• Inici
  • Opinió
  • “Un conte de fades”, per Vicent Galvany Merí

“Un conte de fades”, per Vicent Galvany Merí

| Vicent Galvany Merí | Opinió
“Un conte de fades”, per Vicent Galvany Merí

Capítol 1. Introducció

Aquells que vam nàixer a finals dels 70 i principis dels 80 vam tenir la sort que ens contaren un conte de fades, que no tenia res a envejar als escrits pels germans Grimm, si fa no fa deia:

Això era i no era un país on governava un General Dolent, vencedor d’una Guerra Civil entre germans. Aquest General es va fer major, va caure malalt i va haver de buscar un successor per tal de traspassar- li el poder. Finalment va escollir un jove templat, de bona planta i cabells rossos; casat amb una princesa d’un país llunyà, culta i professional, formant una bonica família amb dos filles i un fill. Aquest jove ja convertit en Rei, tenint tot el poder polític en les seues mans va decidir que el regne havia de ser una democràcia com la resta dels països del seu entorn; per eixe motiu va nomenar un primer ministre jove i ambiciós que junts en uns pocs mesos van crear la millor transició d’una dictadura militar a una democràcia, sense grans avalots ni grans conflictes i molt important “sense sang, ni venjances”. Es va aprovar una llei anomenada Constitució que instaurava uns drets i deures per a tots els ciutadans, amb els suports de totes les sensibilitats polítiques. Ai però hi havia uns malvats que no ho volien i van muntar un colp d’estat, per sort el nostre heroi els va parar els peus i ell i ningú més va fer front als dolents salvant la Democràcia. A partir d’aquell dia el regne va romandre en pau i tos els súbdits agraïts van omplir el país de reconeixements ja fora dedicant-li carrers, avingudes, parcs, col·legis, hospitals, universitats, drassanes, etc... fins i tot alguns ciutadans van decidir comprar-li un vaixell que utilitzava tots els estius el bon rei. I el país anomenat Espanya va ser feliç baix el regnat de Joan Carles I, conegut per la seua simpatia i bon caràcter va ser conegut com El Campechano. Fi.

Aquest relat va ser repetit i reproduït durant anys pels gran mitjans de comunicació espanyols configurant una espècie de superheroi amb capítols sorprenents com la llegenda urbana d’una família que té un xicotet accident de tràfic que són ajudats per un misteriós motorista que quan per fi arriba la Guàrdia Civil de tràfic es descobreix que és el Rei. Tal vegada el punt culminant fora l’any 1992 amb les Olimpíades de Barcelona i l’Expo Universal de Sevilla i les posteriors bodes de les infantes Elena i Cristina, a més a més es comparava la tranquil·litat i la falta de notícies rellevants amb els escàndols d’altres monarquies com l’anglesa o la del Principat de Mònaco.

Però aquest relat es verídic o no és més que un conte de fades per a infants, en les properes setmanes intentarem donar-li una resposta.

L'article té 53 lectures

Biar Digital no subscriu necessàriament les opinions dels seus col·laboradors i col·laboradores.

Pots enviar els teus escrits juntament amb alguna fotografia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).