• Inici
  • Política
  • Es presenta "Tierra de saqueo" amb presència del seu autor

Es presenta "Tierra de saqueo" amb presència del seu autor

| Eduard Garcia Molina | Política
Es presenta "Tierra de saqueo" amb presència del seu autor

Divendres el col·lectiu local d'Esquerra Unida (EUPV) va organitzar un acte a la sala multifuncional de la Casa de Cultura per presentar el llibre "Tierra de saqueo. La trama valenciana de Gürtel", el llibre, que a Biar es pot adquirir a la Llibreria-Papereria "El Convent" com es va comentar a l'acte, va comptar amb la presència del seu autor, Sergi Castillo, natural de Cocentaina (el Comtat).

L'acte públic va donar començament al voltant de les huit de la vesprada amb la intervenció de Vicent Galvany, regidor de la formació a l'Ajuntament de Biar, Galvany va fer èmfasi en que des d'Esquerra Unida "fan el possible per organitzar algun acte d'estes característiques i no limitar-se a demanar el vot de la ciutadania cada quatre anys", així com va introduir la intervenció de l'autor.

Sergi Castillo, per la seua banda, va voler fer un reconeixement durant la seua intervenció "a la valentia de tots els periodistes, polítics i jutges per treure a la llum la trama del Gürtel", també va fer palés que actualment hi ha 120 alts càrrecs de la Generalitat Valenciana, entre ells deu ex-consellers dels governs del PP que estan imputats, i que això "no passa en cap altra comunitat autònoma", de fet, va apuntar Castillo "que ni sumant tots els imputats de la resta d'Espanya seria possible arribar a estes xifres".

D'altra banda, Sergi Castillo va posar alguns exemples del que havia suposat per a l'autor del llibre el balafiament econòmic que s'amagava darrere la trama, com ara les contractes a Julio Iglesias, Terra Mítica o la visita del Papa per l'Encontre Mundial les les Famílies el juliol de 2006.

Per últim, l'autor de "Tierra de saqueo" va voler denunciar "que per les proves que es tenen qui posava i treia consellers no era el president Camps, si no Álvaro Pérez, més conegut com el bigotes." Com també va fer referència al "cas cooperació" on "l'ex-conseller Rafael Blasco i el seu entorn es beneficiaven de les ajudes del 0'7% destinades a cooperació per ajudar els més pobres, com ara dones infectades per la SIDA que havien estat violades a l'Àfrica, com també diners que anaven destinats a la construcció de pous a països del tercer món o els damnificats pel terratrèmol d'Haití el 2010".

L'acte va finalitzar amb un torn de debat per part dels assistents a l'acte, on les ajudes als clubs de futbol foren el més destacat. Com a colofó de l'acte, Vicent Galvany, com a regidor d'Esquerra Unida (EUPV) va afirmar que espera que les properes eleccions porten una "regeneració i aire frecs a les institucions valencianes, i que es netege tot allò que està podrit", en relació als casos de corrupció denunciats durant l'acte.

 

Un moment de la presentació del llibre "Tierra de saqueo".

L'article té 43 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).