Previous ◁ | ▷ Next

[IES Digital] FPB o fer de la dificultat una oportunitat

Divendres 15 de juny els nostres alumnes de 2n de FPB es van graduar. Els tutors reflexionen sobre com ha estat el procés d'aquests alumnes en els dos anys que cursen la Formació Professional Bàsica en Aprofitaments Forestals a l'IES Biar.

“Què som? El rebuig de l’Institut?” Aquestes van ser les primeres paraules d’una de les alumnes el primer dia del curs. La sensació inicial de frustració per part dels alumnes de FPB en Aprofitaments Forestals, es troba molt present a l’aula.

94

Cartell promocional del FPB que oferta l'IES Biar

A poc a poc el curs va avançant i aquestes primeres emocions i sentiments de derrota van convertint-se en noves esperances de futur. A banda de les activitats i tasques més convencionals, altres totalment diferents fan que l’alumnat desmotivat i perdut, torne a “enganxar-se” als estudis. És una nova oportunitat per a formar-se com a persones amb il·lusions renovades.

Són molt diversos els projectes realitzats pels alumnes, sempre amb un enfocament motivador, dinàmic i el més innovador possible. Activitats com el manteniment dels jardins de l’Institut, repoblacions i restauracions del nostre entorn, estudis fitofenològics a la Font Roja, visites formatives a Iberflora o al Parc Natural del Fondo d’Elx, fan possible un objectiu primordial: que es senten útils i valorats.

95

Graduació dels alumnes de 2n de FPB, un repte i una oportunitat

Després d’un ardu camí d’esforç i treball, arriben les recompenses: l’obtenció d’un títol de Formació Professional Bàsica i la possibilitat d’aconseguir també el títol d’ESO, cosa que els fa sentir orgullosos i satisfets. I, el més important, se’ls obri un ampli ventall de cicles formatius als quals accedir de forma directa, inclús prioritària en algunes famílies

Personalment per a nosaltres, és molt satisfactori veure els alumnes acabar els seus estudis, i més gratificant encara quan aquests alumnes han presentat tantes dificultats i, a la fi, acaben el curs veient l’educació i la formació com les línies necessàries per a llaurar-se un millor futur.

José Olivares i Inés Amorós

Tutors de FPB

 
Aquest és un vídeo-Resum del que ha estat l'any escolar dels i les a alumnes de primer i segon de FPB

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina).

Inicieu sessió per enviar comentaris

   yt    

Xarxes socials

BiarDigital [IES Digital] Una etapa que s'acaba, una altra que ara comença... https://t.co/mN0uXIwn1h https://t.co/tEYz7cDyU4
9hreplyretweetfavorite
BiarDigital Una etapa que s'acaba, una altra que ara comença ... https://t.co/w75DZjzP0c https://t.co/zqbxuMG6Vb
12hreplyretweetfavorite
BiarDigital Juan Vale Carrasco presenta la seua dimissió com a coordinador local de Ciudadanos https://t.co/OvybaOcy1G
18hreplyretweetfavorite

Enquesta

PP - 8.4%
PSOE - 55.7%
Compromís - 20.5%
Esquerra Unida - 6.9%
M'abstindré - 3%
No ho he decidit - 5.4%

Han votat: 332
Enquesta tancada on: Març 26, 2019
Joomla templates by Joomlashine