• Inici
  • Opinió
  • "Vents de llibertat", per Josep Maria Pérez Romero

"Vents de llibertat", per Josep Maria Pérez Romero

| Josep Maria Pérez Romero | Opinió
"Vents de llibertat", per Josep Maria Pérez Romero

El Dia de l’Orgull se celebra cada 28 de Juny, pel col·lectiu LGTBI. Va ser en aquesta data fa 49 anys el 1969, quan va tenir lloc la revolta de Stonewall (Nova York), que va marcar l’inici del moviment d’alliberament i la lluita pels drets dels homosexuals i de la diversitat sexual.

Per això, el Dia de l’Orgull Gai no és només una cita simbòlica i reivindicativa que commemora l’inici del moviment emancipador i de la lluita pels drets sexuals de totes les persones (es pot entendre perfectament dins de la lluita de classes a la societat actual), també perquè visualitza un moviment que aglutina a milers de persones, homes i dones, que estan disposats a defendre i cridar obertament la naturalitat de la seua opció i orientació sexual, i a lluitar que, aquesta opció, no segueixi sent motiu de discriminació en la societat.

Des del temps més remots, les persones que no comparteixen l’ortodòxia sexual majoritària han patit, i pateixen, tot tipus d’atacs, han patit la difamació, la incomprensió i una persecució social i política des dels més diversos grups socials, especialment des de les posicions polítiques més conservadores lligades al pensament religiós més reaccionari.

És veritat que ja queden pocs residus a les lleis actuals que impedeixin la completa diversitat sexual. L’Estat de Dret i la Constitució emparen la llibertat sexual de tots. No obstant això, encara hi ha moltes ments que segueixen ancorades en velles creences i en vells i caducs perjudicis, que segueixen perpetuant el patiment de les persones que tenen el ple dret a exercir la seua llibertat i ser respectades sense cap discriminació.

Aquestes són la conseqüència de la imposició de tot un sistema de rols i de relacions socials i familiars jerarquitzades, amb actitud repressives que condicionen els drets de la persona, home o dona, sobre el seu propi cos. El mateix patriarcat present en la nostra societat, ha imposat una moral, una moral hipòcrita, que afecta les conductes personals més íntimes, a les relacions familiars i sexuals.

Per això, en ple segle XXI, hem de seguir més que mai per la construcció d’una societat plural, més igualitària i justa, on tots els ciutadans i ciutadanes tinguen dret a viure la seu vida amb normalitat, on tinguen les mateixes oportunitats, les mateixes obligacions i els mateixos drets per exercir les seues llibertats, respectant a les diferents orientacions sexuals i a defensar la diversitat en el model de família.

Recuperar l’esperit combatiu de Stonewall, i la lluita contra la LGTBIfòbia, ha de ser la meta, més enllà del 28 de Juny, a la qual tots i totes, hem de tenir present perquè la felicitat no sigui patrimoni d’uns pocs. Perquè triomfi la tolerància i el respecte. Perquè onegi la bandera de l’arc de San Martí en tots els nostres cors.

Josep Maria Pérez Romero

L'article té 38 lectures

Biar Digital no subscriu necessàriament les opinions dels seus col·laboradors i col·laboradores.

Pots enviar els teus escrits juntament amb alguna fotografia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).