Previous ◁ | ▷ Next

[IES Digital] Parlem amb astrònomes!

Amb motiu de la commemoració de l’11F, Dia internacional de la dona i la xiqueta en la ciència, l’institut de Biar de la mà dels professors de Física i Química, Luís Antón i Juan Antonio Puche, ha volgut apropar l’alumnat a aquesta realitat científica fent un xat en directe amb quatre dones astrònomes. Les i els alumnes de 3r d’ESO ens conten la seua experiència.

Miriam García : Sóc estudiant de doctorat a l'Institut de Física Fonamental (IFF-CSIC). Per la meva tesi estudi el gas 'calent' de núvols moleculars gegants on es formen les estrelles massives de la Via Làctia.

Els alumnes de l'IES Biar han tingut l'oportunitat de parlar amb destacades astrònomes, que han respost a les nostres preguntes molt cordialment. Solucionant així qualsevol dubte.

033

Montse Villar: investigadora del CSIC al Centre d'Astrobiologia. Estudie galàxies en què el forat negre súper massiu presenta una activitat frenètica. Coordine i participe en nombroses activitats de divulgació, com el projecte "Cultura amb C de Cosmos»

El passat dijous 7 de febrer, els alumnes de 1r de Batxillerat, 2n i 3r d'ESO acudirem a la sala multi usos, on van tindre lloc les converses per mitjà d’una pàgina web anomenada "SEA" (Societat Espanyola d'Astrònomes) amb tot un seguit de dones especialitzades en Astronomia que ens van contestar a les nostres preguntes i dubtes, sobre el seu treball i l'experiència laboral.

034

Isabel Rebollido: Estudiant de doctorat a la Universitat Autònoma de Madrid, on investigo els processos de formació de planetes a través de la presència de cometes i asteroides en sistemes planetaris diferents al nostre

Aquesta activitat organitzada pel departament de física i química ha sigut una experiència per a fomentar aquest tipus de carreres, agafant com a exemple aquestes dones especialitzades en diferents camps científics de l’Astronomia.

035

Mar Mezcua : investigadora postdoctoral a l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE, CSIC), que està al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona. Treball en nuclis actius de galàxies, forats negres supermassius, forats negres de massa intermèdia, galàxies nanes, i fonts ultralluminoses de raigs X usant observacions en diferents longituds d'ona (raigs X, òptic, ràdio, infraroig).

Paula Barceló, Vicent Castelló i Alejandra Molina, alumnes de 3r ESO

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital Cada mes amb el vostre exemplar de Biar Digital en paper trobareu una nova vinyeta de sàtira de l'actualitat local. https://t.co/cVyTVNoseV
BiarDigital De què moren els biaruts i biarudes? https://t.co/WRMP2qlD2Y
BiarDigital Primera entrevista a Magdalena Martínez des de que torna a ocupar el càrrec d'alcaldessa. @Biarsensacion https://t.co/PnyFBgXGVi
BiarDigital En les papereries-llibreries de Biar trobareu el nou exemplar de Biar Digital en paper. https://t.co/DlPXjgdBMA

Enquesta

Molt positiu - 12.2%
Positiu - 9.8%
Regular - 12.2%
Negatiu - 22%
Molt negatiu - 34.1%
Indiferent - 9.8%

Han votat: 41
Enquesta tancada on: Novembre 11, 2019
Joomla templates by Joomlashine