relació que es manté amb l’equip de govern és la mateixa o ha canviat?

Les tensions en les relacions s’han donat en esta part de la legislatura. Hi ha hagut, hi ha i hi continuarà havent, perquè és normal quan parlem de tres partits polítics diferents. Cada partit i les seues iniciatives són diferents, cadascun intenta treure totes les propostes que porta al programa. És impossible fer-ho i entra en joc la negociació, perquè tots puguem complir la major part dels nostres objectius. Vicent en el col·lectiu d’Esquerra Unida ha fet un treball excepcional i enorme, pràcticament va alçar EUPV en Biar. Fou la cara visible, va treballar molt dur per obtenir la regidoria durant dues legislatures consecutives, una cosa molt difícil per un partit minoritari com nosaltres. Duia unes regidories molt complicades com Hisenda, Personal, Noves Tecnologies i Festes. Les regidories d’Hisenda i Personal impliquen molta feina i són transversals, és a dir, entren en “conflicte” amb les regidories que pertanyen a altres grups polítics. Això incrementa les diferències a l’hora de treballar. Vicent va al·legar motius personals i professionals, i vull donar-li la enhorabona perquè a nivell polític és membre del Consell Polític d’Esquerra Unida (EU) a València, un càrrec que gairebé ningú a Biar sap que ostenta. També treballa per EU en Diputació a banda dels seus treballs, feina i negoci. Pel que fa als motius personals, ni jo ni ningú tenim res a dir al respecte.

 

  • A hores d’ara quina relació manté EUPV amb Compromís i el Partit Socialista del País Valencià (PSPV) a Biar?

Les relacions com equip de govern han de ser les mateixes de treball, treball i treball. Com a partits, hi ha diferències que ens distancien, però les relacions a nivell de treball cadascú a les seues regidories intenta aportar tot allò que pot. Pel que fa a les relacions personals amb els diferents membres de l’equip de govern, amb Julio no havia parlat mai, el coneixia de vista, amb Joan Lluís igual, no teníem una relació anterior.

 

  • Quina valoració fas de l’actual legislatura fins el moment?

Una legislatura amb molt de treball. No sabia que a l’Ajuntament n’hi havia tant. És complicat, sobretot quan entres de nou i veus que no aplegues, perquè personalment no em dedique al 100% a exercir com a regidor. Tinc el meu treball i intente dedicar mínim una i mitja o dues hores de treball presencial a l’Ajuntament tots els dies. Després vaig a treballar i quan acabe continue treballant de nou a l’Ajuntament. Els caps de setmana els aprofite per acabar coses pendents.

 

  • Quines són les responsabilitats, tant bones com roïns, d’EUPV en el transcurs d’esta legislatura?

La veritat és que he tingut poc temps per analitzar-ho. Sóc regidor des del 30 de novembre, pràcticament desembre va ser inhàbil perquè molts funcionaris estaven de vacances i hi havia molt de moviment amb el tema del “mercadillo de navidad” i ahí vaig tenir poc a veure amb el dia a dia de l’Ajuntament, més enllà de les reunions del col·lectiu on sí que me n’assabentava de més coses. Les meues responsabilitats ara són altres i m’he centrat més en les meues regidories i estar al dia com a regidor d’EUPV del funcionament també de la resta de regidories. De totes formes, veig molt de treball i dedicació a l’Ajuntament per part dels companys de l’equip de govern.

 

  • Quines competències has assumit com a nou regidor?

Tinc les competències de Comunicació i Noves Tecnologies, Igualtat i Polítiques Inclusives, Serveis Socials i Transparència

 

  • No hi ha hagut continuïtat respecte a l’anterior distribució.

