Previous ◁ | ▷ Next

[IES Digital] "Economia circular, medi ambient i canvi climàtic", per alumnes de 1r FPB

Aquest trimestre hem gaudit amb la presència de dos persones que ens han parlat d’economia i de medi ambient. La xarrada “Economia del bé comú” va ser el 19 de novembre amb els cursos 1r de Batxillerat i FPB . La següent conferència, “Stop Canvi Climàtic” va ser sobre el medi ambient el dia 26 de novembre amb els cursos de FPB, 4t d’ESO i alguns de 2n de Batxillerat. Van ser dos exposicions molt educatives i entretingudes.

Luís Campos (Universitat de Granada) va vindre a donar-nos la xarrada del bé comú, ens va donar una visió totalment diferent de la que teníem sobre l’economia. Ens va explicar com és el model econòmic actual, com serà i com volem que siga. També ens va informar que a Beneixama estan fent un projecte pilot per veure com funciona l’economia circular. A més a més vam poder aprendre alguns aspectes sobre l’economia blava, com per exemple, que està basada en el comerç just, que és una economia social i solidària, i que fa ús de la banca ètica… També vam estar comentant que en aquests anys de crisi econòḿica més de la meitat de la riquesa mundial està concentrada en no més de vuit persones.

161

La segona xarrada que vam tindre va ser sobre el canvi climàtic, els seus interessos i desavantatges. Sobretot, la conferenciant, Mayra Cruz (organirzació SEN, Sustainable Environmental Network) va comentar tot allò que com a ciutadants del món hem fet malament. Vam poder rebre molta informació de les coses que fem diàriament sense ser conscients, com per exemple no reciclar els plàstics quan llancem la brossa o no utilitzar bé els productes naturals que ens dóna el medi ambient. També es va facilitar molta informació de com col.laborar positivament en el canvi climàtic, com pot ser, utilitzar el transport públic en compte dels vehicles privats o utilitzar aigua freda sempre que es puga en lloc d’aigua calenta. Són xicotetes accions que ajuden el nostre planeta.

160

Ens han paregut molt bé aquestes conferències perquè ens informen de com hem de cuidar el nostre medi ambient i també ens ensenya com funciona l’economia circular. Nosaltres ho recomanem per a tots els cursos de l'institut perquè cal conscienciar la gent d'aquests temes perquè són molt importants per al nostre planeta.

159

Fet per: Ainhoa García, Fabiola García, Andrea Francés, Lucía Aguilar, Beatriz Milan, Yassin Requena, Alejandro Jiménez, Adrián Barceló, Xavier Berenguer.

 

162

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital "A la musa que regresa", per Justo Román Soriano https://t.co/W8F6yJHNPW
BiarDigital [IES Digital] Tallers d'Educació emocional i positivisme intel·ligent per a totes i tots https://t.co/tcWmk6Y2Y4
BiarDigital 'La Vinyeta', per Eloy Alemañ - 'El concurs de cartells de Carnestoltes' https://t.co/7fw1tD6Qw5 https://t.co/DDlpyQmvIt

Enquesta

PP - 8.4%
PSOE - 55.7%
Compromís - 20.5%
Esquerra Unida - 6.9%
M'abstindré - 3%
No ho he decidit - 5.4%

Han votat: 332
Enquesta tancada on: Març 26, 2019
Joomla templates by Joomlashine