Previous ◁ | ▷ Next

[IES Digital] "Plogging vs netejar", per Jaume Hernández

El passat dia 18 de desembre l'alumnat que havia de fer Classe d'Educació Física amb Enric Morató es va emportar una sorpresa. Eixe dia posarien en pràctica una nova modalitat esportiva apareguda als països escandinaus. “Esquí de fons!”, van pensar alguns! “Patinatge de velocitat!”, digueren uns altres. “Quina bogeria, només pot ser Cúrling en les pistes esportives!” “Jajajaja” -digué Enric … I amb la sorpresa de totes i tots començà a repartir bosses de plàstic.

El que anaven a practicar era el plogging, amb el qual no és necessari que hi haja neu, ni pistes de gel ni baixes temperatures, ni cal portar una sofisticada equipació; únicament, roba còmoda, una bossa i dur en el cor una profunda estima per la natura o si no hi és, una animadversió per tot el fet artificial, agressiu que no pertany al paisatge. El plogging és una modalitat esportiva nascuda a Suècia en la qual grups de corredors s'ajunten per a eixir a fer la seua rutina d'exercicis al mateix temps que recullen els residus que troben en el camí. Plogging és la combinació de dues paraules en anglés: córrer i recollir.

Cal apuntar que diu recollir i no netejar, que molta gent confon amb l'activitat d'eliminar tot el que no s'assemble a un jardí o un bancal llaurat, maquineta o sulfatadora d'herbicida químic en mà. Estos nòrdics van endavant!

Els grups de 4 d'ESO de l'IES isqueren, bossa en mà a córrer per la rodalia del santuari, però … Oh, sorpresa! La carrera es va convertir en una caminada i a voltes en un romandre immòbil mentre vas emplenant la bossa. Van ser 50 minuts però no vam arribar a entrar en calor. La raó? La gran quantitat de merda, perdó, deixalles humanes per tot arreu, que sembla que ningú veu i romanen allà on alguna persona les ha deixat, llançat o abocat. I parlem d'un paratge especialment acurat!

Al breu vídeo adjunt es pot vore el fruit de l'activitat. “D'ací als jocs olímpics!”, bromejà alguna.

Totes les xiques i xics que participaren seran d'ara endavant un poquet més conscients d'allò que abandonem en la natura i, a més a més, de la satisfacció personal de netejar un xicotet espai independentment de qui l'haguera embrutat. Com em deia un company, “això és un pas evolutiu, fer allò que beneficia inclús quan no eres tu el principal beneficiat ni el responsable del malfet”.

Olé.
Esta activitat junt amb moltes altres formen part del projecte ERASMUS+ en el que està embarcat l'institut.

Jaume Hernández

Departament de Tecnologia

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Mitjà

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital Malestar entre les mares i pares per la supressió d'un grup de 6é de Primària en el CEIP Mare de Déu de Gràcia… https://t.co/wuton566w2
BiarDigital "La política municipal", per Eduard Garcia Molina https://t.co/Z5pANrRSFp https://t.co/Llotq8ol4j
BiarDigital Cancel·lades les classes i les activitats esportives per alerta roja climàtica https://t.co/FeSgsndLwk
BiarDigital "Por el amor verdadero e interminable", per Mayte Salguero https://t.co/srG6M0Rmy4

Enquesta

PP - 8.4%
PSOE - 55.7%
Compromís - 20.5%
Esquerra Unida - 6.9%
M'abstindré - 3%
No ho he decidit - 5.4%

Han votat: 332
Enquesta tancada on: Març 26, 2019
Joomla templates by Joomlashine