Comunicat d'EUPV amb motiu de la reobertura del servei d'urgències 24 h.

Amb motiu de la reobertura de les urgències nocturnes des del col·lectiu local d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) s'ha realitzat un comunicat tot assenyalant que per fi és garanteix "un servei bàsic per a la ciutadania de qualsevol país avançant" així com felicitant el treball de la Plataforma, ja que segons EUPV "sense el seu treball i sense les diverses accions reivindicatives portades endavant" no haguera estat possible rebre la notícia de la reobertura de les ugències.

D'altra banda, des de la formació d'esquerres es critica l'actitud de l'alcaldessa i es recorda que el seu grup va votar en contra d'una moció presentada per part de l'oposició el febrer de 2012 per demanar la reobertura del servei i es pregunten a qui pretén enganyar la primera edil quan ara "ens assabentem que gràcies a ella i solament a ella s’ha recuperat el Servei d’Urgències a Biar". A continuació reproduïm en la seua totalitat el comunicat d'EUPV.

Comunicat EUPV Biar. Reobertura Servei d' Urgències 24H:

Hui el poble de Biar estem d’enhorabona perquè ens hem assabentat que es recupera a partir de l’u d’abril el Servei d’Urgències Nocturnes. Recuperem un dret que qualsevol ciutadà d’un país avançat té: tindre una Assistència Sanitària garantida en el seu lloc de residència les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.

Primerament el col•lectiu local d’EUPV vol donar l’enhorabona a tot el poble i també donar les gràcies a la Plataforma Recuperació Urgències 24h. Estem segurs que aquesta bona notícia no haguera estat possible sense el seu treball i sense les diverses accions reivindicatives portades endavant. Per primera vegada en anys el poble s’ha unit sense ideologies ni partidismes en la lluita per un bé comú com és la salut de tots els biaruts i biarudes.

Però aquesta bona nova no ens pot fer oblidar que durant 2 anys i 2 mesos Biar no ha tingut un servei d’Urgències nocturnes. I malgrat totes les medalles que la primera autoritat municipal vulga posar-se en aquest dia, lamentablement hem de fer notar que durant tot el procés no ha estat a l’altura de les circumstàncies ni del que el poble de Biar mereix. No va estar en febrer de 2012 quan els grups de l’oposició del MI Ajuntament vam presentar una moció defensant que no es tancara el servei d’urgències, moció a la qual no va donar suport, defensant per contra els arguments de Conselleria per tancar el centre “No va gent, és molt car mantindre el servei, en Villena estem millor atesos, els veïns dels pobles del costat van directament al Centre integrat de Villena...”. Li recordem que mai va fer cap intervenció pública ni en Plens ni en mitjans informatius revelant-se en contra del tancament de les urgències. Malgrat això, ella ara diu que portava molt de temps fent gestions per la reobertura. Com s’entén això? Fa gestions per la reobertura i vota en contra d’una moció per la reobertura? És pot ser més incoherent? Pensa que a este poble som tots tontos? De veritat creu que una incoherència tan gran té credibilitat? A qui vol prendre el pèl?

Hui per sorpresa sabem que gràcies a ella i solament a ella s’ha recuperat el Servei d’Urgències a Biar. En serio? Pensa que això és creïble? Quina ha estat aleshores la tasca en aquest assumpte de la Plataforma i de l’oposició? Pareix ser que per a ella no ha hagut tal tasca, perquè ni tan se vol per deferència ha nomenat la Plataforma a les seues declaracions.

A principi de mes el nostre Regidor li va fer arribar un esborrany de moció que arreplegava les diferents demandes de la Plataforma i en definitiva de tot el poble. Després de 10 dies esperant resposta, l´únic comentari que es rebia com a contestació era “ho he d’estudiar”. Estem parlant de fa uns dies, no uns anys per a que la memòria siga tan curta. I ara, hui, ens enterem de totes les gestions fabuloses fetes per la senyora Alcaldessa, però que ningú coneixia.

Aquest assumpte ha servit al poble per conèixer molt bé qui es la seua Alcaldessa, una persona per a qui prima no molestar als seus superiors, no ser una política incòmoda per a ningú i poc preocupada pels ciutadans, els qui no l’han votada i fins i tot els que sí. Que per no tindre no ha tingut ni la valentia d’anar a les diferents reunions plantejades per la Plataforma. Que no s’ha dignat a sentir el reclam d’un poble ni a respondre a res menys que 1500 signatures. Que no ha volgut mai plasmar la seua signatura junt a totes les altres del poble.... però al mateix temps estava fent gestions? Vaja.... que curiós...

Molt bé. Pot ser Vosté s’ha guanyat ser Diputada per a les properes eleccions, però del que no tenim dubte és de que ha perdut el respecte moral dels seus conciutadans i per supost la credibilitat.

Fora d’estes puntualitzacions, que mereixien la nostra atenció, la millor notícia que ha pogut rebre Biar en molt de temps és la que ens ha donat hui. Tinguem-la com a exemple per a ser conscients de que els biaruts i biarudes hem de lluitar pel que és just, perquè està clar que l’equip de govern no va a fer-ho per nosaltres.

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital "No hace falta decir más. Gracias, Don Benito. La han pasado varias veces por la tele. Película para tener en DVD o… https://t.co/qD4fJNtmrp
BiarDigital Segons la Plataforma "la solució ja està presa, si no oficialment, si de manera oficiosa i consensuada pels que ten… https://t.co/ZXMBV0eKKQ
BiarDigital Per a tots els actes s'ha dissenyat un dispositiu perquè es complisquen les mesures de seguretat anticovid.… https://t.co/5jNfxXyHdb
BiarDigital Per una banda hi ha qui aplaudeix la decisió i per altra qui entén que la nit biaruda és millor amb les campanes en… https://t.co/ejokb8CiNn

Enquesta

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com