No, perquè Vicent tenia una sèrie de característiques que jo no tinc, tenim personalitats distintes i sobretot els seus coneixements van fer que l’equip de govern es plantegés en el seu moment que ell fóra el responsable d’Hisenda perquè és economista. Fins i tot era lògic i normal que ell se’n fera càrrec també de Personal, que hi té molt a veure amb el seu negoci. Jo entre amb unes circumstàncies personals que són les que són, amb les meues limitacions tant professionals com de coneixement. Com a col·lectiu creiem que Hisenda sobretot necessita d’una dedicació plena i decidim optar per unes altres regidories més en consonància amb la política d’EUPV. Sobretot Serveis Socials, que ens semblava una regidoria que estava, no deixada de la mà, però sí que necessitava més importància, perquè és una regidoria que necessita molt de treball i estructurar-la perquè siga perdurable en el temps, consolidarl-la.

 

  • En concret, quins objectius et planteges en el nou càrrec?

En transparència volem posar en vigor la llei de transparència, sobretot en l’àmbit intern de la regidoria en quant al mètode a emprar. Ara mateix la pàgina web de l’Ajuntament està buida i vull dotar-la de contingut. És una regidoria delicada perquè aquesta informació ha d’estar molt ben elaborada i transmesa perquè no es poden donar passos en fals. He establert ja, parlant amb els tècnics, perquè a més de dotar-la de contingut i fer eixa mena de portal en que es reflexe tota aquesta documentació, de donar-li seguretat. Estructurar-la amb diferents filtres a l’hora de penjar aquesta informació delicada com contractes o d’altres, que per llei obligatòriament han d’estar. Els tres filtres han de ser fonamentals per a complir amb la llei. Esta regidoria no va a ser fruit d’un dia per un altre i la feina hi ha que fer-la amb tranquil·litat, temps i sense preses per dotar-la de contingut poc a poc.

 

  • I pel que fa a Serveis Socials?

Serveis Socials m’està absorbint molt de temps, pràcticament entre el 70 i 80% del treball que estic fent ara. A finals de desembre va haver-hi una delegació de competències de la Conselleria de Sanitat als Ajuntaments pel que fa a dependència. Fa aproximadament un mes vaig tenir una reunió amb el regidor de Personal i Serveis Socials de Villena, hi eren presents els alcaldes de Beneixama, Camp de Mirra, delegats de Canyada i els tècnics competents en el tema com treballadores socials i d’altres. Aquest servei ens el prestava Villena i se’ns va exposar clarament que ells ja havien donat els passos suficients per assumir les competències de dependència i que havia de deixar de prestar aquest servei als distints ajuntaments, perquè ells no podien responsabilitzar-se després de la delegació de Conselleria. De seguida ens vam posar a treballar i ara mateix estem estructurant l’equip base de serveis socials. A Biar per llei i nombre d’habitants ens corresponen dues treballadores socials amb el corresponent finançament. Una d’elles obligatòriament ha de tenir els títols de capacitació pel que fa a dependència, i ara haurem de crear eixa plaça que necessitem. L’equip base estarà compost per dues treballadores socials i el Servei Especialitzat per a Famílies i Infància (SEAFI), que és una psicòloga que treballa amb nosaltres i haurem de treballar perquè puga fer una ampliació d’horaris.

Mitjà

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital El Xaloc ha volgut definir com a "biaruts i biarudes il·lustres que representen el seu gran poble". https://t.co/gHrnz4gqVA
21hreplyretweetfavorite
BiarDigital La comissió ha el·laborat un podcast recollint testimonis anònims de diferents tipus de violència de gènere. https://t.co/pPX3qJqKH7
BiarDigital Aquests són els resultats i les cròniques del del passat cap de setmana- https://t.co/DpoF9k381r
BiarDigital "Tras cerca de cuarenta años cotizando como un cabrón, regularmente, a la SS, me sueltan cada mes 925 euros (para p… https://t.co/7u4CHHFkTp

Enquesta

Sí, estic d'acord - 38%
No, preferiria que de nit no tocaren - 53.5%
Indiferent - 8.5%

Total votes: 129
The voting for this poll has ended on: Novembre 23, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com