• Inici
  • IES Digital
  • [IES Digital] Els alumnes de CTM se sumen al repte de la gran bellotada ibèrica

[IES Digital] Els alumnes de CTM se sumen al repte de la gran bellotada ibèrica

| Alumnes de CTM | IES Digital
[IES Digital] Els alumnes de CTM se sumen al repte de la gran bellotada ibèrica

El repte de la gran bellotada ibèrica consisteix a recolectar les bellotes de les carrasques silvestres per tal de plantar-les i així contribuir a la recuperació de la vegetació autòctona. A més, aquest repte té un objectiu de lluita contra el canvi climàtic, doncs la carrasca dificulta l’expansió dels incendis i beneficia la conservació del sòl.

A començament de novembre, els alumnes de Ciències de la Terra i Mediambientals (CTM) ens vam sumar al repte i vam sortir en busca de bellotes. Primerament, ens vam dirigir cap a la carrasca de l’institut on vam fer la primera recollida. Aquesta va resultar més exitosa que la que fèrem dies després al camí de la Mare de Déu.

Una vegada finalitzada la recollida, passàrem a fer una selecció d’aquelles més adequades per a la plantació. Per això, les vam abocar a un recipient amb aigua i aquelles que no s’enfonsaren possiblement estaven en mal estat i van estar descartades.

209

Després de la selecció van restar vàlides al voltant de 250 bellotes, les quals vam plantar en una lloma dalt del Porcell. El motiu d’aquesta localització fou la seua situació geogràfica, ja que, es troba prop de l’institut i en una zona d’ombria perfecta per a la plantació. A més, l’any passat ja es va dur a terme una repoblació de carrasques en aquest mateix lloc.

Nosaltres ja formem part del repte, i tu? Et sumes?

Mar Valdés Albero

Julia Albero Poveda

Jesús Ugeda Mas

Clara Valdés Sarrió

L'article té 35 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).