El superàvit de l'Ajuntament de Biar supera els 202.000 euros

| Ajuntament de Biar | Política
El superàvit de l'Ajuntament de Biar supera els 202.000 euros

Instantània de la sessió del Ple Municipal del mes passat | Fotografia: Canal 3 TV Biar

La inversió municipal per habitant, en 2021, va ser de 294 euros i la despesa, 1347 euros.

NP. 07/05/2022. L'Ajuntament de Biar ha presentat la liquidació del pressupost de 2021 amb un superàvit de 202.808,57€, que revertirà en els veïns del municipi en el pròxim pressupost. La informació econòmica al tancament de l'exercici de 2021 la va presentar el regidor d'Hisenda, José Luis Valdés en el passat ple municipal. L'edil va subratllar que “l'Ajuntament de Biar manté el seu deute zero pel que en els últims anys no s'ha hagut d'enfrontar a pagaments d'interessos, la qual cosa suposa que els ingressos obtinguts dels impostos i de les transferències d'administracions públiques han revertit per complet en la vida dels ciutadans del municipi”.

L'informe econòmic de 2021 llança altres dades d'interés. D'una banda, situa la despesa municipal per habitant en 1.347,21 euros, és a dir que per cada habitant, l'Ajuntament ha destinat aquesta quantitat. Així mateix, l'Ajuntament ha executat diferents inversions per valor de 294,59 euros per habitant.

Un altre dels indicadors de la bona salut de l'economia és el baix període mitjà de pagament de les factures, que és de sis dies. A més, Valdés va informar que la liquiditat de l'ajuntament, és a dir el que té en bancs, arriba als 2.143.000 euros. D'altra banda, el romanent de tresoreria supera els 740.00 euros. Valdés va assenyalar que “aquesta quantitat s'incorporarà al pressupost municipal per a inversions financerament sostenibles”.

L'article té 137 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).