Previous ◁ | ▷ Next

[IES Digital] "CARTES D'AMOR ALS MORTS", per Gemma Guill

[IES Digital] "CARTES D'AMOR ALS MORTS", per Gemma Guill Free images: pxhere.com

Entra Blai i s’asseu al meu costat. Em mira i veig als seus ulls tot el que sent per mi: la llàstima, la compassió, el respecte, l’amor. I em pregunta trist si estic amb els morts o són ells els que hi són amb mi. I encara que el vull més que mai no puc evitar recordar la Berta. Torna tot a la meua ment com un record abstracte que em fa tremolar.

Em trobava perduda, amb els peus en la terra però amb el cap a la galàxia més llunyana que l’humà haja estat capaç de descobrir. Estava trista, desil·lusionada, desganada. Des que va faltar Berta jo no hi era, a la Terra. Aquell ser quasi transcendental que tant suport m’havia oferit incondicionalment, ara no estava. No, no estava. Després de passar mesos tancada amb un contacte inexistent se’m va acudir escriure. Escriure als morts.

A tots. A Berta. A tots.

Em vaig descobrir a mi mateixa, em vaig quedar nua i vaig vestir els papers amb els meus més sincers pensaments. Sempre començant amb ‘Sóc Agnès’ i acabant amb mil formes distintes de pregar que tornara. Li vaig contar la monotonia dels meus dies, li vaig escriure, com solia dir-li quan m’escoltava, que no passava res si era de nit perquè ella seguia il·luminant-ho tot. També la vaig voler culpar, la vaig voler culpar per haver-me ensenyat a viure sense haver-me fet saber que era ella qui anhelava la mort, però no hi vaig ser capaç. Quina culpa tens Berta, d’haver estat en perill i no haver trobat ningú que haja sabut salvar-te. Ni tan sols jo, després de tot. Quina culpa tens. I vaig escriure, a Tots, morts, vius, a Tots, aquesta vegada de veritat: que es deixaren salvar. Que s’ompliren de detalls i que buscaren l’equilibri. I que donaren suport, suport com el que jo vaig tenir. I mentre escrivia em vaig buidar com ho feia un càntir de fang un 3 d’agost de 1943. I de tant que vaig plorar el vaig tornar a omplir, alhora que m’omplia a mi mateixa. Vaig signar totes les cartes, adreçades a cap lloc. Ens veiem prompte: Agnès. Una i altra vegada.

I és ara que mire a les parets i ja no fa mal, les parets que si poguessin parlar contarien bogeries, les parets que m’han vist i ens van veure. 457 dies des que sóc una altra, des que vaig escriure l’última carta, l’última carta que mai no va a llegir ningú. Conteste la pregunta de Blai sense emetre el més mínim soroll, aquesta vegada estan ells amb mi, ella amb mi, i com és de reconfortant que m’entenga, reconfortant que Blai trobe en falta a Berta tant com jo.

Recull de les millors creacions literàries de 2n de Batxillerat

Gemma Guill

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital [IES Digital] Una etapa que s'acaba, una altra que ara comença... https://t.co/mN0uXIwn1h https://t.co/tEYz7cDyU4
9hreplyretweetfavorite
BiarDigital Una etapa que s'acaba, una altra que ara comença ... https://t.co/w75DZjzP0c https://t.co/zqbxuMG6Vb
12hreplyretweetfavorite
BiarDigital Juan Vale Carrasco presenta la seua dimissió com a coordinador local de Ciudadanos https://t.co/OvybaOcy1G
18hreplyretweetfavorite

Enquesta

PP - 8.4%
PSOE - 55.7%
Compromís - 20.5%
Esquerra Unida - 6.9%
M'abstindré - 3%
No ho he decidit - 5.4%

Han votat: 332
Enquesta tancada on: Març 26, 2019
Joomla templates by Joomlashine