"Pensions dignes per a tots", per Josep Maria Pérez Romero

El dia de Sant Josep la Plataforma de jubilats i pensionistes va realitzar una nombrosa concentració en defensa de les pensions i un centre de dia a Biar El dia de Sant Josep la Plataforma de jubilats i pensionistes va realitzar una nombrosa concentració en defensa de les pensions i un centre de dia a Biar

El PSOE, amb Pedro Sánchez al capdavant, es proposa recuperar el pols polític, i, per això, han decidit col·locar-se darrere de la pancarta en la reivindicació sobre la millora de les pensions públiques baix l’excusa de la revaloració mínima del 0,25 que fixa la llei aprovada en el 2013 pel Partit Popular.

És en aquesta escenificació política actual en què el PSOE local de Biar, carrega durament contra Compromís i Esquerra Unida P.V., socis del govern municipal, per no haver accedit en el passat Ple municipal d’abril a votar favorablement a la presentació pel procediment d’urgència d’una moció en defensa d’unes pensions dignes, presentada pels propis socialistes.

Realment, té difícil explicació aquesta desavinença política entre els socis del govern tripartit en un assumpte social, econòmic i polític d’una gran transcendència com és el de les pensions. Ells sabran les raons i els motius d’aquesta decisió. Però es difícil entendre-ho. El govern municipal ja ha arribat a tal nivell d’incoherència, a unes lluites caïnites i a una descomposició que espanta només amb veure-ho quan falta just un any perquè s’acabe l’actual legislatura municipal. Amb unes eleccions que ja estan a la volta de la cantonada, tots volen mostrar perfil propi i diferenciat. Esperem que aquesta circumstància d’inestabilitat municipal, no siga en perjudici del benestar del poble.

Però el que més m’ha cridat l’atenció ha estat la sentència, quasi bíblica, que els socialistes han llançat a Compromís i Esquerra Unida P.V.: “Hauran de donar explicacions a tots els i les pensionistes que dilluns darrere dilluns es concentren a la plaça de l’Ajuntament per reclamar unes pensions dignes”.

Però, més enllà d’aquesta campanya publicitària, el PSOE, en el seu conjunt, mostra un alt índex d’hipocresia en aquesta matèria. Els socialistes no dubten a eixir al carrer i col·locar-se darrere de les pancartes que han exhibit, amb valentia i determinació, centenars de milers de jubilats i pensionistes en els últims temps per reclamar unes pensions dignes per a tots, en el present i en el futur.

És veritat que els socialistes al costat dels sindicats i altres partits d’esquerres han llançat dures critiques contra l’actual índex de revaloració de les pensions i l’anomenat “factor de sostenibilitat”, dos de les mesures imposades en la reforma aprovada pel Partit Popular en 2013.

No obstant, sent això cert, el PSOE “oblida” dos coses importants. La primera, que el factor de sostenibilitat ja estava inclòs en la reforma del sistema de pensions que va aprovar el 2011 el govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero, sent l’actual secretari general del PSOE, Pedro Sánchez Castejón, diputat al Congrés.

Artículo 8 de la Ley 27/2011, de la Reforma del sistema de pensiones del PSOE.

“Con el objetivo de mantener la proporcionalidad entre las contribuciones al sistema y las prestaciones esperadas del mismo y garantizar su sostenibilidad, a partir de 2027 los parámetros fundamentales del sistema se revisarán por las diferencias entre la evolución de la esperanza de vida a los 67 años de la población en el año en que se efectúe la revisión y la esperanza de vida a los 67 años en 2027. Dichas revisiones se efectuarán cada cinco años utilizando a este fin las previsiones realizadas por los organismos oficiales”.

En aquest cas, l’únic que va fer el Partit Popular va ser avançar la seua aplicació a l’any 2019. El camí ja estava dissenyat i senyalitzat per les directrius polítiques del PSOE. En definitiva, tots els canvis, tant els dels socialistes com els dels populars, es tradueixen en treballar més anys per cobrar menys, de manera que les crítiques d’uns i altres revelen una gran falsedat i fariseisme polític.

La segona, és la reforma del sistema de pensions que va dur a terme el PSOE l’any 2011, en el qual es van modificar els següents paràmetres: es va retardar l’edat de jubilació dels 65 als 67 anys, es va ampliar el període de càlcul de la base reguladora de 12 a 25 anys i es va pujar el nombre mínim d’anys cotitzats per tenir dret al 100% de la pensió. A més, va congelar la pujada de les pensions el 2011, quan la inflació (IPC) havia apujat el 2,3, aquest va ser el percentatge que es va perdre de poder adquisitiu només en un any. Sabeu qui va votar en contra de totes aquestes modificacions? Ho han encertat: el Partit Popular.

Així doncs, encara que tots dos partits rebutjaren les reformes que al seu dia van presentar com adversaris polítics, el resultat d’aquestes modificacions ha estat similar: retallar les presents i futures prestacions dels jubilats i pensionistes, la qual cosa evidencia la hipocresia no només del PSOE, sinó també del Partit Popular.

Però en aquest aspecte de la vida pública dels partits, no és molt difícil constatar que el PSOE en la seua llarga història política ha estat, és, i serà, un especialista en actituds hipòcrites enganyant el poble treballador i les classes populars. Tinc la certesa que si la hipocresia política cotitzara en borsa, els socialistes, fa anys, molts anys, que cotitzarien a l’IBEX-35. Ho pense i ho dic.

Josep Maria Pérez Romero

(Esta notícia que llegiu es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en esta pàgina.)

Deixa un comentari

   yt    Instagram

Xarxes socials

BiarDigital "Una mañana, un oficial español, para hacer una gracia, patea el culo de Abd- el Krim y le hace caer escaleras abaj… https://t.co/nUPeMxyklL
13hreplyretweetfavorite
BiarDigital "Us demanem col.laboració i compromís amb aquest Club, referent esportiu del nostre poble i que, sense el vostre re… https://t.co/ibvOwKrFha
18hreplyretweetfavorite
BiarDigital Tot i això manté una incidència molt alta i es diagnostica un nou cas de #Covid19. @GVAsanitat https://t.co/U89l2O78fc
21hreplyretweetfavorite
BiarDigital A #Biar ja es pot inscriure’s per al mes d’agost. https://t.co/uYUSwQANcb

Enquesta

T'has enterat de...? - 4%
Ràdio Reconco - 54%
Xarrant pels colzes - 15%
Prenent la fresca - 5%
I tu, de qui eres? - 22%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: Febrer 17, 2021
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com