• Inici
  • Opinió
  • "Noves tecnologies i localitat", per Eduard Garcia

"Noves tecnologies i localitat", per Eduard Garcia

| Eduard Garcia Molina | Opinió
"Noves tecnologies i localitat", per Eduard Garcia

Article publicat en el llibre de Festes d'enguany.

Fa uns anys en el meu article per a este Programa de Festes -hi ha qui tenim el costum de no dir-li Revista de Festes- parlava sobre els carrers de Biar, definint-los com les artèries i llocs de reunió de qui fa el poble, els veïns i veïnes, uns carres que formen part, no ens enganyem, d'un entorn del què podem sentir-nos molt afortunats de poder gaudir.

Segurament si parlem amb la gent major del poble ben poc entendran què és això d'Internet, el Youtube, el Facebook o altres, tot i que tindran amplis coneixements de les èpoques de sembra, de collita o de com viure amb molts menys mitjans i comoditats dels que tenim ara, i a ben segur no entendrien les raons que ens porten a les persones «connectades» amb les noves tecnologies què fem passant les hores davant de les nostres pantalles, ja siguen ordinadors de sobretaula, portàtils, tablets o mòbils i no gaudim d'una passejada pel Reconco, dels carreronets del casc històric, d'un bon entrenament per a les cames pujant al castell, de disfrutar d'una caminada per les nostres hortes o l'oloreta de la natura que ens envolta amb una bona vesprada de primavera pel camí de Buenos Aires o pujant a la Cova Negra. En lloc de gaudir d'estos tresors preferim tancar-nos a casa amb esta forma artificial de comunicar-nos a través de les xarxes socials i altres.

Si bé és cert que Biar, com altres municipis, no pot estar exempt dels avanços tecnològics que busquen fer les nostres vides més fàcils, val a dir que hui per hui ningú no imagina com serien les nostres vides sense Internet i les comoditats que ens ofereixen les noves tecnologies, com ara consultar horaris per agafar el tren o altre tipus de transport, adquirir productes de segona mà, o consultar la premsa, que és precisament on m'agradaria fer incís. Ja que quan escric este article ens trobem a poques setmanes de celebrar el segon aniversari del portal d'informació local Biar Digital, des del qual sempre hem intentat reflectir l'actualitat social, esportiva, cultural, política, associativa… del nostre poble, amb modèstia i honestedat.

Amb dos anys de treball podem dir que el portal s'ha pogut consolidar, i prova d'això són les milers de visites mensuals i la mitjana de 2.400 usuaris únics que ens visiten cada mes. Apartats com ara «Biaruts pel món», «Estudiant fora» o «Biaruts d'adopció», les notícies que retraten el dia a dia del poble, així com les entrevistes en vídeo que realitzem des del nostre portal són conegudes i comentades en les xarxes socials, on la comunitat biaruda en Internet també té el seu reflex. Tot açò no hauria estat possible sense l'equip de gent que poc a poc s'ha anat incorporant a contribuir fent poble, mai millor dit, i ajudant a que el portal poguera anar creixent en l'oferta i qualitat dels seus continguts. Per este 2016 se'ns obri una nova etapa on caldrà continuar treballant i ampliant horitzons i millorant en aquells aspectes que siga necessari fer-ho, renovant així el compromís que tenim l'equip de Biar Digital amb els nostres lectors i lectores, que són qui doten de sentit el nostre treball i ens ajuden a continuar avant.

Aniré tancant dient que començava el meu article parlant sobre que segurament les persones majors que no tenen necessitat -almenys la majoria- de conéixer els aspectes de les noves tecnologies i Internet, amb els avanços però també lligams a què tot açò ens condueix, i que segurament no entendran què fem una vesprada de primavera escoltant música al Youtube, i consultant els avisos que ens deixen en les nostres xarxes socials o esperant que ens entre nou correu electrònic en lloc de gaudir del nostre paisatge i entrar en contacte amb la natura o tindre una bona conversa amb aquelles persones que ens donen confiança, i segurament, ben pensat, tinguen raó.

Finalment sols em queda desitjar que la primavera amable de la què comencem a gaudir es barrege amb la pólvora, els acords musicals, la germanor, i les bones sensacions que ens deixen saber que un any més, ja estem en Festes.

Eduard Garcia

Fotografia: Josefina Molina

L'article té 26 lectures

Biar Digital no subscriu necessàriament les opinions dels seus col·laboradors i col·laboradores.

Pots enviar els teus escrits juntament amb alguna fotografia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).