• Inici
  • IES Digital
  • [IES Digital] Les varietats tradicionals arriben a l'IES Biar

[IES Digital] Les varietats tradicionals arriben a l'IES Biar

| IES Digital | IES Digital
[IES Digital] Les varietats tradicionals arriben a l'IES Biar

El passat dilluns 28 d’octubre, l’associació de “Llavors d’ací” ens va oferir, als alumnes de Ciències de la Terra i del Mediambientals de segon de Batxillerat, un taller d’identificació de llavors i caracterització de varietats tradicionals.

Vam començar amb una xarrada molt interessant per part d’un membre de l’associació, el qual era molt expressiu i agradable.

El taller que vam realitzar estava dividit en dues parts. En primer lloc, se’ns va explicar què són i la importància que tenen  les varietats autòctones de la nostra terra. Tot seguit, realitzarem una activitat didàctica que consistia en identificar una varietat mitjançant claus dicotòmiques a partir de fotografies de les diferents parts de la planta. Seguidament, vam continuar amb una activitat on relacionavem les llavors hortícoles amb la planta corresponent. 

 207

Aquest taller va resultar tant productiu com interessant. Es va realitzar per a conscienciar-nos de la importància de la conservació de llavors d’ací, donat que estan adaptades a les nostres condicions climàtiques, per tant, no caldria utilitzar llavors híbrides ni transgèniques.

En resum, va ser una activitat molt enriquidora. Per la qual cosa recomanem, que tots els alumnes i veïns tinguen un mínim d’informació i realitzen aquest tipus de tallers, per ampliar els seus coneixements sobre alimentació i agricultura.

L'article té 31 lectures

(Aquesta informació es publica gràcies al suport dels nostres anunciants, i als subscriptors i subscriptores, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè Biar Digital continue amb el seu treball diari. Si podeu contribuir fent-vos subscriptors/es per una xicoteta quota de 3 € al mes a fer de Biar Digital un mitjà encara més independent i de més qualitat, vos demanem que ho feu en aquesta pàgina).