[IES Digital] Set produccions audiovisuals de l'IES Biar participen en la Mostra Internacional de Cinema Educatiu en la seua 8ª edició

| IES Digital | IES Digital
[IES Digital] Set produccions audiovisuals de l'IES Biar participen en la Mostra Internacional de Cinema Educatiu en la seua 8ª edició

Després de l’èxit de les darreres convocatòries en què l’IES Biar ha estat guardonat amb 4 premis MICE, els curts educatius de l’IES Biar tornen a ser protagonistes d’aquesta Mostra de Cinema.

Un total de set curts realitzats per l’alumnat de 2n de Batxillerat dels cursos 2018-2019 i 2019-2020 de l’IES Biar han estat seleccionats per participar en la MICE. Aquest serà el quart any que el nostre institut participa en la MICE de la qual el poble de Biar és seu educativa. Aquesta 8a edició serà recordada per ser la #MICEacasa, donada la situació excepcional que estem vivint de confinament a les nostres llars. Totes i tots podem participar de la #MiceaCasa visualitzant les produccions que han fet els i les nostres joves i donant-los la màxima difusió a les xarxes socials. El major premi que poden tenir aquestes produccions és aconseguir un bon grapat de visualitzacions i superar el repte del darrer premi del públic que obtingué l’IES Biar amb el curt “La vida sense ell”, que ja ha arriba a les 3.200 visualitzacions.
 
Apostar pel format audiovisual com a recurs educatiu és una eina molt potent que el professorat de l’institut de Biar ha estat utilitzant des de ja fa uns anys. L’alumnat és el centre de l’aprenentatge, creant les seues pròpies produccions, treballant equip i fomentant l’expressió artística. Concretament, els curts a concurs són videopoemes, xicotetes càpsules literàries on els seus creadors i creadores reinterpreten els versos que reciten amb ajuda d’imatges i música. Són el producte final d’un projecte de literatura on la poesia és la protagonista i, per tant també ho és el foment de la lectura i la creació literària. 
 
Entre les poesies triades per les i les nostres joves hi ha de ben variades. Autors de postguerra, com és el gran poeta Vicent Andrés Estellés hi són presents. Els seus protagonistes ens diuen que “Vivim el nostre dia des de l'anonimat, "Un entre tants" ... esperant, badallant, treballant i també callant. Aquest és el nostre xicotet homenatge al poeta de Burjassot, fill de forner i poeta de realitats, Vicent Andrés Estellés. En un altre dels videopoemes, “Ací em pariren i ací estic”, els seus creadors fan homenatge a Vicent Andrés Estellés donant veu a uns dels versos més coneguts del poeta que canta a València, la nostra terra, i en valencià, la nostra llengua (Llibre de Meravelles", 1971).
 
També hi ha espai per a autores actuals, com és la jove Mireia Calafell (1980) que amb “Talls” i “Interpreta’m” és una poetessa i rapsoda que agrada especialment les nostres lectores. “A Talls, hem volgut transmetre la sensació que la vida són talls, on només importa la consciència del moment, abans que ens tallen les ales del present." ; A “Interpreta’m” ens trobem amb l'amor, on s’hi planteja el gran dilema: què fa més mal, l'amor que s'acaba o l'amor que no comença? I és que Mireia Calafell és una de les veus poètiques més ponents del panorama actual. 
 
Molts dels lectors d’aquest article coneixeran Ovidi Montllor i el seu “Homenatge a Teresa”, doncs també hi ha espai en aquestos videopoemes per a “versionar” els nostres cantautors. El curt “Record d’infantesa” dona veu i imatge a la història de Teresa, en una dona transgressora en temps de postguerra, marcada per dictadura franquista.
 
I és que als versos trobem ben bé de tot, com són els records o el tema de la mort. Al videopoema - booktràiler "Els fruits saborosos", de Josep Carner, cada peça de fruita evoca un record d'una etapa de la nostra vida ja acabada; i la mort, una vella coneguda del poeta Miquel Martí i Pol, que ha captivat el públic per com escriu i per com entén la relació entre la vida i la mort: “Al curt “Un dia qualsevol” parlem del pas del temps i com els humans afrontem la nostra pròpia mort.” 
 
És sorprenent com unes produccions de no més de dos minuts poden concentrar un grau tan alt de significats, emocions i sensacions. Veure amb els ulls dels nostres joves com viuen i senten la lectura, bé siga de versos més “clàssics” o més actuals és un bon aperitiu per a curiosos i per a ociosos. Des de l’IES Biar vos convidem a fer clic i, des de casa, mirar amb ulls d’adolescent els versos que podem trobar a les aules de 2n de Batxillerat.
 
Gràcies per compartir i donar difusió a aquests curts educatius. I sobretot, un milió de gràcies a l’alumnat de 2n de Batxillerat per fer que aquesta aventura audiovisual siga possible. 

#MiceaCasa
#serdesegondebat
#videopoesia
#IESBiar

L'article té 32 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).