Previous ◁ | ▷ Next

[IES Digital] "PELS COLZES", per Juanjo Pérez

Free images: pxhere.com Free images: pxhere.com

L’home de gris jeia tranquil en la seua butaca, aquella butaca que ja s’havia dit un milió de voltes que calia canviar, però, que després de setze anys ocupant el mateix racó, ja era tant part d’ell com la seua pròpia casa. Potser no ho feia perquè aquella pell gastada i descolorida, que seguia fent el seu treball a dures penes li recordava a ell mateix, desgastat per un treball monòton que justament havia abandonat el dia anterior.

De sobte, uns colps suaus a la porta el van treure del seu encís. S’alçà de la seua confiable butaca, i es va moure cap a l’entrada, al temps que s’allisava la grisa camisa i els grisos pantalons per a estar mínimament presentable. L’home de gris va obrir la porta. Era una dona un pam més alta que ell, vestida amb un uniforme que pareixia nou, i un somriure més artificial que la pell de la maleta que portava a la mà.

-Perdone, no vull comprar res – Va dir, ja tancant la porta.

-No, espere! No vull vendre-li res, sóc de la nova oficina de l’ajuntament – La dona va avançar cap a l’interior de la casa, sense esperar la resposta de l’home.

-Senyora, jo no he sentit cap cosa sobre l’oficina de què em parla, així que ja pot fotre el camp abans que cride la policia.

-Veurà, resulta que l’ajuntament ha pres la decisió de posar una nova taxa a les paraules.

L’home mirà confós a l’empresària, sacsejant el cap per a assegurar-se que havia escoltat bé.

-Veurà, – La dona va començar a traure de la maleta un repertori de gràfiques i papers de múltiples colors, incomprensibles per a l’home – s’ha demostrat, després d’un complicat nombre d’estudis, que les opinions acaparen una gran part de l’ús de paraules del nostre país. Es per açò que l’alcalde ha pres la sàbia decisió de posar una quota diària de paraules per persona. Sap vosté la quantitat d’impostos que ens estalviarem en problemes de gola i contaminació acústica?

-Perdone, què? – L’home es va asseure en una cadira abans de caure pel mareig que li estava entrant – I es pot saber quina és aquesta quota?

La dona, així que escoltà la pregunta, va traure una llista que ressemblava un menú propi d’un restaurant.

-Per ara els preus no són definitius, però...

-Espere un moment, ha dit preus? – L’home de gris jeia en la cadira amb cara de mort, mirant el no-res, sense poder creure’s el que estava escoltant.

-Per descomptat! A partir d’ací cada paraula es cobraria a deu cèntims per lletra, però si parla vosté molt, pot adquirir alguna de les nostres ofertes. Per cinc euros al dia pot dir tots el verbs que vulga, en canvi, si vol vosté que aquesta oferta incloga també substantius, li costarà més car.

-Jo... doncs... – L’home es va agafar el cap, sense poder entendre la situació.

-No és necessari que trie ara mateix! Li deixe ací la llista de preus oficial, i ja vostè es posa amb contacte amb l’ajuntament. –La dona sortí amb pas ràpid de la casa, deixant l’home estès com un cadàver damunt de la cadira.

Es va quedar immòbil, paralitzat, fins que el so del seu telèfon el va distraure. Amb una mà tremolosa, va despenjar l’aparell, i va sentir la veu que hi havia a l’altra banda.

-Ei, tinc una noticia genial, amic! T’han acceptat a l’oficina! Prepara't per a ser comercial, perquè et tocarà parlar pels colzes...! Company? Estàs ahí? Eh, amic?

 
Recull de les millors creacions literàries de 2n de Batxillerat
Juanjo Pérez

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital [IES Digital] Una etapa que s'acaba, una altra que ara comença... https://t.co/mN0uXIwn1h https://t.co/tEYz7cDyU4
9hreplyretweetfavorite
BiarDigital Una etapa que s'acaba, una altra que ara comença ... https://t.co/w75DZjzP0c https://t.co/zqbxuMG6Vb
12hreplyretweetfavorite
BiarDigital Juan Vale Carrasco presenta la seua dimissió com a coordinador local de Ciudadanos https://t.co/OvybaOcy1G
18hreplyretweetfavorite

Enquesta

PP - 8.4%
PSOE - 55.7%
Compromís - 20.5%
Esquerra Unida - 6.9%
M'abstindré - 3%
No ho he decidit - 5.4%

Han votat: 332
Enquesta tancada on: Març 26, 2019
Joomla templates by Joomlashine