• Inici
  • IES Digital
  • [IES Digital] "Última oportunitat", per Sara Ocaña García

[IES Digital] "Última oportunitat", per Sara Ocaña García

| Sara Ocaña García | IES Digital
[IES Digital] "Última oportunitat", per Sara Ocaña García

Fa unes setmanes la canyuda Sara Ocaña García guanyava el premi del concurs literari i d'il·lustració del Consell Valencià de Cultura (CVC), ella mateixa ens deixa esta reflexió:

Última oportunitat

Estem a temps de canviar la nostra actitud?

Amb aquest dibuix he volgut transmetre un sentiment de culpa i un altre d'esperança.

El de culpa significa com totes les catàstrofes de la naturalesa poden abalançar-se en contra de la humanitat. Això és: mega tempestes, tsunamis, desertització, terratrèmols, tornados... Perquè el tracte que estem demostrant en contra del nostre propi planeta és penós i representa la conseqüència d'haver-hi arribat tard a un canvi.

El d'esperança està representat per una xica que crida demanant perdó per la humanitat. Ella està protegint una xicoteta planta, (l'única que queda en el planeta) anteposant-se per a salvar-la.  Amb això vaig voler plasmar que encara hi ha persones que es preocupen i molt per cuidar i protegir el planeta. Aquesta actitud reflexa en la insignificant planta una gran oportunitat, “l'última oportunitat" que tenim per a canviar i deixar de maltractar el nostre meravellós món.

La intenció d'haver fet la xiqueta totalment fosca i sense rostre és perquè qualsevol puga veure's reflectit en ella, de la mateixa manera que també es projecta la visió als colors tot ressaltant la força de les catàstrofes naturals, ja que, sincerament, és on pretenia fixar l'atenció, però alhora s'aconsegueix que la xiqueta aconseguisca protagonisme a l'ésser una taca fosca sobre la part del dibuix amb colors més clars.

L'article té 128 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).