Imprimir aquesta pàgina

A la Valenciana relega al PSOE a ser tercera força i el PP el més votat de les Eleccions Generals a Biar

Ahir diumenge un total de 2.431 de les persones amb dret a vot s'acostaren al seu correponent col·legi electoral per exercir el seu dret a vot per les Eleccions Generals a renovació del Congrés i el Senat a Biar. Una participació que baixa en prop del 4 % respecte a les eleccions del 20 de desembre, un total de 480 electors/es.

L'opció més votada pels biaruts i biarudes ha sigut novament el Partit Popular (PP) amb 767 vots (31,97 %), un resultat més alt que les passades eleccions de desembre, on els populars obtingueren 741 vots i el 29,70 %.

Qui va donar la sorpresa de la nit, tot i que així ho apuntaven la majoria d'enquestes, va ser Compromís i Esquerra Unida (EU), que s'enquadraven en la coalició A la Valenciana juntament amb Podemos i altres forces a nivell estatal, qui tot i obtenir junts uns relultats més fluixos que per separta, han pogut llevar-li la segona plaça al PSOE, ja que la coalició d'esquerres han obtingut el 25,97 % dels sufragis, un total de 623 vots, tot i que per separat la coalició Compromís-Podemos-És el moment i Esquerra Unida (EU) obtingueren un total de 696 vots.

La tercera opció ha sigut el Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), amb 616 vots (25,68%), a només 7 vots d'A la Valenciana, tot i això els socialistes són tercera força per primera volta obtenient un 25,68 % dels sufragis escrutats ahir, una baixada també per als socialistes que en desembre obtingueren 643 vots (25,77 %).

La quarta força a nivell local ha sigut Ciudadanos, qui concorria per segona volta a les eleccions d'àmbit estatal, tot i que el partit té presència des de fa una dècada a Catalunya, on és la segona força del Parlament. Ciudadanos ha aconseguit un total de 355 vots (14,80 %), una inapreciable baixada en vots per als de Rivera que les passades eleccions obtingueren un total de 358 vots a Biar (14,35 %).

Finalment, han hi hagut 25 veïns i veïnes que han volgut fer un vot simbòlic donant el seu vot a les forces més minoritàries, i que finalment no tindran representació al Congrés, com ara el Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA), PCPE, UPyD, VOX, Partido Libertario i Centro Moderado.

Per conéixer tots els detalls podeu consultar la següent pàgina.

Pots conéixer els resultats de les eleccions al Senat en la següent pàgina.

Font: Ministeri de l'Interior

004

Articles relacionats (per etiqueta)